x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: קרנות נאמנות אגח מדינה ללא מניות - שאלה לחברי הפורום

קרנות נאמנות אגח מדינה ללא מניות - שאלה לחברי הפורום

אני מושקע בחלק הסולידי של התיק (כ- 90%) בקרנות נאמנות שעניינן אגח מדינה ללא מניות. 2 קרנות בעלות מח"ם עד 4 שנים ו- 2 קרנות לפי בחירת מנהל הקרן באגח מדינה כמובן.
    שאלתי - נשמעים רחשים מפי מומחים הצופים הפסדי הון בתקופה הקרובה באגח מדינה. האם מי ממשתפי הפורום יכול להסביר סוגיה זאת לפי הקווים המנחים:
    - האם החופש של מנהל הקרן לשלוט בהשקעות באגח מעניקה למושקעים הגנה מפני הבאות?
    - כיצד ניתן להגן על השקעות באגח מדינה בקרנות והאם המתנה בקרנות עד חלוף המשבר מומלצת?

בתודה,
    גרשון

Re: קרנות נאמנות אגח מדינה ללא מניות - שאלה לחברי הפורום

גרשון שלום,
    אכן צפויים הפסדי הון לאג"ח מדינה בטווח הקרוב ולהלן ההסבר:
    תשואות אג"ח מדינה בעת הזו היא נמוכה, נובע מהריבית הנמוכה (כיום ריבית בנק ישראל=1%), אין ספק שהריבית תעלה במהלך השנה הקרובה וכנראה גם אחריה, כשהריבית עולה מצפים לתשואה גבוהה יותר באג"ח מדינה / לקבלת ריבית גבוהה יותר. ואם בידך אג"ח בריבית נמוכה ותרצה למכרו, תצטרך להוריד ממחירו כדי שימצא לו קונה.

אם מחזיקים את האג"ח עד מועד פרעונו אין הפסד הון משום שבנקודת פרעונו מקבלים את ערכו הנקוב, אבל בזמן אחזקתו אתה זוכה לריבית נמוכה מאלטרנטיבה קיימת במקביל.

רם!
    ראשית, תודה על ההסבר, לנקודה שהסברת אני ער. השאלה שמעסיקה אותי - היות ואני מושקע דרך קרנות נאמנות - היא האם קרנות הנאמנות יבצעו פעילות הנובעת מידע זה על מנת לצמצם או לבטל ההפסד הצפוי בדרך שהסברת אותו. מה דעתך?
    בתודה,
    גרשון

גרשון שלום,
    בנקודה זו לא אוכל לסייע, כל קרן והמיבנה שלה וחוקיה וכו'.
    ממליץ שתבדוק דרך הבנק, היועץ כנראה ימצא את הרכב הקרן וחוקיה ויוכל להשיב (או שלדעתי מתפקידו לבדוק לך).

יום טוב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות