ערב טוב איציק,
הקישורים שציין רן הם רק קצה הקרחון של שיטה משומנת הייטב "למכור" למשקיעים פרטיים בלופים בנדל"ן. לפני שנים זה היה דירות נופש וקלאב הוטלים למיניהן שדי נס ליחם לאחרונה מפני שמרבית הציבור כנראה הבין את הבלוף (מרוב כתבות בעיתונות ובטלביזיה שהראו פעם אחרי פעם את הבלוף, כנראה שבסופו של דבר זה חדר לתודעת הציבור).
שיווק של נדל"ן להשכרה בארה"ב זו כמעט אותה הגברת בשינוי אדרת.
השאלה היא, האם כוונתך להשקיע בנכס בארה"ב נולדה בתור יוזמה שלך "נטו נטו" , כלומר, הרעיון התבשל אצלך, עשית חיפושים שונים באינטרנט, קראת חומר על הנושא, דיברת עם אנשים על כך, וגם יצרת קשר ביוזמתך עם גורמים שונים בארה"ב (מתווכים, חברות נאמנות וכו') ולבסוף נסעת כדי להתרשם בצורה בלתי אמצעית - אם זה המצב, אז יכול רק להציע לך להמשיך בכיוון, זו כנראה הדרך הנכונה, ותוך כדי גם להתייעץ בארה"ב עם מקצוענים נוספים כגון: עורך דין מומחה בנדל"ן, רוא"ח בתחום, חברת נאמנות, שאלו לרוב מקצוענים שיכולים לתת לך תמונה מציאותית יותר (את המתווכים וחברות הניהול תשאיר לסוף כי הם עמוסי אינטרסים יותר מהאחרים).
באם לעומת זאת, כל הנושא "התבשל" דרך חברה כלשהי שמציעה השקעות בנדל"ן בחו"ל (בין חברה ישראלית ובין חברה רשומה במדינה אחרת) - מציע לך להתרחק כמו מאש, לעצור הכל, לנתק מגע לחלוטין ולא לחתום על שום דבר, חד וחלק ללא שום יוצא מהכלל וללא שום הסתייגות. קצרה היריעה מלתאר את כל הבלוף (חלק מתואר בקישורים שציין רן, ועוד הרבה לא צויין שם כי אותו בחור כנראה לא נתקל בכל גווני הבלוף הקיימים).
גילוי נאות, התענייתי בזמנו, עוד בתחילת 2006 בהשקעה בנדל"ן בארה"ב, למדתי על הנושא, קראתי המון חומר, התעמקתי במשך כשנה וחצי (כולל גם שיחות עם גורמים שונים בארה"ב), הכל ביוזמתי, והייתי קרוב מאד לבצע השקעות אלו עד אשר באמצע 2007 "הרחתי" משהו לא טוב והחלטתי להמתין עוד מספר חודשים, וההמשך כבר ידוע (סאבפריים והמשבר הפיננסי).
במקביל, וע"מ להרחיב את הידע, פניתי גם למספר חברות בארץ שמציעות השקעה בנדל"ן בחו"ל, חפרתי וחפרתי, כולל פגישות אחד על אחד ובכל פעם הסיפור חזר על עצמו - כאשר ביקשתי לקבל עותקים של חוזים לדוגמה, ניסו בהתחלה להתחמק ולמרוח אותי ולאחר שהתעקשתי והצגתי עמדה של "או שאני רואה את החוזים או שאני לא רואה אותכם ממטר", חלק מהמשווקים "ויתרו עלי" וחלק אחר שאכן הראו לי את החוזים (במעמד הפגישה) ויתרו עלי כשהתחלתי להציג להם שאלות נוקבות לגבי סעיפים שונים.
לסיכום - אם היוזמה באה ממך, כל הכבוד ואשמח להרחיב על כך, אך באם מעורבת חברה לשיווק נדל"ן בחו"ל, יכול רק להציע לך לברוח ולנתק מגע במהירות האפשרית.
בברכה
אין לראות בדבריי למעלה כל המלצה לפעולה או אי פעולה, זוהי דעתי הפרטית בלבד, היא בהחלט יכולה להיות שגוייה, והפועל ע"ס הרשום למעלה עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו בלבד. כמו כן, איני מוסמך או בעל רשיון כלשהו בתחום הנדל"ן ו/או השקעות.