x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: תהיות לגבי האסטרטגיה השבועית

תהיות לגבי האסטרטגיה השבועית

קודם כל ברשותכם אציין שזו בסך הכל האסטרטגיה השנייה שאני מבצע לאחר הקורס של יוסי, כך שאני עדיי בשלב הלימוד.

ביצעתי את סגירת האסטרטגיה כ- 12 דקות לאחר הודעת הסגירה של שחקן, הרווח מהאסטרטגיה היה 2.5% (שזה רווח יפה לכשעצמו...תודות לשחקן) ולא 10-20% כפי שצויין בהודעה של שחקן.

בעקבות כך החלטתי להפיק לקחים:

1. נושא התזמון אמור להיפתר עם כניסתו של מנגנון ה-SMS (לדעתי צריך בנוסף הודעה במייל על הקמה/תיקון/סגירה של אסטרטגיית שחקן).

2. כנראה שהייתי צריך לבדוק את הרווח הצפוי לפני סגירת הפוזיציה, למרות שבמחשבה שנייה לא יודע מה אני הייתי אמור לעשות אם הייתי מגלה שאני ב- 2.5% ולא ב-10%. האם להמתין עד שהייתי מגיע ל-10% או שמא עדיף לסגור כי ישנם שיקולים לשחקן שאני לא שותף להם?

3.האם ישנה דרך לראות מה הרווח של האסטרטגיה דרך מע' המסחר (אני משתמש באורדרנט) בלי לעשות חישובים כאשר כל 30 שניות המחירים משתנים?
    אנא קחו בחשבון שיש לי בנוסף לאסטרטגיה השבועית גם שוקת חודשית.

4. האם יש המלצה/מסקנות/תובנות איזה פעולות כדאי לבצע קודם ואילו ניתן לדחות לסוף? אני יודע כלל אחד לפחות שצריך לקנות הגנות לפני שכותבים כדי לא להישאר חשוף.

5. כרגע לפחות אני לא מתעקש כל מחירים, וקונה/מוכר במחיר שמאפשר את ביצועה של העסקה במיידי. האם פה אני חוטא וגוזל מעצמי כמה אחוזים טובים? אם כן האם מישהוא יכול להדריך איך קובעים את הלימיט?

6. גילוי נאות – בצהריים באשר בדקתי את שווי האסטרטגיה (תודות לדורון שהעיר את תשומת ליבי) הייתי ברווח של 8% אבל העדפתי לחכות עד להודעה של שחקן בדבר הגעה ליעד של 10%. אני תוהה ביני ובין עצמי, אולי אני צריך להיות פחות גרידי?

תודה מראש לכל המשיבים.

עמית.

Re: תהיות לגבי האסטרטגיה השבועית

היי לונה
    עובדים על משהו שיתן לכם
    פיתרון מקסימלי, אנא התעזרו
    בעוד טיפונת סבלנות

ציטוט פורסם במקור על ידי loona
    קודם כל ברשותכם אציין שזו בסך הכל האסטרטגיה השנייה שאני מבצע לאחר הקורס של יוסי, כך שאני עדיי בשלב הלימוד.

ביצעתי את סגירת האסטרטגיה כ- 12 דקות לאחר הודעת הסגירה של שחקן, הרווח מהאסטרטגיה היה 2.5% (שזה רווח יפה לכשעצמו...תודות לשחקן) ולא 10-20% כפי שצויין בהודעה של שחקן.

בעקבות כך החלטתי להפיק לקחים:

1. נושא התזמון אמור להיפתר עם כניסתו של מנגנון ה-SMS (לדעתי צריך בנוסף הודעה במייל על הקמה/תיקון/סגירה של אסטרטגיית שחקן). לא חושב שצריך, SMS קצר שבו ייכתב "תסגרו" בהחלט יעשה את העבודה, כי הרי התזמון לפעמים עושה את ההבדל, כנ"ל לגבי עדכון או תיקון אסטרטגיה. ה SMS אמור לחסוך את הצורך במעקב צמוד אחר הודעות באתר, ואין צורך להוסיף גם אימיילים אשר רק ידרשו עוד מעקב (במקום לעקוב אחרי האתר תצטרך לעקוב כל הזמן אחרי תיבת המיילים שלך). בנוסף לכך, SMS עד כמה שאני מבין גם מהיר בהרבה בהגעתו ליעד מאשר אימיילים שיכולים להיתקע ולהתעקב בכל מיני שרתים בדרך.

2. כנראה שהייתי צריך לבדוק את הרווח הצפוי לפני סגירת הפוזיציה, למרות שבמחשבה שנייה לא יודע מה אני הייתי אמור לעשות אם הייתי מגלה שאני ב- 2.5% ולא ב-10%. האם להמתין עד שהייתי מגיע ל-10% או שמא עדיף לסגור כי ישנם שיקולים לשחקן שאני לא שותף להם?
    מה שעשית זה בסדר , כי מרגע שיצאה הודעה כלשהי ואם לא תבצע אותה ישנו כאן הימור/סיכון, מכיוון שיכולת קריאת השוק והתזמון של שחקן עולה בהרבה על יכולתנו לעשות זאת

3.האם ישנה דרך לראות מה הרווח של האסטרטגיה דרך מע' המסחר (אני משתמש באורדרנט) בלי לעשות חישובים כאשר כל 30 שניות המחירים משתנים?
    אנא קחו בחשבון שיש לי בנוסף לאסטרטגיה השבועית גם שוקת חודשית. לא במערכות המסחר הפשוטות (ב- FMR לדוגמה ישנה אפשרות לראות שינויים כל כמה שניות בודדות ללא צורך לבצע רענון, אבל עד כמה שיודע היא משקללת את כל הסופרפוזיציה ולא כל אסטרטגיה בנפרד)

4. האם יש המלצה/מסקנות/תובנות איזה פעולות כדאי לבצע קודם ואילו ניתן לדחות לסוף? אני יודע כלל אחד לפחות שצריך לקנות הגנות לפני שכותבים כדי לא להישאר חשוף. כשאני סוגר אסטרטגיה אני בד"כ פועל לפי הסדר הבא: קודם סוגר אופציות שמחירן גבוה ואח"כ את אלו שמחירן נמוך (כי בראשונות השינויים יכולים להיות גדולים יותר), קונה את הכתיבות לפני מכירת הקניות - כדי לא להיתקע באמצע בגלל בטחונות, ועושה זאת לסירוגין פוט וקול כדי לנטרל עד כמה שניתן שינויי מחירים.

5. כרגע לפחות אני לא מתעקש כל מחירים, וקונה/מוכר במחיר שמאפשר את ביצועה של העסקה במיידי. האם פה אני חוטא וגוזל מעצמי כמה אחוזים טובים? אם כן האם מישהוא יכול להדריך איך קובעים את הלימיט? אני משתדל לתת פקודות במחירי אמצע (היכן שניתן), ואם לא אז נותן מחירים "אחרונים" ובודק לאחר שנתתי את כל הפקודות, ואת מה שלא בוצע מעדכן למחירי ביצוע.

6. גילוי נאות – בצהריים באשר בדקתי את שווי האסטרטגיה (תודות לדורון שהעיר את תשומת ליבי) הייתי ברווח של 8% אבל העדפתי לחכות עד להודעה של שחקן בדבר הגעה ליעד של 10%. אני תוהה ביני ובין עצמי, אולי אני צריך להיות פחות גרידי? קשה לענות על כך, אבל ככל שמתקרבים ליעד של 10% ההגיון אומר שלא צריך להמתין יותר מדי, ו- 8% אחוז היה די סביר (לדעתי) לסגור על סמך שיקול דעת עצמי.

תודה מראש לכל המשיבים.

עמית.
    בברכה
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

גיל שלום,
    אני לא הספקתי לסגור אתמול, היות ולא הייתי מחובר למסך בסוף היום (לא ציפיתי שכ"כ מהר נגיע ל-10%, ואכן אפקטיבי ביותר אם היינו יכולים לקבל SMS, אחרת מאד קשה
    לעבוד נכון לפי הנחיות השחקן, מבלי לשבת מול המסך כל העת.
    יש לי מס' שאלות התלבטויות:
    1. האם כדאי לסגור היום בתחילת המסחר ולא משנה מה השוק יעשה?
    2. באופן כללי ולפי מפת הפוזיציות ומה שהשחקן כתב, מדוע לא כדאי להחזיק את האסטרטגיה עד יום רביעי, ולהרוויח מהטתות, (או לפתוח מחדש למי שסגר?).
    אם אכן הצפי לדשדוש ופקיעה אופטימלית הינה בטווח שצוין ע"י השחקן.
    3. בדיעבד ראיתי שממש תיכף אחרי הודעת השחקן לסגירת הפוזיציה- האופציות CALL,
    מה הסיבה? האם כתוצאה מקניות מוגברות של אלה שסגרו את האסטרטגיה? או שהיה משהו שהשחקן ידע לפני כולם?
    4. באסטרטגיה שביצענו הבטחונות הנדרשים היו 300 ש"ח , למרות שההפסד המקסימלי היה רק 100 ש"ח ו-10% זה רק 10 ש"ח, כלומר מול בטחונות של 300
    יש לצאת ברווח של 10? האם אני צודק, והאם כך צריך להיות בכתיבת אוכף, רווח מאד קטן ביחס לבטחונות (כ-3%)?

יום טוב
    מאיר טל

נ.ב
    באיזה אתר הכי כדאי לעקוב אחרי אינדיקטורים יומיים כמו
    סטיית תקן
    יחס P/C
    שינויים ביחס C/P
    מפת הפוזיציות
    ...

גיל,

תודה על התגובה.
    מה הכוונה ב-"אני משתדל לתת פקודות במחירי אמצע (היכן שניתן), ואם לא אז נותן מחירים "אחרונים" ובודק לאחר שנתתי את כל הפקודות, ואת מה שלא בוצע מעדכן למחירי ביצוע."

עמית

ציטוט פורסם במקור על ידי loona

....................

עמית.
    הי עמית

בסך הכל אני מסכים עם הדברים שגיל כתב. אולי רק אחדד משהו. לא סתם חשוב להבין מה עושים ולא להיות רובוטים אחרי מה ששחקן כותב. צריך לבחון את האסטרטגיות של שחקן ולראות אם הן מתאימות לנקודת המבט של כל אחד מאיתנו. במקרה של פיספוס שהיה לך, לא בטוח שנכון לסגור את האסטרטגיה. יכול להיות שאתה יכול לנהל להמשיך לנהל אותה לבד.

אני למשל, בחרתי לא לעשות את האסטרטגיה הפעם. לא אהבתי את העובדה ש מ 1120 היא מפסידה. זה עניין אישי שלי.

לגבי התעקשות על מחירים, יש כאן אלמנט של הימור. לפעמים זה מצליח, ולפעמים זה מפספס כי המדד הולך לכיוון ההפוך. כך שאין תשובה ברורה האם זה כדאי. כבר קרה לי שההתעקשות הצליחה יפה, וגם קרה לי שבסופו של דבר הפסדתי יותר בגלל ההתעקשות. בוא נאמר שבאסטרטגיות של שחקן, אני לא מתעקש. בשוקת הרחבה אני מרשה לעצמי להתעקש יותר, כי באופן טבעי, האופציות הרחוקות נעות פחות.

תשובה למאיר טל

שים לב כרגע המדד מטייל סביב האפס,
    זה אומנם יחסית גבוה מהאזור האופטימלי של אתמול, שבו שחקן נתן הוראת סגירה, אבל בינתיים גם התטא עבדה עוד קצת, אז ייתכן שיהיה לך נוח לסגור היום כל עוד אין "ריצה" למעלה.

בכל מקרה, באם האסטרטגיה כרגע ברווח, אני הייתי סוגר מכיוון שככל שמתקרבים לפתיחה בניו יורק, הסיכון שלך עולה.

אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

אני בשוק אני בהלם אני המומה .
    זה כל מה שיש לי להגיד כרגע.
    רק כסף עושה כסף ! ! !

ציטוט פורסם במקור על ידי ddie
    אני בשוק אני בהלם אני המומה .
    זה כל מה שיש לי להגיד כרגע.
    ???

הרשאות