אשמח לדעתכם בנושא הסדר נאוסיטי, למחזיקים, וביחס להסדרי אג"ח אחרים.
אשמח לדעתכם בנושא הסדר נאוסיטי, למחזיקים, וביחס להסדרי אג"ח אחרים.
לארז שלום,
לדעתי יש בהסדר נאוסיטי, בהנחה שיתקיים, אפשרות לרווח ביחס למחירו הנוכחי של האג"ח.
עסקנו בו לפני זמן מה, בצע חיפוש בפורום זה ותמצא משהו בנושא.
(ביחס להסדרים אחרים, כל הסדר צריך להיבחן כמובן בנפרד ולעומק, שאלתך כללית מדי...זה כמו לשאול מה דעתך על מניות ת"א 100).
תודה רם,פורסם במקור על ידי ram
וכי באיזה רמת מחיר לדעתך האפשרות לרווח נעלמת? המחיר כיום כ 0.47 ומוסדיים מתמחרים את האג"ח בצורה נאיבית ולא משכנעת. פורסמו בכמה מאמרים מחירים בין 0.58 ל- 0.70. המניה גם תהיה סחירה.
תודה רם,
וכי באיזה רמת מחיר לדעתך האפשרות לרווח נעלמת? המחיר כיום כ 0.47 ומוסדיים מתמחרים את האג"ח בצורה נאיבית ולא משכנעת. פורסמו בכמה מאמרים מחירים בין 0.58 ל- 0.70. המניה גם תהיה סחירה.
לארז,
להלן מה שכתבתי בנושא כשפורסם ההסדר:
להלן עיקרי ההסדר :
290 מליון ע.נ.
הבעלים ימירו 94 מיליון שבידיהם, חברת הבת 34 מיליון, כך שנשארים עם 162 מיליון.
ה - 162מיליון יהפכו להיות 60 מיליון בסדרה חדשה שפרעונה ב 8 תשלומים מ 2012 עד 2019 צמוד ובריבית 6.75% (שתשולם פעמיים בשנה).
החברה תשלם 20 מיליון במזומן.
בעלי השליטה יחזיקו ב 65% מהחברה, 35% יועבר לבעלי האג"ח.
תרגום שלי:
20 מיליון ₪ ל 162 מיליון ע.נ. נותן 12.3 אג" ל 1 ע.נ.
60 מיליון סדרה חדשה המחליפה 162 מיליון ע.נ. הקיימת נותן ערך של 37 א"ג ל1 ע.נ. מהישנה.
ביחד נותן כ- 50 א"ג.
ועל זה צריך כמובן להוסיף את ערך המניות שינתנו לבעלי האג"ח.
קצת באיחור- אך מעלה עוד פעם את האג"ח לסדר היום:
*יצאה הודעה למאיה (6.01.10) לפיה נאוסיטי מבקשת לרשום את מניותה למסחר בבורסה {(טיוטת תשקיף (קרי לא מחייב את החברה)}.
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... ompCd=1408
מה דעתכם על האג"ח עכשיו אחרי שנקטו עוד צעד אופרטיבי לדרך חדשה (הגשת התשקיף)? יותר/פחות אופטימים מבעבר?
לאחר ההסדר הסתכלתי על ניאוסיטי ולא אהבתי את מה שראיתי.
מהדו"ח שהחברה פירסמה לאחר אישור ההסדר רואים שההון העצמי ממשיך להצטמק, ותזרים המזומנים נראה לי בעייתי ביותר. אני פשוט לא רואה מה יהיה ה"עוגן" של החברה, שיתחיל להניב לה הכנסות משמעותיות (ויתחיל לכסות על ההפסדים הלא נגמרים).
ולגבי פרטי ההסדר - החלק של המזומן הוא החלק הוודאי היחיד.
לגבי האג"ח - אם אני רוצה להיות אופטימי, אני הייתי מתמחר את האג"ח החדש באיזור ה-80 אג' (ואני חושב שהייתי מאד אופטימי - ע"ע ההסדר של גמול ואג"ח עם בטחונות שהחלו להסחר לאחר ההסדר).
כלומר, חלק האג"ח תורם להסדר לדעתי כ-30 אג', לכל היותר.
ביחד עם המזומן אנחנו עומדים על כ-42 אג' בתרחיש האופטימי.
והמניות הן הנעלם הגדול ביותר. קשה לי לתמחר אותן.
אגב, אני מודה שחברות קטנות שרצו להשקיע בנדל"ן במזרח אירופה בשנים האחרונות הן לא כוס התה שלי, ככה שאני מראש מוטה לרעת החברה.
שילק,
החברה פרסמה את עיקרי ההסדר.
סעיף 13.8.1: מבחינת תזרים תשלומים, תנאי האגח משתנים לריבית שנתית של 6.75% שתחולק פעמיים בשנה, כאשר ימי האקס הם 17/02 ו 20/08. לגבי התשלום הקרוב, אם הבנתי נכון, ואשמח לעין נוספת שתעבור על הסעיף הנ"ל, (13.8.1.3), אז הוא יתבצע אך ורק אם יאושר ההסדר עד תאריך זה, (יום רביעי הקרוב), מה שכנראה לא יקרה.
בנוסף קרן האגח תוחזר החל מ 2012 עד 2019 ב - 8 תשלומים.
כיוון שאני פחות מתעניין בהחזר הקרן אלא ברווח הון וקבלת קופונים בשנה הקרובה, ולאחר שראיתי שגם הבעלים יזרימו כ 60 מיליון ש"ח על מנת לסלק כל חובותיה לבנקים עם אישור ההסדר, הרי ששאלתי פשוטה:
האם המחיר הנוכחי - 53.41 - אינו מחיר טוב?
אשמח לכל דעה של המומחים בפורום.
שבת שלום, אסף.
לפי דעתי האגח מיצה את העליות שלו בעקבות ההסכם, כך שהשיקול שלך צריך להיות האם בתנאים כיום היית רוכש את האגח הזה (ע"פ תנאי ההסדר). אני באופן אישי החלטתי שלא ומכרתי את האגח ב 54 אג'. כיוון שהשיקולים ברכישת אגח בהסדר שונים מהשיקולים של אגח רגיל אז כשאני משקיע באגח שנמצא בתוואי של הסדר, בדר"כ אני מוכר אותו לאחר מיצוי העליות ולפני ביצוע ההסדר.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."