בניגוד למגמה השלילית והתחושה כי החברה מחקה רווח גדול לדעתי מדובר במנייה שהירידות האחרונות בה אינם מוצדקות באופן מלא.

רק לאחרונה ראינו כי ברבעון הראשון עוד רשמה רווח בגלל ביטוח ההשקעה בקרדיט-סוויז (כלומר למעשה הירידה במחיר השוק של המנייה לא השפיע על הרווח הסופי של כור), אף להפך - החברה רשמה רווח לא מבוטל של כרבע מליון שקל.

סביר להניח כי מדיניות זו נמשכה גם ברבעון השני ונמשכת גם היום ולכן ה"הצמדה" של מחיר מניית כור למחיר מניית קרדיט-סוויז (המבוצעת באופן מלכותי בשוק) אינה נכונה. מעבר לכך, כאשר (אם) מחיר המנייה של קרדיט סויז תעלה חזרה, היא לא תכסה הפסד אל אתייצר רווח הוני נוסף.

אפילו אם הדברים אינם נכונים (שכן אנו יכולים לדעת האם מדיניות הביטוח נמשכה - רק בדיאבד), ואפילו אם נניח כי השוק לא יתאושש, מחיר השוק של מניית כור מייצג לה המשך הפסד של עוד כ- 10-15% מהערך הכולל או 30-35% מערך ההשקעה בקרדיט סוויז (הערכה, לא חישוב מדוייק), שכן מחיר השוק נמוך מההון העצמי של החברה גם בהתחשב בהפסד התיאורטי שכולם מדברים אליו.

אני את כור קניתי כבר, ואין לראות בכתוב פה המלצה, אך אני מאמין כי על כל משקיע לעיין בנתונים ולחוות דעתו.

עם החישובים שלי נכונים מחיר השוק כרגע נמוך בכ- 50% מהערך האמיתי שמאוחרי המנייה, אז נכון שלא בהכרח המנייה צריכה לסגור את כל הפער (בכל זאת היחס לכור כרגע בשוק הוא כחברת השקעות ולא כחברה יצרנית, ויש בכך צדק), אך אפילו סגירה של מחצית הדרך מהווה , לפי דעתי האישית, הזדמנות שבה הסיכוי עולה על הסיכון בכמה מידות.