רם שלום.
שחקן שלח אותי להיוועץ בך בנוגע לקניית טאו.
כידוע הם מנפיקים זכויות וכיו"ב.
כדאי?
אשמח אם תוכל לפרט ולהחכים אותי.
תודה
שלומי
רם שלום.
שחקן שלח אותי להיוועץ בך בנוגע לקניית טאו.
כידוע הם מנפיקים זכויות וכיו"ב.
כדאי?
אשמח אם תוכל לפרט ולהחכים אותי.
תודה
שלומי
שלום שלומי,
טאו במצב קשה, ללא תמיכת הבעלים, מר בן דב, יהיה קשה לשלם ותתכן "תספורת", האג"ח לעניות דעתי מסוכן.
(סדרה א חריגה משום שיש לה ערבות בנקאית ולכן היא נסחרת בתשואה נמוכה של כ 1.9% בעוד שסדרות ב' ג' בתשואה של 30% ויותר).
לשיקולך ובברכה.
תודה.
אין הזדמנות עם חלוקת הזכויות?
טאו אינה יכולה לשרת את החוב שלה אלא אם בן דב יזרים לה הלוואת בעלים או יתמוך בה בקונסטלציה אחרת. האג"חים ללא השעבודים מסוכנים ברמות המחירים האלו ועדיף שתתייחס אליהם כאילו אתה קונה אופציה, יש סיכוי יותר מסביר כי תפסיד חלק מהכסף.
גילוי נאות, אני מחזיק טאו, אבל ממש לא מרמות המחירים האלו.
שלומי,
מעיון קצר, זו הנפקת אופציות שבמצב המניה כעת מי יממש?
נותנים 105 מיליון אופציות ללא תמורה, בן דב התחייב לקנות אותן ב 10 א"ג. מחיר מימוש למניה 1 ש"ח.
המניה נסחרת באזור ה 50 א"ג.
מי יממש?
אולי פעם... האופציות ניתנות למימוש עד 2013.
לדעתי כרגע לא רלוונטי.
ועוד שאלה, אם לא מספיק הטרדתי אותך -
אין דילול הון בהנפקת הזכויות למחזיקי המניות?
לשלומי,
יותר מניות = דילול,
אבל בחייך, אנחנו פה מדברים אג"חים![]()
תודה
קצת תוספת...
מחיר המימוש הגבוה ותקופת המימוש הארוכה מאוד יחסית מעידים על כך שחלוקת האופציות לא נועדו בעצם ללקיחת הכסף המגויס לשימוש ותשלום לאגרות הקיימות .
הדבר מעיד פשוט על הזרמת הון לחברה בעתיד כלומר גם בן דב מראה סימנים של אמונה ומכין סינריום להבראת החברה ממצבה הקשה היום ( ברור שבכדי לשחרר את בעלי האגחים הוא יצטרך לשלוח את היד לכיס ) ואילן בן דב יודע את זה !!
תאריך המימוש הרחוק נותן לו בינתיים אוויר עד למימוש האופציות , ונוצר כאן מצב של גיוס הון אשר הוא לא מיידי .
הערכה שלי מי שקונה את האגח להמרה ב' במירים של היום סביב 40 יניב לאורך ז מן אקזיט יפה .
כמובן בעזרתו של בן דב שאני מעריך שלא ייתן לחברה למרות מצבה הקשה להגיע לחדלות פרעון ולא רק הוא ..ישנם גורמים כגון הבנקים שגיבו אותו (בסכומי עתק ביחס נניח לחובותיו בטאו ) בעיסקת פרטנר וזה לא " יצטייר יפה " במידה והוא יפשוט את הרגל
גילוי נאות לא מחזיק לא במניה ולא באגח
מקווה שעזרתי..אשמח לתגובות
דור לי שלום,
דעה לגיטימית (כל דעה לגיטימית) ויפה.
תודה ויום טוב.
(רק אם מותר שאלה קטנה, עם המלצה כה חמה מדוע אינך מחזיק באג"ח? ובסדר גמור הגילוי הנאות)