ערב טוב , לא רם אבל בכל זאת..
המימושים שאנחנו רואים בשווקים באפיקי האגח ואני מדבר גם על הממשלתיות הצמודות/ שקליות וגם של הקונצרנים בימים האחרונים ( ולפי דעתי יהיו לעוד מספר ימים שקשה לתת עיתוי מדוייק לגביו ) נובעים בין השאר לפי דעתי מאינדיקטורים חיוביים שצצו בארהב ופה אצלנו , וגם מתחילים דיבורים מסביבתו של ברננקי להעלאת ריבית מוקדמת ממה שהוא תכנן ( מחר יש הכרזת ריבית ודי ברור שהיא לא תשתנה למרות הכל ) אז נוצר מצב פסיכולוגי אצל חלק מהאנשים שחושבים שתם ונמוג הסיכון מן העולם ושנאת הסיכון נשכחה ונעלמה מעיניהם ולכן הם מתחילים לפזול לאפיקים מסוכנים יותר קרי מניות ובעצם נוצר מצב של היצע מוגבר שלוחץ את מחיר האגחים מטה ואת תשואותיהן מעלה .
בקרוב אני מאמין שהנושא יתהפך וכאשר השוק יתחיל לרדת מספר אחוזים , אנשים יתחילו לחזור לפרופורציות נכונות וינהרו חזרה לבטחון בדמות האגחים והם ישובו לעלות.
כל הנאמר מעלה הוא רק כדי שלא תרבה לעשות פעולות סרק כי הרי נכנסת לאגחים במטרה להישאר איתם עד הסוף ותוך חיי האגח יכולים להיות רווחי/הפסדי הון ובמידה ותהיה כל היום מול המסכים אני די בטוח שיווצרו לך הפסדי הון כי אתה תפעל מתוך רגש/פחד ולא מתוך שיקול כלכלי ויווצרו לך פעולות סרק.
לכם תקשור את הידיים עד יעבור זעם בשוק כי הוא ללא ספק תנודתי..
בכל מקרה בהצלחה וחג שמח..
אשמח לתגובתכם העניינית..( במיוחד אתה רם !! )