x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 26

נושא: טאו

Re: טאו

איני מחזיק מפאת תפקידי ואילוצים אישיים נוספים..( וסתם כדי לחדד את הנושא - איני נושא משרה ולא קשור בשום אופן במישרין או עקיפין לחברה )

דור לי,
    מעריך מאוד את תשובתך וכנותך.
    כל טוב.

רק להזכיר "החברות הציבוריות של פישמן מחזיקות ב-40% מאג"ח ג' של טאו ובכוחו ליצור גוש חוסם להחלטות בחברה"

http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 24_1130138

וכן את העיסקאות האחרונות בין מר פישמן למר בן דוב (החלפת מניות עם מבני תעשיה) מצביעות על קשר טוב בין שניהם.
    מר פישמן לא סובל מעודף נזילות בתקופה הקרובה לכן עם הכרותו עם מר בן דוב להערכתי מחזקת את ההנחה שטאו תשלם. אבל תמיד קיימת אופצית שחבר עוזר לחבר ומר פישמן מחזיק באג"ח על מנת למנוע פגיע באינטרסים של חברו.

גילוי נאות, אני לא מחזיק טאו אבל אג"ח של כלכל ומניות מבני תעשיה.

גיא,
    נכון מאוד ורלוונטי,
    פירסמתי זאת בעבר אך התזכורת מאוד במקום.
    תודה.

Re: טאו - התאמות שער המרה אג"ח ב + מכירת חלק מאזורים

אבקש לתת את הקוראים לתת להודעת התאמות בגין האופציות.

גם אני ניסיתי להבין מה לעזאזל אילן עושה? זה נראה משהו מחוכם שלא הצלחתי להבין את מטרתו.

להלן דווח מאיה: http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=498604

ואני מצטט: "וכתוצאה מהנפקת כתבי אופציה (סדרה 10 ) בדרך של זכויות על פיו, ביום 23 בדצמבר 2009
    (להלן: "יום אקס זכויות"), החברה מודיעה בזאת על התאמות שנעשו בתנאי ניירות הערך ההמירים של
    החברה החל מיום אקס זכויות, כמפורט להלן:כל כ 3.052023- אגרות חוב (סדרה ב') של החברה יהיו ניתנים להמרה למניה אחת של החברה."

בעבר היה צורך ב- 4 אגרות חוב סדרה ב על מנת לקבל מניה אחת של טאו עכשיו זה 3.05, אם אילן משלם הכל כדין, שנה הבאה הוא שוב מנפיק אופציות ושוב קונה ב-10אג האחת, שוב מבצע התאמות הרי לא מן הנמנע כי לאחר מכן המחזיקים ידרשו ל- 2 אג"ח ב למניה אחת. מהמניה מחלקת "דוידנד" אופציות - לא שווה לקנות ב-40אג על מנת לקבל יחס של כ- 20/130 על ההשקעה? המניה יכולה להכפיל ערכה ואם מסה קריטית של אג"ח ב ימירו למניות לחברה יהיה הון חיובי.

ההודעה השניה מדברת על מכירת מניות אזורים וקבלת 21.8 מליון ש"ח בעסקה מחוץ לבורסה. המכירה סבה הפסד חשבונאי של 800 אלף ש"ח ביחס למחיר בספרים.

עושה רושם שלפחות השנה אילן מכין מזומנים לשלם לטאו ב וטאו ג.

עדיין, אג"ח ב-30% תשואה לא חסר סכון, נהפוכו.

זו דעתי בנושא.

jsphs7 תודה.
    רק תיקון קטן, רשמת: "עושה רושם שלפחות השנה אילן מכין מזומנים לשלם לטאו ב וטאו ג".
    ב' זה פדיון חד פעמי בשנת 2013, התכוונת בודאי ל ג' ול א'.

וקראו:

אילן בן דב מכר מניות אזורים בכ-22 מיליון שקל ורשם הפסד של 800 אלף שקל
    23:22 | 23.12.2009 מיכאל רוכוורגר

בעקבות העסקה מפסיק בן דב להיות דירקטור ובעל עניין בחברה
    חברת טאו תשואות, שבשליטת אילן בן דב ובניהולו של יוסי ארד, דיווחה הערב לבורסה כי מכרה לגורם שלישי בעסקה מחוץ לבורסה, 1.02 מיליון מניות של חברת אזורים, שבשליטת שעיה בוימלגרין, תמורת כ-21.8 מיליון שקל ובהפסד של 800 אלף שקל.

בעקבות העסקה אחזקותיה של טאו באזורים ירדו ל-4.84% והיא חדלה להיות בעלת עניין בחברה. לכן, בהתאם להסכמים של טאו עם בוימלגרין קפיטל - החברה האם של אזורים - תתבטל הזכות שהיתה לטאו למנות שני דירקטורים באזורים, כשבן דב התפטר מדירקטוריון החברה. כמו כן, בוטלה לטאו זכות של Tag a long, כלומר הזכות להצטרף למכירת אזורים במקרה שבוימלגרין קפיטל תמכור את מניות החברה, וכן יכולת קבלת החלטות מהותיות בחברה.

michael.rochvarger@themarker.com

הערה קטנה ל jsphs7

רשמת "עדיין, אג"ח ב-30% תשואה לא חסר סכון, נהפוכו.", אני מסכים איתך כי האג"ח נמצא ברמת סיכון גבוה, אך לא בגלל התשואה שלו (שנקבעת עפ"י מחירו בשוק, ואנחנו יודעים שהשוק לא תמיד כזה חכם) אלא דווקא בגלל המחיר שלו. לו המחיר של האג"ח היה נניח 20 אג' והתשואה השנתית שלו הייתה תלת ספרתית האג"ח דווקא היה ברמת סיכון יותר נמוכה.

הסיכון נמדד במחיר שאתה משלם ומה Downside Risk שלך, ולא בתשואה.

שאול,
    זה הולך ביחד.
    מחיר נמוך=תשואה גבוהה.
    (או שלא הבנתי אותך?)
    ותשואה תלת סיפרתית זה משהו שהוא לא בסיכון כי בסיכון יש גם סיכוי, זה משהו שאין לו שום סיכוי...

אני מתכוון שהעוגן לבדיקת סיכון באג"ח לא צריך להיות:
    תשואה גבוהה (מחיר נמוך) == סיכון גבוה
    תשואה נמוכה (מחיר גבוה) == סיכון נמוך
    כי זה פשוט לא נכון.
    אני טוען כי זה ההיפך, ככל שהמחיר יורד => התשואה עולה => הסיכון יורד.
    הרי אם נסתכל על מניות, ככל שתקנה את המניה במחיר נמוך יותר כך גם הסיכון שלך יותר נמוך (יש לך יותר Margin of safety). אותה הדבר באג"ח, ככל שתקנה את האג"ח במחיר נמוך יותר הסיכון שלך נמוך יותר פשוט כי אתה מתקרב או יורד מתחת למחיר שווי הפירוק של החברה.

שאול ידידי,
    הבנתי את דבריך, לדעתי אתה טועה.
    קיים שוני גדול מאוד בין מניות לאג"חים, הערבוב ביניהם יביא אותך, לעניות דעתי, למסקנות מוטעות.
    המחיר הנמוך הגורם לתשואה גבוהה אינו מקרי,מצב זה הוא תוצאה של חברה בסיכון.
    אם תיקח חברה "בטוחה" שהאג"ח שלה בתשואה נמוכה, אז קיבלת "בטוח" אחוזים נמוכים.
    קח "אג"ח זבל" שתשואתו גבוהה, האם זה הופך אותו לפחות מסוכן?
    ממש לא ידידי.
    אתן לך אג"ח בתשואה גבוהה מאוד כי החברה בסיכוי גבוה לחדלות פירעון, אז מה עשינו?

מקווה שהשתכנעת,
    יום טוב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות