x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 15

נושא: בקשה להבהרה לירידות באג"ח בדירוג גבוה

בקשה להבהרה לירידות באג"ח בדירוג גבוה

לפני יומים נחשפתי לראשונה לאתר זה ואני מקווה שאוכל להפיק תועלת.
    אני מודה מראש לכל המעורבים בדבר שמקדישים מזמנם וחוכמתם לאחרים ללא תמורה -אכן תודה רבה.

לאחרונה השקעתי באג"חים שאותם אני מגדיר כבעלי דירוג גבוה (וגם סחירים) מתוך כוונה להקטין סיכון אך בכל זאת לקבל תשואה עודפת על פני הממשלתיות, ואפרט: אי די בי פת אג"ח ז' ו-ט', גזית גלוב ג' ו-ד', נכסים ובניין אג"ח ד', מזרחי טפחות א' וכמובן תלבונד 40 ו-60.
    לתדהמתי נרשמו היום ירידות חדות (מי יותר ומי פחות) בהשקעתי ה"סולידית".
    האם אני קורא נכון את המפה?
    האם פספסתי משהו או שאני סתם בפאניקה?
    אודה על תשובתכם

Re: בקשה להבהרה לירידות באג"ח בדירוג גבוה

כאשר אתה משקיע באגח עם דרוג גבוה ,אתה מודע לתשואה אותה תקבל לאורך כל חיי האגח.
    אין כל משמעות לירידות אם אין בכונתך למכור.
    אם אתה מחזיק עד פרעון סופי ,אתה תקבל את מלא התמורה.
    תמיד נחמד לראות עליות וגם רוחי הון בדרך,אבל לא זאת הכונה כאשר רוכשים אגח בדרוג גבוה.

תודה GOZAL
    האם אג"חים צמודי מדד לא אמורים להיות מוגנים מעלית הריבית?

עלייה בריבית תוריד אגחים אלו משום שזו פעולה שמרסנת את המדד. גודל הפגיעה יהיה כגודל עליית הריבית והמחמ. כמו שנאמר אם הכוונה היא להישאר עד הפידיון אז שינויים כאלו ואחרים לא צריכים לעניין אותך, משום שבפדיון האגח יהיה שווה את ערך הפארי.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

תודה לסילביו ויניב על תשובותיהם המצוינות,
    לחנוך,
    רק להדגיש, מכיוון שצפויות העלאות ריבית לאורך השנה הקרובה, האג"חים הסולידיים צפויים להמשיך ולרדת, אך כפי שציינו קודמי, אם תישאר עד פדיון אין לזה משמעות מבחינתך. אולם, אם לא היית מודע לכך ויתכן מצב שתרצה לצאת באמצע, כי אז אתה צריך לשקול יציאה בהקדם (תלוי באיזה אג"ח ספציפי כמובן).
    יום טוב .

היי,

באחת התגובות נכתב: "עלייה בריבית תוריד אגחים אלו משום שזו פעולה שמרסנת את המדד" - מה הכוונה ומדוע זה משפיע על צמודי המדד?

תודה, אסף.

העלאת ריבית מעודדת חיסכון (מקבלים יותר כסף בפקדונות) ובכך מרסנת את האינפלציה שנובעת מהצריכה. לכן הגיוני שפעולה שתוצאותיה היא ירידה במדד (לא שלילי פשוט פחות) תפגע בצמודי המדד שאמורים להרוויח מעליית המדד.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

וואו, חשבתי בדיוק הפוך
    תודה לכולם

שלום לכולם,
    מה אני מבין את המשמעות כאשר קונים אג"ח ספציפי בדירוג גבוה ונשארים עד תום התקופה אז מה קורה בדרך לא משנה,השאלה שלי היא בנוגע למי שרכש ת.סל על מדדי אג"ח כאלו {20,40,60} מה המשמעות לטווח ארוך? ז"א האם הירידות החדות יחסית בימים האחרונים יתוקנו בעתיד הנראה הנראה לעין או שאין קשר לפידיון של האגחים עצמם?
    בתודה מראש

עמית שלום,
    באג"ח ספציפי זה פשוט, אתה נשאר עד הפירעון ומקבל בדיוק את הפארי.
    בסל זה יותר מורכב משום שבתוכו לכל אג"ח יכול להיות מח"מ שונה , ולכן ההשפעה "מורכבת".

יום טוב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות