פורסם במקור על ידי
fbtm
נורא פשוט
C1130 - כתיבה 3440 קניה 4340 - הפסד 900
P1130 - כתיבה 2080
C1170 - קניה 1420 מכירה 1650 - רווח 230
P1110 - קניה 1420 מכירה 1160 - הפסד 260
P1120 - קניה 1410 מכירה 910 - הפסד 500
C1180 - קניה 1200 מכירה 1460 - רווח 260
P1130 - קניה 1140 מכירה 800 - הפסד 340
C1160 - כתיבה 2300
C1190 - קניה 1030
P1150 - כתיבה 1300
הפסד 1500 ש"ח
ואם טעיתי ו/או פיספסתי אז אני אשמח לדעת איפה
קודם כל, אני מקווה בשבילך שלא כתבת פוט 1150 אלא קנית אותו כי זה בדיוק החלק התחתון של השוקת.
שנית, אתה לא יכול לבחון את האסטרטגיה הזו בנקודת זמן ולהגדיר אותה כמופסדת, כי כל המטרה שלה זה להגיע למצב שהאוכף שמכרת בהתחלה ו/או שיפצת במהלך הדרך לא רק שלא מסכן אותך לקראת הפקיעה (ובפקיעה עצמה) אלא בכל מקרה בשל קיום שוקת אתה יוצר תבנית של BOX שתניב לך רווח בטוח בפקיעה - תהא אשר תהא.
לכן, לדעתי אסטרטגיה כזאת חייבים לבחון מנקודת מבט של חודש שלם קדימה ולא בכל רגע ורגע. היא לא מתאימה לרוב הגולשים כאן באתר שמחפשים אסטרטגיות שבועיות פשוטות. כאן מדובר בעבודה לכל דבר וענין תוך היצמדות למסכים על בסיס יומיומי. זה לא מתאים לכל משקיע מכיוון שיש הרבה משקיעים שמחפשים משהו בסגנון "שגר ושכח" בלי יותר מדי ניהול. בנוסף, היא דורשת ניהול יומיומי - מה שלא מתאים לכל אחד (נניח שאתה רוצה לקחת חופשה. לא בטוח שכדאי לך לפתוח את החודש באסטרטגיה הזאת, ועדיף לך משהו פשוט שבועי שכולל הימור על כיוון שוק + רווח מדשדוש, ואפילו הייתי מעז ואומר שעדיף לך לעשות את זה בעיקר החל מהשבוע השלישי (שבוע ראשון אולי עדיף אסטרטגיה שעובדת על סטיית תקן ודלתא שזה תמיד הימור).
מה שעדיין בגדר נעלם (מבחינתי) באסטרטגיה הזו - כיצד מנהלים אותה במצבי קיצון בהם השוק עף כל יום בפראות לכיוון כלשהוא, כמו למשל בתקופת המשבר האחרון. עד כמה שאני רואה את התמונה נכון - כלל לא בטוח שאפשר יהיה לנהל את הפוזיציה
בשפיות במקרים כאלה, כיוון שהמדדים בורחים כל כך חזק שאי אפשר לקבע תזוזה (למשל באוכף) וגם לא תמיד מצליחים לשפץ בזמן את השוקת - מה שעלול לטרפד אותה.
לכן לסיכום - כל אסטרטגיה מתאימה לאופי אחר. אני יכול לומר שעבורי מדובר באסטרטגיה מאד חמודה. אני אוהב אותה, אבל נראה לי שיהיו הרבה גולשים שלא ממש יאהבו אותה. שוב, היא לא מתאימה לכל אחד.
כך או כך - פעם נוספת ברצוני להודות לאדם המקסים משה שתורם לנו כאן ידע נסיון וזמן. משה מאחל לך שכל ההשקעה תחזור אלייך בכפולות, וכפי שכבר הוסבר במקורות - לא יכול לקרות מצב שאדם שנותן מעצמו לאחרים ללא כוונת רווח - לא יקבל מכך תמורה כפולה ומכופלת. משה תודה.