x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: שאלה בנוגע לחוזה

שאלה בנוגע לחוזה

שלום
    קניתי דירה והמוכרת צירפה לי מסמכים בנוגע לאפשרויות בניה בנכס
    הגיע שמאי ואמר לי שהתוכניות הם בכלל לא לבית הזה
    ברצוני לשאול האם זה נותן לי עילה לביטול חוזה?
    תודה לכל מי שיענה

Re: שאלה בנוגע לחוזה

אופיר שלום,

מנתוני העובדות המעטות שהצגת בשאלתך ניתן להסיק כי בהסכם המכירה שהוצג בפניך היה מצג שוא בדמות זכויות בנייה נוספות על הנכס , כמובן שאלו ניתן לכמת לכסף והדבר משפיע על מחיר המכירה.
    לפיכך , ובאם זה אכן המצב ניתן להניח כי מתקיימת עילה לביטול ההסכם.

האם ייצג אותך עו"ד בעסקת הרכישה ? באם כן ואם אכן הוצגו מסמכים אודות זכויות בנייה אשר אינם תואמים את הנכס, ניתן לבחון את סוגיית הרשלנות מצידו.

בנוסף הייתי ממליץ לבדוק ברשות המקומית את המסמכים כאינדיקציה נוספת למסקנת השמאי.

בכבוד רב,

לירן מורנו, עו"ד
    050-7816842
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

ללירן תודה רבה.
    ייצג אותי עורך דין בהסכם
    בזכרון הדברים שעשינו נכתב שהוא יהיה בתוקף לאחר בדיקת עורך דין את המסמכים אך בחוזה עצמו לא מופיע סעיף שהוא בדק אך המסמכים נמסרו לי בהוראתו
    בדקתי גם בעיריה ומשם נאמר לי שהזכויות לבניה הם כמחצית ממה שרשום ושהמסמכים שקיבלתי הם של נכס אחר
    תודה על התשובה

היי שוב ,

אם כפי שהינך מציג ייצג אותך עורך דין בעסקה, חלה עליו האחריות באשר לאימות תוכן מסמכי הנכס ואימותם במידת הסבירות.
    כמובן שאם המוכר הונה אותך ו/או מדובר בזיוף מסמכים או משהו דומה שלא ניתן לבבדיקה סבירה לגלות אזי אין אותו איש מקצוע יימצא רשלן.

אם אין מדובר במצב זה ומפרטי עובדות המקרה לא נראה שכך , פנה לאותו עו"ד והצג בפניו את אשר התגלה בפניך , כמת את הנזק הנגרם ויחד עם כל הצדדים נסו להגיע לפתרון טרם פנייה לערכאות.

בהצלחה,

לירן מורנו, עו"ד
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

לירן שלום
    שאלה נוספת יש לי בקשר למתווך שהיה חתום עם האישה בבלעדיות כלפי הנכס והוא אמר לי על האישורים הללו האם הוא עצמו בתור מתווך היה אמור לבדוק את האישורים לפני שהוא אומר לי עליהם?ואם כן האם מגיעים לי דמי התיווך בחזרה?
    תודה רבה

היי,
    אם אתה או זוגתך הייתם חתומים אצל המתווך אזי גם הוא חב לכם בגילוי נאות ברמת הסבירות.
    אך כאשר אתה מיוצג ע"י עו"ד עליו חלה האחריות הגבוהה ביתר באשר לנכונות מסמכי העסקה.

פנית אליו ? הצגת את אשר גילית ? אני מניח שאם כל המתואר נכון הוא יהיה בהלם .

בכבוד רב,

לירן מורנו, עו"ד

היי
    הצגתי בפני הע"ו"ד את הנתונים בהתחלה הוא היה בהלם ואמר מה
    "היא עבדה עלינו" אך לאחר שדיבר איתה הוא אמר לי שמחינתו הוא עשה את העבודה ובדק בטאבו שהנכס רשום על שמה והאישורים שכביכול הביאה לי הם לא מאושרים ולכן אין לו קשר אליהם ושלח אותנו לבדוק את הענין בעירייה שם טענה האישה שהיא קיבלה את התוכניות מהפקידה שהכחישה זאת והתברר שהתוכניות של השכנה שלה חזרתי לעו"ד והוא ניסה לשכנע אותי להמשיך את העסקה כרגיל מכיוון שאם זה יגי למשפט זה יקח זמן רב.
    האם אתה חושב שאני צריך לפנות לעו"ד אחר?

היי אופיר,

מנתוני הסיפור המתואר משהו מריח לי לא כשורה.
    אם אתה מעוניין בעסקה וזכויות הבנייה אינן משמעותיות או שלא כללת אותם בכימות כדאיות העסקה אז אולי לא כדאי להיכנס לצד המשפטי אך אם לא כך ........... וזכויות הבנייה היו חלק ניכר בכדאיות העסקה ועוד ועוד אז אולי כדאי לשקול לפנות לערכאות ולבקש ביטולה בעילת מצג שווא , חוסר תום לב , תרמית וכד'.

לי לא ברור כפי שציינת שעו"ד אומר "היא עבדה עלינו" - לשם כך שכרת שירותיו הלא כן ?
    מסמכים באשר לזכויות בנייה נוספות צורפו כחלק בלתי נפרד מההסכם הלא כך ?
    איני נוהג לדבר בגנות קולגות ואף מרגיש מאד לא בנח כעת אך .......

המלצתי היא לבחון את כל הפרמטרים שיש בידך יחד עם החידוד בתשובתי על סף המאזניים ורק אז לקבל החלטה באשר לפעולה.

בהצלחה,

לירן מורנו, עו"ד

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות