x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: מדוע השקעה בדולר נחשבת ל"חוף מבטחים"

מדוע השקעה בדולר נחשבת ל"חוף מבטחים"

שאלתי מופנית לשחקן או לכל אדם אחר שיכול לספק תשובה מנומקת.

ברוב הסקירות והדעות( כולל של שחקן) בשל הריביות האפסיות השווקים נתקעו בין הפטיש לסדן (בפשטנות ובקצרה, כרגע השווקים עולים ומנפחים בועה כתוצאה מחוסר אלטרנטיבה ואם הריבית תעלה - תיווצר אלטרנטיבה וחוששים מבריחה לאלטרנטיבה זו, תקנו אותי אם לא הבנתי נכון)

בתוך הסקירות והדעות הללו מדברים על נהירה חזרה אל הדולר בתקופה הקרובה כתוצאה מחוסר הודאות הנ"ל שכן הוא נחשב ל"חוף מבטחים" בעיתות כאלו.

שאלותי הן:
    1) למה מלכתחילה הדולר קיבל את התואר "חוף מבטחים" ?
    2) האם אתם מסכימים עם הקביעה הזו?
    3) האם לאור העובדה שארה"ב שפכה לעולם טרליוני דולרים אתם עדיין מסכימים עם קביעה זו?
    4) אם כן, למה?

יש לי עוד הרבה מאוד שאלות, אולם אני אסתפק רק באלו.

תודה מראש לכל העונים וחג שמח ומלא אור ונרות ירוקים לכולנו(או אדומים לשורטיסטים )
    רביד

Re: מדוע השקעה בדולר נחשבת ל"חוף מבטחים"

דולר נחשב לנכס בטוח מכמה סיבות:
    1:ריבית אפסית
    2: פסיכולוגית רוב האנשים רואים בארה"ב מעצמה כלכלית שלא תפשוט רגל בקרוב

Re: מדוע השקעה בדולר נחשבת ל"חוף מבטחים"

תודה על התשובה, אבל ריבית אפסית היא נסיבתית למשבר הנוכחי, ובנוסף יש עוד כמה מטבעות שעדיין נושאים ריביות אפסיות דומות.

בנוסף, אי אפשר להתעלם מהזרמות של טרליוני דולרים וכניסה לחובות עצומים, בחינה מחודשת של דירוגי האג"חים הממשלתיים של ארהב עם אפשרות להורדת הדירוג, הסכמה גורפת על הדומיננטיות העתידית של השווקים המתפתחים( סין, הודו, ארגנטינה) בכלכלה העולמית המאיימות על מעמדה של ארה"ב כמעצמה כלכלית ה"שולטת" ולקינוח שוק ההון שלהם חבול ומוכה טראומות .

ובכל זאת, ברוב הסקירות מתעלמים כמעט לחלוטין מכל אלו.
    האם זאת חסידה שתוקעת את ראשה באדמה וזורמת עם העדר או שיש משהו שאני מפספס?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות