שלום,
ראיתי את השרשור הקודם והארוך לגבי הנושא הנ"ל; יש לי חילוקי דעות עם חבר לגבי הבנת מה שנאמר שם, ולכן אשמח לתשובות מעשיות ובמספרים על פי הדוגמאות הבאות - אנא, עיזרו לי ליישב חילוקי דעות אלו לפני שיהפכו לחילופי מהלומות...![]()
שוב, אודה לכם, (רם, או כל אחד אחר), אם תתנו לי תשובות מוחשיות במספרים, ותתקנו אותי במידה ומה שאאמר אינו נכון, ואני מודה לכם מראש על הקדשת זמנכם לכך.
הנחות:
1) יש לי מגן מס של 5000 ש"ח.
2) כל נייר ערך שאני מדבר עליו יימכר עד ה 31/12, כולל.
3) כל מקרה עומד בפני עצמו, ללא קשר למקרים הקודמים.
4) כל הרווחים שאני מתייחס אליהם הם לצורך הדוגמא ומתעלמים מאינפלציה, עמלות וכו'.
שאלות:
1) אני מוכר מניה שיש לי עליה רווח לפני מס של 5000 ש"ח; המס על הרווח הוא 20% - משמע 1000 ש"ח; בעצם לא אשלם עליה מס, ומגן המס יירד ל - 4000 - האם נכון?
2) אני מוכר מניה שנסחרת בחו"ל, (לצורך העניין, רכשתי אותה דרך בית השקעות מקומי), שיש לי עליה רווח לפני מס של 10000 ש"ח; המס על הרווח הוא 15% - משמע 1500 ש"ח; בעצם לא אשלם עליה מס, ומגן המס יירד ל - 3500?
3) אני מוכר מניה שיש לי עליה הפסד של 5000 ש"ח; האם יש השפעה על מגן המס? אם כן, האם זה משנה אם זו מנייה מקומית או מנייה מחו"ל?
4) יש לי אג"ח שמשלם ריבית באחד הימים עד סוף השנה. הבנתי שכשאני מקבל את הריבית, מנוכה לי מייד מס, (והוא מן הסתם מנוכה מהמגן מס - האם זה נכון לכשעצמו?), ולכן אין בעצם משמעות למכירת האג"ח מבחינה זו לטובת קיזוז מס, (אני לא מתייחס להאם יש לי רווח הון או הפסד הון על האג"ח) - האם אני צודק?
5) אני מוכר אג"ח צמוד או לא צמוד שיש לי עליו רווח הון של 10000 ש"ח; המס על הרווח הוא 15%/20% בהתאמה - משמע 1500/2000 ש"ח; בעצם לא אשלם עליו מס, ומגן המס יירד ל - 3500/3000 - האם נכון?
6) ואם האג"ח מחלק קופון וגם יש לי עליו רווח הון - זה משנה את התשובות לשאלות 5 ו 6?
7) כל נייר ערך שאני קונה, אין חובה מצידי לקנות אותו ביום למחרת, (אלא אם כן אני מעוניין בכך), על מנת שייחשב לי בקיזוז המס - האם נכון?
האם את השינוי במגן המס רואים יום למחרת המכירה של נייר הערך או שזהו נתון חודשי שמתעדכן כל תחילת חודש בתיק שלי?
אוף, כמה שאלות, אפילו אני התעייפתי...
חג חנוכה שמח, תאכלו הרבה סופגניות ותעשו הרבה ספורט - זה קיזוז שאני מבין בו יופי...
תודה מראש לכל העונים,
ליאור.