x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: מאמר שקראתי

מאמר שקראתי

בוקר טוב לכולם,
    http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000481386

הקישור הנ"ל מתייחס למסחר יומי והימורים. חשבתי לחלוק את זה איתכם מפני שלפעמים אני מרגיש שהמסחר "פלש" לי טיפה יותר מדי לחיים. מעולם לא נגעתי במט"ח או אופציות, רק מסחר במניות, כביכול יותר סולידי. את חלק מהסימפטומים המוזכרים במאמר אני בהחלט מזהה אצלי למרות שלרוב אני לא עוסק במסחר יומי.
    אשמח אם החברה המנוסים יותר באתר יספרו איך הם מצליחים לא להיכנס לזה יותר מדי ולא לתת לזה להשתלט להם יותר מדי על החיים.
    יום טוב והמון שקט נפשי,
    אייל

Re: מאמר שקראתי

אירוניה - הנה מה שמופיע בצד המאמר:

אייפון לסוחר שבוחר!
    הצטרף לכלל פורקס, בחר את המערכת
    המתאימה לך וקבל אייפון מתנה!

מסחר במט"ח בעיברית
    סחור כעת בסכום הגבוה פי 200 מהשקעתך
    מבצע 30% בונוס על הפקדה ראשונה

ערב טוב אייל,

מעט מנסיוני ודעתי בעניין:

1. פורקס - למדתי בקורס חצי שנה (20 מפגשים + 4 תרגול) עסקתי בזה במשך חודשיים (לפני כשלוש שנים) פתחתי חשבון של 2000 $ , בשיא החשבון היה 15,000 $ , בתחתית היה 500 $ , וכשסגרתי אותו היה 2030 $.
    לא עזר כל מה שלמדתי כי לא הצלחתי לממש רווח בזמן, בגלל גרידיות, ובגלל הפסיכולוגיה שדפקה אותי, לא חוסר הידע. במזל הצלחתי לחזור מ-כמעט מחיקת התיק לאיזון (לא רווח ולא הפסד).
    הרגע היחיד שבו היה לי שכל וגם השתמשתי בו - כשהחלטתי לסגור את החשבון, ואילו לא הייתי עושה זאת, אזי היום או שהייתי מזמן מוחק לגמרי את החשבון או שהייתי מקבל התקף לב.
    מסקנה - פורקס זה לא בשבילי, לא היום , לא מחר, לא בעוד שנה וגם לא כשיהיו לי שערות לבנות (זו משחטת כסף שעובדת על אנשים רגילים, כמוני וכמוך).

2. מניות - ניסיתי במשך כחצי שנה, פעילות מינורית, מסחר חודשי (לא תוך יומי או שבועי), בסוף נשברתי אחרי הפסד של 10% מהתיק והעברתי אותו למנהל תיקים פרטי, אשר שיקם לי את התיק, ומאז גרם לי רק לחייך.

3. אופציות - מתעסק מזה כשנתיים, 3 קורסים מאחוריי + גם כרגע בקורס, ועדיין לדעתי אני רק בתחילת הדרך.
    שנה ראשונה הייתה כמו נדנדה (חודש הרווחתי ובחודש אחריו החזרתי לשוק את כל הרווח, וחוזר חלילה), עוד חצי שנה שבעיקר הפסדתי, לא משהו רציני, אבל הבעיה הייתה שלא הצלחתי לייצר אפילו חודש אחד נורמאלי (ריווחי). רק בחצי השנה האחרונה, בזכות הכנת תוכניות מסחר רציניות והיצמדות אליהן התחלתי לייצר רווחים, צנועים אבל עקביים.

למיטב דעתי האישית, פורקס זה הפסד בטוח, מסחר במניות (בשונה מהשקעה לטווח ארוך שבנוייה על ניתוח פונדמנטלי + מעט הסתייעות גם בטכני לתיזמון כניסה) זה מקור לאי שקט גם כשמרוויחים וגם כשמפסידים.
    אופציות, למרות שמרבית האנשים שלא עוסקים בכך יגידו שזה מסוכן, זה תחום סולידי ורווחי - בתנאי שיודעים כיצד לסחור, עובדים ללא גרידיות, לומדים היטב לפני שנוגעים בהן, מתחילים מקטן מאד ומגדילים עקב בצד אגודל.

לסיכום - אין לי נוסחת פלא למחסר במניות שתאפשר לי להרוויח אך לא להתמכר (או יותר גרוע, גם להפסיד וגם להתמכר) , התחום היחיד שבו אני יכול לפעול עם שליטה, להקדיש לו יחסית מעט זמן, לא להיות בלחץ ולא "להתאהב ולהתחתן" עמו זה האופציות (עובד עם הגנות, שומר על מרחק מאזור הסכנה, לא מעניין אותי אם יורד או עולה, לא מושפע מכל כתבה, סקירה , מאזן או "חרטאזית" של אנליסטים).
    בהסתייגות אחת ויחידה - אסור לגעת באופציות לפני שלומדים ברצינות את הנושא (או שנצמדים לחלוטין למקצוען, בעל ידע וחוש אחריות, אחד עם קבלות ובלי סיסמאות שווא).
    בברכה
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

ציטוט פורסם במקור על ידי eahdout
    בוקר טוב לכולם,
    http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000481386

שלום EAHDOUT,

הקישור הנ"ל מתייחס למסחר יומי והימורים. חשבתי לחלוק את זה איתכם מפני שלפעמים אני מרגיש שהמסחר "פלש" לי טיפה יותר מדי לחיים. מעולם לא נגעתי במט"ח או אופציות, רק מסחר במניות, כביכול יותר סולידי. את חלק מהסימפטומים המוזכרים במאמר אני בהחלט מזהה אצלי למרות שלרוב אני לא עוסק במסחר יומי.
    אשמח אם החברה המנוסים יותר באתר יספרו איך הם מצליחים לא להיכנס לזה יותר מדי ולא לתת לזה להשתלט להם יותר מדי על החיים.
    יום טוב והמון שקט נפשי,
    אייל
    דבר די מטריד שאליו שמתי לב לאחרונה קשור בפוזיציית השורט שלי מול נתוני ההתאוששות של הכלכלה האמריקנית. כמו כל אדם, גם אני מייחל לירידה באבטלה, לצמצום הגרעון, ולשיפור במשק באופן כללי. אלא שבגלל הפוזיציה, יוצא שאני מתאכזב דווקא מחדשות טובות. מצב הדיסוננס הקוגניטיבי הזה לפעמים מעיק על המצפון.

לגבי פלישת המסחר היומי לעומק החיים, חוויתי זאת היטב ועדיין אני נלחם בדחף להתעדכן כל העת בשערי המדדים, ואפילו בשבת לקרוא סיכומים של בלוגרים באמריקה כי אין בורסה. היה זמן שאמרתי לעצמי שאולי כדאי למכור הכל ולא להיות בבורסה נקודה, אם באמת זה תפח לממדים של התמכרות.

בשורה התחתונה, אף על פי שהצלחתי להרגיע את הרוחות בכל מה שקשור לבורסה, עדיין אני מרגיש שההתעסקות בה באה על חשבון זמן איכות בתחומים אחרים של החיים - קריאת ספרים, מערכות יחסים, שינה, עבודה, ותחביבים. אני לא יודע מה נוסחת הפתרון למצב הזה.

אני קורא את הכתוב פה ומחייך לי , זה לוקח אותי למחוזות ממש ממש ממש מוכרים לי , אוסיף גם משלי.... : לעיתים מגיעים למצב שאי אפשר לעבוד בצורה נורמאלית - עובדים מול המחשב ומידי חמש דקות קופצים לראות מה עשה המדד או מה עשתה מניה זו או אחרת, עוברים בסריקה חוזרת ונישנית בין כל האתרים הכלכליים בעולם לראות אם הפסדנו משהו בחמש הדקות האחרונות....
    וכאשר צריך לקחת את התיק ולסוע לנסיעה ארוכה, הנסיעה נידחית בעוד חמש דקות...ועוד הצצה...ועוד פעם לבדוק אולי...... ואחרי שמגיעים למקום עם מחשב דלוק , מזנקים עליו כמו מסומם שמניחים לפניו ערימת סם לאחר שלא נגע בו במשך שבוע....
    כן....זה קצת ממני, משתלט על החיים והופך אותם מישניים .
    איך להפוך את זה למשהו מתוכנן, לוגי, מחושב וקר? כנראה צריך לחטוף הרבה סטירות בדרך, או להיות חסר אופי של מהמר לחלוטין (אבל לחלוטין בלי שום קמצוץ). יש למישהו פה עצה שתחסוך לנו את שכר הלימוד היקר?
    דרך אגב....חצי הצלחה!!!! לא נכנסתי עדין לפורקס...

צודק, גם אני מחייך ושמח שיצאתי בזמן מהטירוף, ורק להוסיף מניסיוני שהמקצוענים (כמוני?) משתמשים בביפר והולכים לישון איתו יחד... על מנת להתעורר באמצע הלילה באם קרה משהו נורא חשוב.... לכן המסקנה מכל זה: שומר נפשו ירחק!

ציטוט פורסם במקור על ידי nivrobin

צודק, גם אני מחייך ושמח שיצאתי בזמן מהטירוף, ורק להוסיף מניסיוני שהמקצוענים (כמוני?) משתמשים בביפר והולכים לישון איתו יחד... על מנת להתעורר באמצע הלילה באם קרה משהו נורא חשוב.... לכן המסקנה מכל זה: שומר נפשו ירחק!
    שלום,
    לא העליתי את הכתבה מפני שאני סוחר במט"ח, מעולם לא סחרתי בשום דבר מלבד מניות, לא
    אופציות, לא אגחי"ם ולא פורקס. פשוט הרגשתי שזה לקח לי חלק גדול מדי בחיים.
    בנוגע לציטוט למעלה הייתי שמח אם מישהו שחי את זה קצת יתאר לנו איך הוא חי עם זה? כלומר איך זה לחיות עם ביפר שעובד בלילה? איך חיים הסוחרים (אני מדבר פה על הרציניים, השחקנים) האם זה משתלט להם על החיים האישיים? האם יש להם זמן לילדים, לאישה/בעל? האם זה פוגע בחיים האישיים? האם הפסדים מובילים/הובילו לפגיעה בתחומים אחרים של החיים?
    מה עם הבריאות עצמה, האם היא נפגעת, התקפי לב? לחץ, מצבי רוח משתנים. הייתי מאד שמח אם מישהו מקצוען יוכל לשתף אותנו בחוויות.
    עוד תובנה אחת שקיבלתי במהלך החודשים הספורים שאני נמצא כאן. כשהתחלתי לסחור לפני כ-4 לאחר הפסקה של מספר חודשים התחלתי עם כל הטאוארים, ביונדווקסים, אפריקה ישראל וכדומה, (אני חייב להגיד שבמספר מקרים בעקבות הצ'אט) למרות שהפסדתי והצלחתי להחזיר חלק מהרווחים למדתי שאני אחיה יותר טוב עם השופרסלים, פרטנרים, וגזית גלוב, כלומר מניות עם "בשר" ולא אופנות. אני עדיין נמצא במניות יותר ספקולטיביות, אבל הרוב המוחלט נמצא במניות הגדולות, ואני ישן הרבה יותר טוב בלילה, ובודק את המחשב פעם ביום. נכון, מרוויח פחות, אבל מפסיד הרבה פחות.
    יום טוב לכולם,
    אייל

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות