x

עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 34

נושא: סיטיגרופ

Re: סיטיגרופ

נאו בניגוד אליך רונן לא מזכיר לי מורה מבית ספר, אלה דווקא אדם אכפתי החושש לכספם של אחרים.

להרויח או להפסיד נדע רק בדיעבד.

לידעתך יש תאוריות שלמות המסבירות מדוע אמריקה מחלקת לעולם ניירות חסרי ערך שקוראים להם דולרים וכנגדם מקבלת סחורות ושירותים, יום אחד התהליך הזה שהחל בניתוק הדולר מהזהב יתנפץ לכלכלה העולמית בפרצוף.

כבר כיום בשיא המשבר היה דיבור על "מטבע עולמי" וכו'.
    אך כידוע לך כל השחקנים העולמים חבוקים זה בזה ולא יכולים לצאת מהפלונטר בדרך פשוטה , אם בכלל, ללא התנפצות הכלכלה.

יש למספר אנשים בטחון רב כי זה רק תחילתו של משבר קטלני וארוך זמן שתחילתו בפיצוץ הבועה בשנת 2000. וכעת אנו עומדים בפני עשור "אבוד" עד 2020 אשר במהלכו יתכן ומספר מוסדות פיננסים "זערים" לא יכלו לחצות אותו בשלום כדוגמת ליהמן ברוורס ואחרים שכבר קרסו או מונשמים במחיר אדיר לכלכלה האמרקאית.

לכן כאשר רונן רואה אדם שהפסיד על מניה 20% יצאה לו תגובה מהבטן.

בסופו של יום כולנו במשחק לטוב ולרע ותוצאות ניתן לראות רק בדיעבד.

סאן לא הבנתי מה קשור כל סקירת הדולר והמטבע שרשמת ..
    ואני גם לא חושב על שום דבר שנשלף מהבטן..
    מה שכן אני בטוח זה שאתה מהילדים שתמיד ישבו בספסל הראשון בכיתה .
    NEO
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

אתה צודק.

חבל שלא הבנת את הקשר.

השאלה שצריך לשאול את עצמך היא עד כמה אתה יודע לתזמן מכירה/קניה כראוי וזה בכלל לא משנה אם אתה חסיד הניתוח הטכני או לא, אם אתה יושב מהבוקר עד הערב על דוחות של חברות ונתוניהן, או אם אתה בכלל קונה לפי זריקת קוביה (1-קונה, 2-מוכר, 3-יושב על הגדר 4-6- אוכל גבינה). כל עוד ביצועיך מוכיחים שתוחלת הרווח מספקת אותך אתה לאו דוקא שוגה.
    אם התזמון שלך מוצלח מאוד אז בהחלט ההיגיון אומר שכמות פקודות המכירה/קניה שלך תעלה כדי שתמיד תרויח, מאחר וזה אף לא קורה אתה צריך לדאוג שאינך רודף אחרי הזנב של עצמך.

(כך או כך , חבל לבזבז זמן בויכוחים על "אני מאמין בורסאי"...)

הנסיון למכור את התורה הטכנית כתורה כולה הוא נסיון מוצלח מצד המשווק וטעות מצד הקונה .
    אין התורה הטכנית עומדת מול כלום בזכות עצמה אלה מהווה אחוז קטן מהשיקול הכולל .
    חשוב להכיר אותה אסור להסתמך עליה כנתון בלעדי .

התורה של הניתוח הטכני דומה לבדיקת א.ק.ג. נוכל לומר לך אם היה לך התקף לב או אי סדירות פעילות לב בעבר .
    תוכל לרדת מהמכונה ולמות למחרת מדום לב ואנחנו לא נדע להזהיר אותך.
    הניתוח מסיק על סמך העבר את העתיד כאשר הוא לוקח במקביל את ההווה כנתון שלא משתנה .
    כלומר אם מחר החברה המנותחת טכנית יוצאת בהודעה שמקפיצה אותה לשמיים שוב גרף לא יוכל לחזות זאת וכנל הפוך .
    בקיצור באידיש נהוג לומר על תורות כאלה " בוביימיסס"
    שבת שלום.
    NEO
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

רונן - אני נוטה להסכים עם דעתו של ניאו (לגבי הניתוח הטכני) ואנסה לנסח שאלה ברורה ו"להחזיר את הכדור אליך" -

רוב הנימוקים לגבי מתי ובמה להשקיע (למשל אלו הניתנים ע"י שחקן מעוף בסקירותיו) הם רחבים, כוללים סוגי שיקולים רבים (דו"חות, נתוני מאקרו, פסיכולוגיה ועוד) ובשורה התחתונה אדם משתכנע או לא משתכנע מהשיקולים, בצירוף היכרותו עם כותב הסקירה (ניסיון, ללא ניגוד אינטרסים וכו').

קשה מאוד לבחון שיקולים רחבים כאלה לאורך זמן מאחר שבתפיסה הבסיסית שלהם הם רחבים ו"רכים" (ולכן בדרך-כלל בוחנים ביצועים של יועץ השקעות כזה או אחר (כדוגמת שחקן), אבל לא ביצועים של שיקול כזה או אחר, כי אי אפשר להפריד אותו מההקשר הכולל).

בניגוד לנ"ל - הניתוח הטכני מתיימר להיות "קר", עם כללים חדים וברורים, כשכל המידע הרלוונטי "נמצא בגרפים", ולכן אמור להיות קל לבחינה לאורך זמן, לחיוב או לשלילה. הייתי שמח לקרוא התייחסות עניינית לנושא (אני בטוח שנעשו על כך לא מעט מחקרים).

שבוע טוב!

אכן, יש על כך המון מחקרים, חלקם אמפיריים וחלקם סתם ...

המחקר האמפירי הראשון נעשה בשנת 1901 כמדומני.
    וילאם גאן, נסגר בחדר במלון למשך חודש וסחר בשיטה הטכנית ("כלי גאן") כאשר התוחלת שלו היתה 203 טריידים מוצלחים, מתוך 219.

מאז נערכו מחקרים רבים (הרשת מלאה בהם) ומקובל לנקוב בתוחלת חיובית של מעל ל- 70% בשיטה הטכנית.

ניסיוני האישי (אני בשוק מ- 1998 ואנליסט טכני מ- 2001) מצביע על תוחלת גבוהה הרבה יותר (סביב 84%).

יש לזכור שהשיטה הטכנית איננה שיטה למסחר אלא מדע העוסק בחיזוי מגמות עתידיות במחירים על ידי ניתוח גרפים.

לאחר שחזית את המגמה העתידית וברורה לך בדיוק נקודת הכניסה הרלוונטית, נכנסים אלמנטים נוספים למשוואה והם "אסטרטגיית המסחר" ו-"טקטיקת ניהול הטרייד" ובינם לבין ניתוח טכני אין ולא כלום.

אסביר - אתה יכול לחזות באופן מאד מוצלח כיוון ו/או יעד פוטנציאלי, ועדיין להרוס את הטרייד מפני שלמשוואה נכנסים "ניסיון", "אופי", "פחדים" ועוד ...

השיטה הטכנית מספקת לך כלים, אבל השימוש בהם משתנה מאדם לאדם.
    הדבר דומה למישהו המחזיק ברשותו ארגז כלים אבל לעיתים יתקשה להפעיל כהלכה קונגו או כלי מורכב אחר, ואילו בעל מקצוע מיומן יפעיל כלים אלו ללא כל קושי. רכישת הכלים ואחזקתם לכשעצמה, איננה הופכת את המחזיק בהם לבעל מקצוע מיומן.

הסתייגות נוספת - בשנים האחרונות חלה "אינפלציה" בכמות המשקיעים בשוק ההון שנדמה להם שהם פועלים בשיטה הטכנית, מפני שקראו עליה באינטרנט, או שעברו קורס כלשהו.
    מפגשים רבים שלי עם "ניתוחים טכניים" של אנשים אלו, מצביעים על כך שהאנשים אינם שולטים בשיטה, ובכל זאת עושים בה שימוש ולעיתים קרובות מוטעה. התוצאה היא ש"ההצלחה" שלהם נמוכה מאד, אך הם תולים את האשם בשיטה כמובן ולא בהם עצמם.
    נורא יותר הוא שאנשים אלו מפרסמים "סקירות" שלהן ונתפסים כ"טכנאים" ... ולעיתים גם מעבירים קורסים מבלי שיש להם נסיון וידע מספיקים... התוצאה ברורה. חוסר אמון בשיטה וביכולותיה, כשלמעשה הכשל הוא במפעיל השיטה ולא בה עצמה.

אגב, הדיון הזה התחיל מעניין הסטופ לוס שאין בינו לבין השיטה הטכנית כלום.
    סטופ לוס הוא חלק מטכניקה / טקטיקה למסחר בבורסה ואינו קשור כלל ועיקר עם ניתוח טכני.

שבוע טוב לכולם,

רונן
    ---
    אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הכותב עשוי להחזיק בני"ע נשוא ההודעה.

Re: סיטיגרופ ורונן

ציטוט פורסם במקור על ידי NEO
    רונן שלום,
    אתה מתחיל להזכיר לי מורה בבית ספר של פעם לפני 100 שנה ואני שונא בית ספר.
    אם אתה חושב שאתה בעל יכולות מיוחדות קוסמיות או שגלית משהו שאנחנו לא יודעים
    ויש לך תחושה שחיכינו רק לך אז זהו תרגע ..ממש לא ...
    ... ועכשיו קצת על ניתוח טכני ..שימו אותו במקום הראוי כלומר 20% משקל בהחלטות שלכם
    אם בכלל ולא יותר.
    מסחר על פי ניתוח טכני מגדיל אוטומטית את כמות הקניות/מכירות שלכם מנתק אותכם מהכרת השוק לעומק ומונע ממכם להרוויח כסף .
    מה שכן הניתוח טכני נותן להמון גופים להרוויח על הגב שלכם .
    חשוב להכיר אותו אבל לתת לו את המשקל הראוי .
    "אל-תען כסיל, כאיוולתו: פן-תשווה-לו גם-אתה." (משלי כו' ד)

שבוע טוב

רונן
    ---
    אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הכותב עשוי להחזיק בני"ע נשוא ההודעה.

הדיון הזה מיותר בעיניי.
    אינני "מקדם מכירות" של שיטה זו או אחרת.
    אני עושה כמיטב יכולתי והבנתי כדי לסייע למי שמוכן לקבל סיוע.
    יעשה כל אחד כרצונו ויעסוק בכיסו שלו.

בריאות והצלחה,

רונן
    ---

רונן שלום,
    לא הבנתי את המושג "תוחלת שלי הינה 84% ?
    מתוך 100 "קניות" או "מכירות" בעזרת הניתוח הטכני אתה מצליח 84 פעמים להרוויח?
    רק לסבר את האוזן אשמח אם תוכל לפרט גם מה תשואה ממוצעת שנתית לאור ההצלחה הגדולה של 84%.
    בתודה מראש

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות