רונן - אני נוטה להסכים עם דעתו של ניאו (לגבי הניתוח הטכני) ואנסה לנסח שאלה ברורה ו"להחזיר את הכדור אליך" -
רוב הנימוקים לגבי מתי ובמה להשקיע (למשל אלו הניתנים ע"י שחקן מעוף בסקירותיו) הם רחבים, כוללים סוגי שיקולים רבים (דו"חות, נתוני מאקרו, פסיכולוגיה ועוד) ובשורה התחתונה אדם משתכנע או לא משתכנע מהשיקולים, בצירוף היכרותו עם כותב הסקירה (ניסיון, ללא ניגוד אינטרסים וכו').
קשה מאוד לבחון שיקולים רחבים כאלה לאורך זמן מאחר שבתפיסה הבסיסית שלהם הם רחבים ו"רכים" (ולכן בדרך-כלל בוחנים ביצועים של יועץ השקעות כזה או אחר (כדוגמת שחקן), אבל לא ביצועים של שיקול כזה או אחר, כי אי אפשר להפריד אותו מההקשר הכולל).
בניגוד לנ"ל - הניתוח הטכני מתיימר להיות "קר", עם כללים חדים וברורים, כשכל המידע הרלוונטי "נמצא בגרפים", ולכן אמור להיות קל לבחינה לאורך זמן, לחיוב או לשלילה. הייתי שמח לקרוא התייחסות עניינית לנושא (אני בטוח שנעשו על כך לא מעט מחקרים).
שבוע טוב!