שלום שחקן.
תוכל להתייחס למניית סיטיגרופ בסקירה הקרובה?
קניתי לפני כמה חודשים, ירדה בחדות בימים האחרונים וכרגע אני ב~20% הפסד.
תודה!
שלום שחקן.
תוכל להתייחס למניית סיטיגרופ בסקירה הקרובה?
קניתי לפני כמה חודשים, ירדה בחדות בימים האחרונים וכרגע אני ב~20% הפסד.
תודה!
תבצע חיפוש ותגלה לפחות שלוש סקירות מהשבוע האחרון המצביעות על כך שהמניה בסנטימנט דובי.
אגב על סטופ לוס שמעת ?
כמה אתה מוכן להמשיך ולהפסיד במניה ?
ונניח שכולנו נאמר לך שהמניה היא פצצה והשקעה בה משולה להחזקת זהב מתחת למזרון, והיא תמשיך לרדת, מה אז ?
קח אחריות להשקעות שלך. הכסף שלך וכך גם ההחלטות.
אל תחפש צידוק אצל אף אחד למצב הפוזיציה שלך מלבד אצל עצמך.
אתה "ילד גדול".
אין שום סיבה שבעולם לעשות סיבובים כושלים על מניה.
חתוך את הפוזיציה מיד כשהיא פונה לכיוון ההפוך מזה שהחלטת עליו וחפש "סוסים" טובים יותר.
תמיד תוכל לחזור ולהשקיע במניה אם תהפוך כיוון ותלך לאן שאתה מצפה.
Timing is money
מקווה שתפנים,
רונן
---
אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הכותב עשוי להחזיק בני"ע נשוא ההודעה.
תבצע חיפוש ותגלה לפחות שלוש סקירות מהשבוע האחרון המצביעות על כך שהמניה בסנטימנט דובי.
אגב על סטופ לוס שמעת ?
כמה אתה מוכן להמשיך ולהפסיד במניה ?
ונניח שכולנו נאמר לך שהמניה היא פצצה והשקעה בה משולה להחזקת זהב מתחת למזרון, והיא תמשיך לרדת, מה אז ?
קח אחריות להשקעות שלך. הכסף שלך וכך גם ההחלטות.
אל תחפש צידוק אצל אף אחד למצב הפוזיציה שלך מלבד אצל עצמך.
אתה "ילד גדול".
אין שום סיבה שבעולם לעשות סיבובים כושלים על מניה.
חתוך את הפוזיציה מיד כשהיא פונה לכיוון ההפוך מזה שהחלטת עליו וחפש "סוסים" טובים יותר.
תמיד תוכל לחזור ולהשקיע במניה אם תהפוך כיוון ותלך לאן שאתה מצפה.
Timing is money
מקווה שתפנים,
רונן
---
אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הכותב עשוי להחזיק בני"ע נשוא ההודעה.
רונן שלום,
אני חייב לציין שלא הבנתי את ההתנפלות שלך על השואל???
בסה"כ ביקש היתחסות משחקן למה שקורה במניה .נכון ש"שחקן" ציין כבר כמה פעמים שאינו ממליץ על המניה בטווח הקרוב,זה עדיין לא אומר שאי אפשר לרכוש אותה לטווחים בינוניים- ארוכים.
אולי ההסתכלות שלך הינה מנקודת מבט של סחר יומי או קצר {ס"ל} אבל לא כולם עובדים ככה ויש מקרים {במיוחד שנה האחרונה} שמניות חזרו מאות אחוזים תוך פרק זמן קצר גם בפיננסים.{ראה מקרה bac היתה בסביבות 3$ כבר.. cהיתה מתחת ל1$.. f נגעה כבר ב2$..}.
יתרה מכך, גם שחקן,למיטב זכרוני המליץ עליה לטווח ארוך אז תמיד נחמד לקנות בתחתית אבל מי שכל הזמן מחפש תחתית בסוף לא קונה.
יניב, המניה מאד תנודתית כרגע עקב הנפקה לציבור מאד לא מוצלחת בלשון עדינה. כרגע בגלל המחיר הנמוך אפילו הממשל לא הסכים למכור את החלק שלו בחברה ומחכה לימים טובים יותר.
הייתי ממליץ לטווח ארוך להחזיק אבל כמובן שזו דעתי האישית בלבד {מחזיק גם כמות קטנה יחסית של יח}
רונן-נהנית מאד לקרוא את הסקירות שלך לאחרונה וכן מחזיק את c ולא מחפש תירוצים או צידוקים מחברי האתר.
בברכה
מצטער אם זה התקבל כ"התנפלות". ממש לא זו הייתה הכוונה.פורסם במקור על ידי tamim
לי, באופן אישי, חסר המנגנון הנפשי להתמודד עם הפסדים בלתי מתוכננים. מצטער.
כל כולי בנוי לתזמן נקודת כניסה ומרגע שנכנסתי לעשות הכל על מנת למזער את תוחלת ההפסד הפוטנציאלית (הטמונה בכל השקעה בשוק הון).
לא יכול לראות מישהו שמפסיד 20% ולשבת בחיבוק ידיים. מבחינתי, טוב יותר לקחת את הכסף (בנתיים) ולתת לו לעבוד, במקום להסתכל עליו בעיניים כלות ולאכול את הלב.
העובדה שהחבר שואל מה לעשות, מצביעה על כך שגם לו יש קצר במנגנון הזה (בדומה לי) וגם הוא מוטרד מהעובדה שהטרייד הזה לא הולך בכיוון שציפה לו.
אבל אולי אתה צודק ...
גם אני נהנה לקרוא אותך.
סופ"ש נעים,
רונן
---
שלום רונן ותודה על תגובתך.
שלא תבין אותי לא נכון,לא חושב שאף אחד שפוי קונה מניה ומוכן להשלים עם ירידה מהותית בשער שלה. יחד עם זאת, אני חייב לציין מניסיוני, לפעמים חייבים להתאפק גם עם המניה יורדת וכל זאת אם מאמינים שנכנסנו "בשער" טוב לאחר בדיקה ומעקב כמובן.
להגיד לך שתמיד מרוויחים בחזרה?לא ,אבל צריך גם סבלנות לפעמים ולא תמיד לחתוך מיד הפסד כזה או אחר. במיוחד בשנה האחרונה, כפי שציינתי כבר, היו לא מעט מניות "כבדות" שירדו עשרות אחוזים וחזרו בחזרה למספר "יפים".
לכן ,לדעתי, העבודה עם ס"ל חייבת להיות סלקטיבית ותלוי מאד בסוג המניות או המסחר שאותו מבצעים.
בכל מקרה חייב לציין שבתקופה האחרונה יותר ויותר קשה לתזמן את השוק.
בהצלחה
תודה על התשובות.
מבחינתי מדובר בהשקעה יחסית לא גדולה, לטווח של שנה-שנתיים לפחות, ולכן הירידה כרגע לא מטרידה אותי "רגשית".
ככלל איני מבין את השימוש בס"ל, ומידיעתי (המעטה) במסחר הכלי הזה נראה לי בעיקר עוזר לשמור על נפשם של המשקיעים ולאו דווקא על כספם.
רונן - בדומה לס"ל, אני חייב להגיד שאני ספקן לגבי ניתוחים טכניים ככלל (בייחוד כ"פילוסופיית השקעה", ללא תימוכין אחרים).
אנצל את ההזדמנות לשאול שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה - בהרבה אתרים וסקירות, ממליצים מומחים שונים לקנות או למכור מניות בנימוקים טכניים\מתמטיים גרידא, ללא שום נימוקים אחרים (ואפילו אי-תלות זו בנימוקים ש"מחוץ לגרף" היא אחת מהנחות היסוד של הניתוח הטכני!). אבל - את יעילות הכללים המתמטיים האלה קל מאוד לבחון לאורך היסטוריית שערי המניות והמדדים! האם קיימים מחקרים שהראו לאורך זמן שאותם כללים ו"חוקים" מנצחים את השוק בעקביות? אשמח אם תוכל לפרסם קישורים למחקרים כאלה. (אגב אם אכן כך, בוא נפתח תוכנת השקעות אוטומטית, עפ"י אותם כללים "רובוטיים", וננצח את המדד!)
שוב תודה על ההתייחסות!
יש תוכנות אוטומטיות שקונות ומוכרות ע"פ לוגריטמים שפותחו מניתוח תגובות השוק (ברמת הדקה 10 שנים אחורה). ככה פועלות קרנות גידור!!!
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
יוני אם אינך מעוניין להשתמש בניתוח טכני ואתה מעדיף או לחילופין יש ביכולתך לבצע את כל הבדיקות הפונדמנטליות (ואני מתכוון כל ואין לך...) זה בסדר.
הניתוח הטכני אינו מתיימר "לנצח את השוק באמצעות גרף" אלא הוא הוא השוק.
מבחינת הניתוח הטכני הכל כבר מוכל בתוכו ממילא ובכל מקרה אם תעבור על הסטוריית מחירים וכל המידע הפונמנטלי ויותר לגבי נכס אזי תגלה התאמה בין הניתוח הטכני לבין המחירים בכל שלב הסטורי.
השאלה היא רק לגבי היכולת ל"ניבוי " את שיתרחש בעתיד.
רונן שלום,
אתה מתחיל להזכיר לי מורה בבית ספר של פעם לפני 100 שנה ואני שונא בית ספר.
אם אתה חושב שאתה בעל יכולות מיוחדות קוסמיות או שגלית משהו שאנחנו לא יודעים
ויש לך תחושה שחיכינו רק לך אז זהו תרגע ..ממש לא .
עכשיו לשואל לגבי סיטי גרופ שלצערי בגלל רונן שכחתי את שמו ..
אם אתה במניה לטווח ארוך ואני מתכוון לטווח של 3 שנים ויותר עם כסף שאתה לא צריך בקרוב ,
אל תמכור !
במידה ולא נחזה בחמש שנים הקרובות בהתמוטטות ארהב כמעצמה מובילה בעולם ואני לא מעריך שנחזה בדדבר כזה סיטי בנק תחזור לעצמה ותהפוך להיות ההשקעה הטובה שבצעת מעולם .
למה? כי לא נגעת !
ועכשיו קצת על ניתוח טכני ..שימו אותו במקום הראוי כלומר 20% משקל בהחלטות שלכם
אם בכלל ולא יותר.
מסחר על פי ניתוח טכני מגדיל אוטומטית את כמות הקניות/מכירות שלכם מנתק אותכם מהכרת השוק לעומק ומונע ממכם להרוויח כסף .
מה שכן הניתוח טכני נותן להמון גופים להרוויח על הגב שלכם .
חשוב להכיר אותו אבל לתת לו את המשקל הראוי .
NEO
אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.