x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 22

נושא: חישוב רווח באסטרטגיות - "שפה אחידה"

חישוב רווח באסטרטגיות - "שפה אחידה"

בהמשך לשרשורים האחרים בנושא וכמו שדיברנו היום בצהריים בצ'אט, יש חשיבות גדולה להבנת אופן חישוב הרווח באסטרטגיות בכלל ובאסטרטגיות של שחקן בפרט וזאת על מנת שכל חברי האתר ומבצעי האסטרטגיה יהיו מסונכרנים ונוכל לשוחח בשפה אחידה, "שפה משותפת", בכל ענייני האסטרטגיות והרווחים מהן.
    המטרה, משותפת לכולנו בלי שום ספק, היא להרויח וכמה שיותר...

וזאת ההזדמנות (שוב ושוב ) להודות לשחקן ולצוות האתר על פועלם ומאמציהם לתמוך, ללמד ולהעשיר את כולנו.

על כן, אציג בשרשור זה את האסטרטגיה האחרונה של שחקן והמחירים של האופציות בפתיחה ובתיקונים לפי מחירי הביצוע שלי.
    לאחר מכן אסביר איך אני מחשב את הרווח ואציג את הרווח נכון למחירי הסגירה של היום ועל פי אופן החישוב שלי.

אפי (admin) הסכים להגיב לשרשור זה באופן זהה לשלי ולהציג את העלויות של האופציות באסטרטגיה ואת חישוב הרווח שלו, שנכון להיום ב-15:30 הוא 7% בעוד החישוב שלי הראה 2% רווח.

אני אשתדל להיות ברור עד כמה שניתן

ב-13/12 בשעה 9:35 פורסמה האסטרטגיה ע"י שחקן (viewtopic.php?f=106&t=4628), ביצעתי אותה מייד (10-20 דקות) לאחר שפורסמה.

-1 קול 1150 => 520 ש"ח
    1 פוט 1100 => -730 ש"ח
    -2 פוט 1070 => 540 ש"ח
    1 קול 1170 => -175 ש"ח
    1 קול 1190 => -55 ש"ח

סה"כ תקבול מהאסטרטגיה => 100 ש"ח

(** גם kapako ו-gomer פרסמו מחירים מאוד מאוד דומים באותו שרשור)

אתמול, 15/12 בשעה 12:00 בצהריים שחקן פרסם "מיקסום רווח" לאסטרטגיה. viewtopic.php?f=93&t=4776
    ביצעתי את הפעולות כ-20 דק' לאחר הפירסום.

2 פוט 1070 => -370 ש"ח
    -1 פוט 1080 => 260 ש"ח
    -1 פוט 1090 => 380 ש"ח
    1 קול 1150 => -390 ש"ח
    -1 קול 1140 => 670 ש"ח

סה"כ תקבול מ"מיקסום הרווח" => 550 ש"ח

סה"כ תקבול לאסטרטגיה המעודכנת => 650 ש"ח
    בטחונות נדרשים לאסטרטגיה => 8400 ש"ח

בכדי לחשב את הרווח הנוכחי מהאסטרטגיה אבדוק את מחיר "סגירת הפוזיציה" לפי מחירי הסגירה של היום - 16/12.

-1 פוט 1100 => 614 ש"ח
    -1 קול 1170 => 64 ש"ח
    -1 קול 1190 => 25 ש"ח
    1 פוט 1080 => -272 ש"ח
    1 פוט 1090 => -405 ש"ח
    1 קול 1140 => -480 ש"ח

סה"כ תקבול מסגירת האסטרטגיה => -454 ש"ח

בסה"כ נשארנו "ביד" עם 650 ש"ח פחות 454 ש"ח => 196 ש"ח (לפני עמלות)
    עמלות ל-24 פעולות לפי 2.5 ש"ח ליח' => 60 ש"ח

בסה"כ 136 ש"ח.

חישוב הרווח: 136 ש"ח חלקי (בטחונות פחות תקבול מהאסטרטגיה). .
    כלומר: 136 חלקי (8400 פחות 650).

שהם 1.75% אחוזי רווח. (ללא עמלות הרווח הוא כ-2.5%).

בהצלחה לכולנו ושנראה רק רווחים

Re: חישוב רווח באסטרטגיות - "שפה אחידה"

תיקון ראשון וחשוב - האסטרטגיה היתה ב 6000 ש"ח בטחונות ולא 8400.
    אחרי התיקון עלה ל7400. עכשיו לעולם לא סופרים מה קרה אחרי תיקון. שחקן מחמיר משום ששחקנים נוטים לראות את התקבול אבל תאורטית נגיד והרווחת 200 שקל על אסטרטגיה ולמחרת הסטיה נפלה ואיתה הבטחונות - אז אתה כבר ב 10%..... בקיצור תסתכל על המקור וזהו.

דבר נוסף לא מחשבים עמלות. עזוב ש 2.5 זה יקר מעבר לזה עמלות יורדות מהברוטו לפני מס ובכלל בפקיעה אין עמלות ועוד דברים נוספים שבגינם לא מחשבים אותם.

אז גם לפי החישוב שלך 200/6000 = %3.33
    מחבר בבוקר התטא נותנת לך עוד 2% בלי קשר לתנודה של המדד בכלל ואם תאורטית המדד סביב הבסיס בגלל שזה חמישי תקבל עוד 2-3%. אם המדד גם ירד טיפה אתה ביעד וזה בלי להיכנס לזה שהמחירים אצלי שונים לחלוטין כנראה בגלל שנוי בזמן של התיקון.

זה אולי לא יישמע אטרקטיבי, אבל משום מה אנחנו לא מתייחסים להיקף האמיתי של הבטחונות.

אני מזכיר שבקורס, יוסי ציין שעל הבטחונות הפנויים להיות פי שניים מהבטחונות שהאסטרטגיה דורשת (דרי - שימוש ראשוני בכשליש מהסכום). אני לא מאמין שיש מישהו שלא משכיב כסף נוסף לטובת תיקונים, שיפוצים או שינוי תנאי השוק.

לדעתי, אם חושבים על יצירת שפה אחידה, מוסכמת ונכונה, אנחנו צריכים לשקול לכלול אותם בחישוב.

ממש יוזמה מבורכת וכל הכבוד למי שהרים את הכפפה - אביעד נכון?

ממש חשוב ליצור שפה אחידה, ובאמת ראיתי שהדיעות חלוקות, לכן אוסיף אינפורמציה להלן:

תקבול ביום ההקמה - 15 ש"ח (ביצעתי במדד 1126 ,ולא התעקשתי על המחירים)
    תקבול ביום התיקון - 560 ש"ח
    עלות הסגירה - כפי שחושב 480 ש"ח.
    רווח חזוי משוער - 95 ש"ח. :?
    תודה
    R

כמה הערות:

לאדמין- שאומר שבפקיעה אין עמלות. במגדל השיטה היא כדלקמן: אופציות שפוקעות בכסף מחצית עמלה רגילה. כל השאר אין עמלה. בדקתי בחודש קודם ואכן כך חוייבתי.

לאדמין+אביעד: חישוב הרווח. הבטחונות משתנים בכל יום. תיאוריטית מה שנכון היה לעשות זה לקחת ממוצע משוקלל של הבטחונות (משוקלל לפי ימים) עד הסגירה, כי זה הסכום שהינו כבול. מאחר וזה מסובך נראה לי יותר מתאים לקחת את הבטחונות העכשוויים או לפחות יותר פרקטי. גם זה וגם לקחת בטחונות של פתיחת הפוזיציה לא ממש מדויקים. ייתכן למשל ונעשה תיקון ענקי שהגדיל בטחונות בהרבה ואד בטחונות בהקמת פוזיציה לא ממש משקפים.

לאביעד: העלתי עכשיו קובץ מתוקן. אשמח אם תבדוק לעומק את כל נושא רכז פוזיציה. אם כבר הורדת תוריד שוב כי תיקנתי רק עכשיו.

לאדמין+שחקן : היה כדאי ששחקן כאשר מעלה פוזיציה יכתוב בהערה מה תזרים הפתיחה ומהם הבטחונות שהוא עובד לפיהם וזה יפתור הרבה בעיות בחישוב הרווח. לא חייב לפרט כל אופציה. הסה"כ מספיק. חלק מהאנשים עובדים דרך בנקים הדורשים בטחונות גבוהים יותר ותזרים הפתיחה שונה אצל כ"א.

הייתי מוסיף עוד הערה שדווקא מעלה את אחוזי הרווח של שחקן:

מי שמבצע מספר אסטרטגיות שונות בחודש- חישוב הרווח לכל אסטרטגיה מחושב ביחס לבטחונות של אותה אסטרטגיה. ואולם, סה"כ הבטחונות מכל האסטרטגיות יחד אינו בהכרח סיכום הבטחונות של כל אסטרטגיה בנפרד ואפילו הייתי אומר שבדר"כ זה לא אלא פחות. הדבר נובע מכך שהבטחונות בכל אסטרטגיה מחושבים לפי התרחיש הגרוע ביותר ואולם אם מספר התרחיש הגרוע ביותר בכמה אסטרטגיות שונה-הבטחונות הכוללים שיידרשו יהיו נמוכים יותר.

וסתם עוד משהו מתימטי נחמד שיעזור לכם לחשב בתוך כמה זמן סכום יכפיל את עצמו בשיעור ריבית/צמיחה מסוים.
    ב- 1% לתקופה זה יקח 72 תקופות
    ב-3% - 24 תרופות
    ב-12% 6 תקופות

תמיד מכפלה 72.

טוב זה קצת קלקולוס.חג שמח.

ציטוט פורסם במקור על ידי admin
    תיקון ראשון וחשוב - האסטרטגיה היתה ב 6000 ש"ח בטחונות ולא 8400.
    אחרי התיקון עלה ל7400. עכשיו לעולם לא סופרים מה קרה אחרי תיקון. שחקן מחמיר משום ששחקנים נוטים לראות את התקבול אבל תאורטית נגיד והרווחת 200 שקל על אסטרטגיה ולמחרת הסטיה נפלה ואיתה הבטחונות - אז אתה כבר ב 10%..... בקיצור תסתכל על המקור וזהו.

דבר נוסף לא מחשבים עמלות. עזוב ש 2.5 זה יקר מעבר לזה עמלות יורדות מהברוטו לפני מס ובכלל בפקיעה אין עמלות ועוד דברים נוספים שבגינם לא מחשבים אותם.

מחבר בבוקר התטא נותנת לך עוד 2% בלי קשר לתנודה של המדד בכלל ואם תאורטית המדד סביב הבסיס בגלל שזה חמישי תקבל עוד 2-3%. אם המדד גם ירד טיפה אתה ביעד וזה בלי להיכנס לזה שהמחירים אצלי שונים לחלוטין כנראה בגלל שנוי בזמן של התיקון.
    אפי,

ראשית תודה על התגובה. אשמח אם תוכל להתייחס לנקודות הבאות:

1) האסטרטגיה הייתה בפתיחתה על כ-6500 ש"ח בטחונות ולאחר התיקון נוספו עוד כ-1500-2000 ש"ח (תלוי מתי בוצע) -> סה"כ 8000-8500 ש"ח בטחונות ולפי זה חישבתי.

2) את החישוב עשיתי לפי הבטחונות לאחר התיקון (כ-8500) כיוון שראיתי ששחקן מחשב כך את הרווח.
    ראה התכתבות בשרשור "מיקסום רווח - אסטרטגיית 13/12/09"
    viewtopic.php?f=93&t=4776&start=10
    ציטוט פורסם במקור על ידי qjol
    בהתייחס שהתיקון מעלה את הבטחונות בעוד 1600 שח בערך האם בחישוב ה10 % מתייחיסים גם לזה ? או שה 10 % נשאר אותו דבר כמקודם
    ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
    כן יואל - אני מהמחמירים למרות שמדובר על אחוז לכאן או לשם.
    3) מקבל מה שכתבת לגבי עמלות. מעתה כל חישוב יעשה בלי להתייחס לעלות העמלות.

4)
    מחבר בבוקר התטא נותנת לך עוד 2% בלי קשר לתנודה של המדד בכלל ואם תאורטית המדד סביב הבסיס בגלל שזה חמישי תקבל עוד 2-3%. אם המדד גם ירד טיפה אתה ביעד
    אם ואם ואם ואם....
    אני יכול לכתוב לך משפט דומה, אבל הפוך, כך שהאסטרטגיה מחר תהיה בהפסד של 15%....
    זה לא טיעון מקובל לחישוב הרווח.

5)
    נניח שזה בסדר לחשב לפי הבטחונות של פתיחת האסטרטגיה ללא התיקון, ונניח שהם אכן היו 6000 ש"ח ולא יותר, ונניח שיש לי ביד 200 ש"ח (ליתר דיוק 196)

3.33% הם לא 7% כמו שטענת היום.
    ו
    6)
    זה בלי להיכנס לזה שהמחירים אצלי שונים לחלוטין כנראה בגלל שנוי בזמן של התיקון.
    יכול להיות. אז בוא נבדוק:
    - סגירת הפוזיציה תעלה 454 ש"ח כמו שהראתי קודם ועל זה אין ויכוח. אלו נתונים עובדתיים.
    - הבטחונות לצורך חישוב הרווח הם 6000 ש"ח. (אני עדיין לא מסכים אבל נניח...)
    - לא מחשיבים עמלות בחישוב הרווח

בכדי להגיע ל-7% רווח, שזה מה שאתה אומר, התקבול שלך בפתיחת הפוזיציה + התיקונים צריך להיות 817 ש"ח

אתה יכול להראות את מחירי האופציות בפתיחה ובתיקון כך שהתקבול הוא 817 ש"ח?

ציטוט פורסם במקור על ידי אורחאן
    זה אולי לא יישמע אטרקטיבי, אבל משום מה אנחנו לא מתייחסים להיקף האמיתי של הבטחונות.

אני מזכיר שבקורס, יוסי ציין שעל הבטחונות הפנויים להיות פי שניים מהבטחונות שהאסטרטגיה דורשת (דרי - שימוש ראשוני בכשליש מהסכום). אני לא מאמין שיש מישהו שלא משכיב כסף נוסף לטובת תיקונים, שיפוצים או שינוי תנאי השוק.

לדעתי, אם חושבים על יצירת שפה אחידה, מוסכמת ונכונה, אנחנו צריכים לשקול לכלול אותם בחישוב.
    מסכים איתך לגמרי שיש להשאיר בטחונות פנויים לטובת תיקונים, שיפוצים וכו'.
    אני לא כ"כ מסכים שיש להתייחס לבטחונות האלו בחישוב הרווח כל עוד לא "משתמשים" בהם בפועל.
    מה שכן, לדעתי יש להתייחס בחישוב הרווח לתוספת לבטחונות כתוצאה משינוי/עדכון האסטרטגיה או שינוי בתנאי השוק שגורמים לתנודות בבטחונות הנדרשים.

ציטוט פורסם במקור על ידי RH2000
    לאביעד: העלתי עכשיו קובץ מתוקן. אשמח אם תבדוק לעומק את כל נושא רכז פוזיציה. אם כבר הורדת תוריד שוב כי תיקנתי רק עכשיו.
    רון תודה רבה על הקובץ ועל העדכונים! מדהים!
    הורדתי עכשיו שוב. מבטיח מחר לבדוק.

ציטוט פורסם במקור על ידי RH2000
    לאדמין+שחקן : היה כדאי ששחקן כאשר מעלה פוזיציה יכתוב בהערה מה תזרים הפתיחה ומהם הבטחונות שהוא עובד לפיהם וזה יפתור הרבה בעיות בחישוב הרווח. לא חייב לפרט כל אופציה. הסה"כ מספיק. חלק מהאנשים עובדים דרך בנקים הדורשים בטחונות גבוהים יותר ותזרים הפתיחה שונה אצל כ"א.
    מצטרף להצעה של רון, בטחונות נדרשים וסה"כ תזרים ביצירת האסטרטגיה יעזרו מאוד.

אביעד כתב:
    עמלות ל-24 פעולות לפי 2.5 ש"ח ליח' => 60 ש"ח
    רק כדי להיות סגור: למה תימחרת עמלות ל-24 פעולות? אני ספרתי 18.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות