x

עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 31

נושא: אחריות

Re: אחריות

אני ממש לא מומחה בנושא , אבל בקורס של יוסי למדתי שאופציות זה לא מניות ואין דבר כזה סטופ לוס. המינוף הוא פי מאה וכול תזוזה קטנה בנכס הבסיס יכולה בקלות להפעיל כול סטופ.

אנשים שבאים ממניות ורגילים דבר ראשון לשים סטופ לוס צריכים להפנים שבאפוציות זה לא עובד ככה. באופציות מגלגלים , אם צריך אז גם לחודשים הבאים.

אופטימי בתור מתחיל
    למה אתה עושה כל כך
    הרבה סטים של אסטרטגיה???
    למה לא להתחיל בקטן ללמוד
    את העבודה, כמה פעמים צריך
    להגיד לכם, שאין זבנג וגמרנו!!!
    כמה פעמים צריך להגיד להשאיר
    כסף נזיל במידה ותצטרכו לעשות
    תיקונים, כדי שלא תגיעו למצב
    של פידיון כפוי מטעם הבנק או
    מטעם בית ההשקעות.
    אין לי ספק שאם היית מתחיל
    בסט אחד וצומח וגדל תוך לימוד
    לא היית בלחץ עכשיו!
    מקווה שהלקח נלמד.

בהצלחה לכולם!!

שחקן היקר שלום,

אני רוצה לשתף אותך בהרגשתי כי אני בסך הכל די חדש כאן אבל קבלתי תכונה אחת מאד חשובה מאלוהים: יכולת רגשית מאד גבוהה. אני לא תמיד יכול להסביר אותה במושגים אנליטיים או באמצעות נוסחאות והוכחות אבל בדרך כלל היא מאד קולעת. אני אנסה לנתח את מה שקרה כאן באתר בתקופה האחרונה (מהמקום שאני רואה אותו) בתקווה שכל מי שמעונין לראות דברים מזוית קצת אחרת - יוכל לעשות כן. אני מזהיר מראש - הדברים דברי אמת הם. באים ממקום מאד פנימי שבדרך כלל לא כל אחד יהיה מוכן לומר אותם או לקבל אותם.

1. אין לי ספק כי כל מי שהגיע לאתר הזה הבין בשלב כזה או אחר שיש כאן משהו אחר, שונה, מיוחד, וחריג בנוף האנושי בכלל ובנוף הישראלי בפרט. גם אני עברתי בדרך הזו ולקח לי זמן לבנות את האמון שלי באתר הזה ובעיקר - בך - שחקן. כולנו אנשים בוגרים שכבר יודעים דבר וחצי דבר על "נפלאות" העולם הזה ודרכי הטבע. כולנו יודעים כי לפי חוקי הגונגל כל אחד מעדיף בדרך הטבע את האינטרס שלו על פני אינטרס הזולת. לצערי, המציאות לימדה את כולנו זאת - באמצעות מכות וחוויות לא נעימות. כולנו ללא יוצא מן הכלל, פיתחנו רמה כזו או אחרת (כל אחד לפי דרגתו) של חשדנות כלפי הזולת, במיוחד הדברים יפים כאשר אתה לא מכיר באופן אישי או לאורך מספיק זמן את האדם שמולך. החשדנות הזו - שלפעמים עוזרת לנו לשרוד ולפעמים גם מקלקלת לנו הרבה דברים - היא היא לב ליבו של כל דיון סוער שיהיה כאן, בין כאלה שכבר היו ובין עוד הרבה אחרים שיהיו. זה בסדר. אנחנו לא מלאכים. אנחנו בני אדם שצריכים ללמוד לרכוש אמון ולהגיע ביחד למקום יפה יותר. אני בטוח שעוד נכונו לך - כמי שהקים את האתר ומלווה אותו כמו ילד שגדל - הרבה ספקות, הרבה מכות, הרבה חוסר תודה, הרבה הרהורים האם זה בכלל כדאי כל הכאב ראש הזה, הרבה כפיות טובה - וגם הרבה שבחים ומחמאות והבעת אמון (כי בלי אלו לא היית יכול להמשיך עם זה). אבל גם בלי הספקות והרהורים והחשדנות וכל יתר מרעין בישין שקיימים בדרך הטבע בין בני אדם - לא היית יכול להתקדם ולפתח אצלך את הסובלנות ויכולת הנתינה - ולמעשה היית נתקע במקום - והדבר היחיד שהיית מקבל זה תודות והערכה שהם לא בהכרח מגיעים ממקום של אמת. אני לא חושב שזה משהו שאתה היית יכול לחיות עימו בשלום - ואם אני יוצא מנקודת הנחה שכל פועלך הוא ממניעים פילנטרופיים - אתה בעצמך היית סולד ממה שהיה נוצר כאן. זה לא היה מקדם אותך בפן האישי. לכן, כמו שנאמר במקורות "צדיק - ורע לו" - וזאת משום שבחינת הצדיק נמדדת רק כאשר רע לו - רק אז הוא נמצא במבחן אמת. אם הכל היה מושלם מבחינתו לא היה לו כל מבחן ובטח שהוא לא יכול היה להגיע לרמה של צדיק. ככל שהאדם מגלה רצון יותר חזק ללכת בדרכי הצדיק נכונו לו מבחינם קשים יותר. זה בדיוק אותו הדבר לגביך. אתה נותן הרבה וללא תמורה (כך אני מניח לפחות), ולכן שלכל הפחות תקבל את התמורה האמיתית שבנתינה - היא היכולת שלך לעלות מדרגות, כי לא כל אחד יכול היה לעמוד במקום שלך ולתפקד באופן שאתה עושה זאת.

לסיכום נקודה זו - עוד מחכים לך הרבה מבחנים אם המטרה שלך היא נתינה אמיתית. עדיף שתהיה מוכן לקרב ולספוג עוד הרבה, כי ככה דרכו של עולם וככה הקדוש ברוך הוא בוחן צדיקים. אין דרך אחרת - החיים זו סימולציה - כדי להכין אותך לדבר האמיתי שלאחר החיים.

2. בהמשך לאמור לעיל, אנשים בונים כאן לאט לאט את האמון, וטבעי שכאשר יהיו הפסדים הם יתחילו לחפש אשמים. בתוך החיפוש הזה כל אחד ישאל את עצמו האם יש באתר הזה מניעים נסתרים (כולנו כבר הורגלנו בחוקי הגונגל ולכן הספק תמיד מקנן במוחנו ובליבנו - ורק ממתין לרגע שיוכל להסתער ולהכתיב את המציאות. כלומר תמיד אנשים ימתינו לך בפינה כדי לבדוק את המניעים שלך. הספק הוא אבי אבות הבעיות של האנושות, ולא בכדי בתורה נצטוונו לכרות את "עמלק". הכוונה מתייחסת לספק. הספק תמיד מחזיר אותנו לדרך הרעה שכל תכליתו התבוננות על המציאות כמקום לא טוב). זה בסדר זה חלק מהתהליך. כאשר יצטבר אצל אנשים אלו זעם או כעס או מרירות או חרטה הם ינסו להביע את זה ולהוציא את זה החוצה :x . זה בסדר. אף אחד לא מספיק חזק כדי להעלים כאלה אנרגיות שליליות עם עצמו לבדו. זה דורש הרבה אימון ורובנו לא בנויים לכך, אנחנו צריכים את שתי הדקות של "לכתוב" משהו ולהוציא את זה החוצה - גם אם מישהו אחר יפגע (ובמקרה זה אתה שחקן). זה כמו ריב בין בני זוג, שלפעמים עלול להסתיים באמירה לא נעימה (וחלילה גם מעבר לכך - והיו דברים מעולם). כלומר, כאשר שלטון הכעס והמרירות מולכים בנו - זו התוצאה. תתעלם מזה, כי לא כולנו בדרגות כאלה שיכולים לעבור ולרחף מעל האפשרות הזאת.

3. יהיו באתר תמיד כאלה שיחשבו שהם כבר יודעים יותר מאחרים (ואולי כבר ברמה שלך ) והם יפעלו מתוך אגו וכבוד ולא בהכרח מתוך אינטרסים אמיתיים - הם ינסו לנצח בויכוח ולהראות שהם צודקים - גם על חשבון הזולת - וזה גם בסדר. כל אחד והתיקון שלו. לא חייבים לתקן את כולם במכה. זה אף פעם לא יקרה. לפחות לא עד בוא המשיח. רובנו נזהה אותם ונדע לסנן את דבריהם לטוב ולרע, וכאן אתה צריך לסמוך עלינו שנדע להבדיל את העיקר מהטפל. תמיד גם יהיו כאלה שילכו אחר "המנהיגים" החדשים ויהפכו אותם לאלוהים החדש. זה בטבע שלנו - כל אחד לפי מדרגתו - ראה סיפור כרח ובני עדתו (סיפור יציאת מצרים). אתה לעלם לא תוכל להילחם בזה עד חורמה - זה תמיד יצוץ ויחזור כל פעם בורסיה אחרת. אין טעם במלחמה הזו. תסתכל על הז מהזווית האישית שלך - מה זה בא ללמד אותך ואיך אתה יכול להתקדם כתוצאה ממציאות כזו...

4. כשיהיו לך פוזציות או רעיונות שלא יצליחו - אז זה יהיה הזמן הכי מתאים לכל הזאבים שלוטשים בך עיניים בקנאה לתקוף ולערער את מעמדך. אתה לא פועל בסתר - אתה פועל מאד בגלוי (גם אם אתה אנונימי) וההצלחות שלך עד כה גורמות לאנשים אחרים לרצות את מקומך. זה גם בטבע שלנו, וכפי שכבר נאמר: "כבוד אדם - חקור. כבוד אלוהים - הסתר". המשמעות היא, שכאשר אדם פועל באופן נסתר הוא לא נמצא תחת "חקירה" של אדם אחר ולכן אין רצון "לרשת" את מקומו, וזאת בניגוד למקרה בו אדם פועל בגלוי שאז ברור שיקומו לו "יורשים" שיחכו לרגע המתאים. זה דרך הטבע. קח את זה בחשבון.

5. לסיום – נקודה אחרונה למחשבה – התעסקות בכסף, בבורסה (שזה בפני עצמו סוג של קזינו) – זה מצע נהדר להתפשטות של היצר הרע. היצר הזה מצליח לשלוט בנו דרך התאוות שלנו, ואין ספק שתאוות הממון היא אולי התאווה הכי קשה. לפיכך ומן הסתם, האתר הזה יהא נקודת מפגש להמון סיטואציות שכל העומד מאחוריהן זה נטו יצר הרע. וכחנות, התנצחות, קנאה, גאווה, וכיוצב' תמיד יהיו כאן בתגובות, במחשבות, ואולי המטרה של כולנו ביחד לנסות ולראות את כל זה מבין השיטין ולדעת שזה הכל חלק מתהליך שאנחנו צריכים לעבור. אולי בעתיד נצליח להקים כאן קומונה שיודעת ככלל וכפרט לראות את ה"אני" גם אצל ה"אחר", וזאת בניטרול המטרות של הכסף ותאוות הממון. זה יקח המון זמן, אם בכלל, אבל בהחלט שווה לנסות.
    אני כמעט משוכנע במאה אחוז שלפני 10 שנים אתר כזה לא יכול היה לקום בכלל (אז לא היינו בנויים לדבר כזה עדיין, ואני לא מתכוון בפן הטכנולוגי או הלוגיסטי), ועצם העובדה שיש כיום "מפעל" כזה אומר הרבה עלינו כעל עם, ועל כך שבתוך תוכנו – אני בטוח שכל אחד מאתנו חווה זאת ברמה כזו או אחרת – הגענו לכלל הבנה שאי אפשר להמשיך עם המירדף הבלתי פוסק אחר כסף, תהילה וכבוד – וכי זה לא מוביל לשום חוף מבטחים – נהפוך הוא. זה יהיה מה שיביא עלינו (כעם) רק יותר עבדות ויותר עול. לכן, כולנו בתוך תוכנו מחפשים סוף סוף משהו אחר – ואני חושב שזה היה הדבר הכי יפה שהצלחתי לראות באתר הזה מהרגע שהתחלתי לעקוב אחריו. אפשר לראות כאן באמת ובתמים עזרה שבאה ממקום של אמת, שיתוף ב"סודות" ובלקחים אישיים, רצון לתת מהידע שלך לזולת וכו'.

אז למרות ההפסדים, למרות הכעס, למרות המרירות, למרות הויכוחים, למרות הכל – אני מקווה שביחד איתך שחקן – נצליח להרים כאן אתר שקודם כל – יהיה באמת תחילתו של שינוי, תחילתו של עידן חדש, תחילתו של "אדם לאדם – אדם, ואולי יותר מכך", ואם על הדרך נצליח גם להתפרנס מזה – מה טוב. אני בטוח שאם זה יהיה כך – הפרנסה תהא מנת חלקם של כולנו, כי אחווה תוליד ברכה.

זהו לעת עתה - אני מקווה שלא הכבדתי עלייך או על מישהו כאן בתיאורים האלה ואני יודע שהם ישמעו גם "דתיים" משהו, אבל זה לא בא ממקום של דת בכלל. רק רצון לצייר את התמונה מזוית שאולי כולם כאן מכירים ויודעים בתת מודע שלהם אבל אף אחד לא יעז לדבר עליה בגלוי.

ואני מתנצל מראש אם הדברים יפגעו כאן במישהו -כולל בך - אני מאד אוהב לדבר פתוח.

מה פתאום נימרוד...התכוונתי ל-HRL - באשר הוא.......
    R

שחקן יקר, לא מוציא מיכלל אפשרות חפרפרות ,ותככנים ,מאתרים מיתחרים,ומיתקנאים,על ההצלחה המדהימה והמיקצועיות של העומד בראש וצוות ניפלא. אני אישית שגולש באתרים כאילו דומים, קראתי לא פעם ביקורת, וליגלוג,שנובעים מיקינאה ,ופחד מהפופולריות שלה אתה בצדק ענק זוכה ,ישר כח ,אין עוד אתר שמישתווה לך, ושיסבלו הקנאים. :evil:

ציטוט פורסם במקור על ידי HRL
    טוב, האמת שנקרעתי מצחוק

"...בבחינת הרצחת וגם ירשת. גם לא ביצעת וגם תפמפם כל כמה דקות לחץ" ביאליק היה מתקנא

ובאותה נימה הייתי ממליץ למנהל האתר להוסיף פורום מיוחד וייעודי שרק בו ניתן לכתוב קיטורים ודאגות וכל מיני הערות כדוגמת "האסטרטגייה השבועית לא השיאה 10% ולכן היא נכשלה" ושאר הברקות

כולנו כאן לומדים, וכולנו זכינו ללמוד בתקופה מטורפת עם מדריך מבריק וסבלני. בנוסף יש מביננו כאלה התורמים ידע מצוין לכולנו ועל כך תבוא לכולם הברכה

כל השאר זוטות.

ובנימה אופטימית אודה לשחקן שכתב "כל אסטרטגיה וכל תיקון הן שעות מבחינתי של חישובים" נודה לך אם תשכיל אותנו במעט מן החישובים הללו למען נלמד (ונרגע)

ובבנין ציון ננוחם
    תגובה אחרונה שלי בנושא ,
    "כדוגמת "האסטרטגייה השבועית לא השיאה 10% ולכן היא נכשלה" ושאר הברקות"

לא הבנתי למה זה קיטור ?
    יש הגדרת מטרות,
    אתה בן אדם הגדרת לעצמך מטרה , לא משנה איזה מטרה,
    אתה יכול לעמוד בה או לא לעמוד בה ,
    אין פה קיטור.
    אסטרטגיה השבועית הגדירה מטרה :
    10% רווח בשבוע.
    עכשיו נשאלת שאלה האם עשית 10% רווח בשבוע 29.11
    תשובה לא
    לכן האסטרטגיה לא עמדה במטרה.
    זה לא קיטור
    זאת עובדה
    אם נניח אני צריך את הכסף שבוע לאחר מכן ,
    אז גורלי הינו להפסיד.
    האם אתה מבין את הדברים האלו.

בכל מקרה , אני לא אוסיף בדברים,
    רק צריך לזכור, הפורום מטרתו הבעת של דעות,
    אם כל דעה תשלל פה על סף לא יהיו דעות ולא יהיה זכות קיום לפורום,
    תסתכל על הדעה שהבעתי באסטרטגיה שהפסידה חודש שעבר,
    מי שהקשיב לי ניצל מהפסד,
    מה שאמרתי התרחש ,
    פשוט הסברתי עובדה ששחקני מעוף לא יפסידו אם הפקיעה לא תהיה אופטימילית
    וזה אכן קרה, היחידים שהפסידו הם מבצעי האסטרטגיה.
    אז מה תגיד לאלו שהקשיבו וניצלו מהפסד,
    פעם הבאה אני לא אהיה שם כדי להזכיר עובדה פשוטה זו,
    והם לא יוכלו לקבל דעה שנוגדת (אולי) את דעתו של שחקן.

אני אמשיך לקרוא פה ויש פעמים שאני לומד מאנשים (RAM),
    היה פעם את ELRON שנעלם -> בגלל פחד להביע את דעתו.
    אבל אני פשוט לא הביע דעה,
    אנשים לא יקבלו חוות דעת נוספת וחבל להם.
    עוד משהו , מישהו זוכר שהמלצתי לדמי כיס להתחיל בקטן עם השוקת הרחבה כדי לראות איך העסק עובד, והיום אכן מדבר על צמצום הכמויות.
    הכל מתועד , תסתכל ותבדוק.
    אני לא אפסיד אם לא אביע דעה,
    אלא כל השאר.
    לשיקולכם.

אני קוראת את כל מה שכתבתם ורובכם כתבתם דברים מהלב
    מתוך אכפתיות וכו'.

רק נדמה לי שפשוט אתם מפספסים פה משהו.

כל שבוע מתפרסמת הסקירה והן האסטרטגיה. שחקן
    משתף בידע שלו ובמקצועיות שלו. כשהוא מכין ובונה
    אסטרטגיה ויש לו קו מחשבה מסויים, מגיעה התערבות חיצונית
    ורצון לשפץ, לסגור, או כל הגדרה אחרת שתתאים למקרה.
    ואני שואלת, איך תתכן התערבות או יותר גרוע הפעלת
    לחץ לכיוון כזה או אחר, כי מה שאני רואה זה התערבות
    בנעשה, תוך כדי משיכה כל אחד לכיוון שהוא חושב, האם נראה
    לכם הגיוני הדבר? זה לא דיונים, זה רצון לשנות מתוך כוח
    והפגנת אגו כזה או אחר.
    לא יתכן שמקצוען אמיתי
    , ישנה את דעתו חדשות לבקרים לפי המטוטלת של המדדים
    ולחץ של האנשים
    בלי להיות עקבי והחלטי במעשיו, גם אם לפעמים לכאורה טעה.
    הרי גדולתו של כל מנהיג, וכל מקצוען זה להתמקד וגם לעיתים
    להתעלם מהלחצים והרעשים בסביבה.

כוונתו של שחקן לא היתה לסתום פיות, ושאנשים לא יביעו דעתם
    בקול רם, אלא פשוט לא לגרום לאחרים נזקים. הנזקים ברוב המקרים
    נובעים מחוסר ידע,ניסיון וניחוש ולעיתים רצון להיכנס למוחו של יוצר האסטרטגיה.

לסיכום: יש מישהו שיש לו מספיק אומץ לעשות משהו לטובת הכלל, כשהכל
    פתוח, כשהוא נתון גם לביקורת ואין בעיה עם זה ,והוא מנהיג, אותו מנהיג
    מבקש מכם בכל לשון של בקשה את המילה שלא זרה לו והיא
    אחריות אחריות אחד כלפי השני. זה כל מה שביקש מהאנשים כאן!

עוד דבר , שימו לב שחקן תמיד עומד בענווה ובנועם מול ביקורות כאלו
    ואחרות ולעולם לא אמר, בגלל שקיבלתי ביקורת אני לא אמשיך בדרכי,
    והנה לכם פעם אחת בקורת קטנה מצידו, ואנשים מתקפלים,במקום להגיד
    אנחנו נפנים ונדחוף קדימה לטובת איש את רעהו.

שחקן אני מעריצה ומעריכה אותך על מי ומה שאתה! דבריי כאן
    לא באו לסנגר, אלא פשוט להביע את דעתי האישית כמו כל
    כל אחד כאן.

לשחקן - אינני מכירה אותך, אך חייבת לציין שאין לי אלא סימפטיה מלוא חופניים לפעולותיך, שניכר שנעשות במסירות נפש - למען הזולת.

שתהיה לך ולכל שאר החברים המכובדים עד מאוד (ושדבריהם מרגשים לא פחות) - שבת של שלום.

תודה :!: ושוב תודה :!:
    Enter at your own Risk

שחקן, אם אפשר, תלמד אותנו יותר.

למשל, ההזזה של האוכף מ 1070 ל 1080 תוך שימוש ברווח מהמכירה הנמוכה, זה צעד ממש יפה. אומנות. הלוואי שהייתי יודע יותר על טכניקות השיפוץ. הלוואי שהייתי מבין למה זה היה טוב אם המדד היה רץ למעלה. שהרי הנשק הטוב ביותר נגד פחד, זה ידע.

אני מודה. גם אצלי עלה מפלס הלחץ. אבל אני שם את זה בצד, וממשיך למלא את ההנחיות כלשונן, בלי לשנות פסיק. אין לי ספק שעוד ידע היה מוסיף לביטחון העצמי.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    שחקן, אם אפשר, תלמד אותנו יותר.

למשל, ההזזה של האוכף מ 1070 ל 1080 תוך שימוש ברווח מהמכירה הנמוכה, זה צעד ממש יפה. אומנות. הלוואי שהייתי יודע יותר על טכניקות השיפוץ. הלוואי שהייתי מבין למה זה היה טוב אם המדד היה רץ למעלה. שהרי הנשק הטוב ביותר נגד פחד, זה ידע.

אני מודה. גם אצלי עלה מפלס הלחץ. אבל אני שם את זה בצד, וממשיך למלא את ההנחיות כלשונן, בלי לשנות פסיק. אין לי ספק שעוד ידע היה מוסיף לביטחון העצמי.
    נסיון,ללמוד שמחקן זה תענוג,לראות איך מתקן ואיך קובע אסטרטגיות
    בשבוע הבא בטח יעשה חוזה מוטה תטא כפי שנוהג בשבוע ה3 של החודש.
    תענוג ללמוד את הניתוחים ולראות איך הוא מתקן.
    זה שהאסטרטגיה פגועת אחרי יום לא תמיד גורם לנו ללמוד באמת.
    מהתיקונים למדים וזה היכ חשוב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות