היום התפרסם כי הדרוג של האגח הורד ע"י המידרוג
לכן כנראה הירידות החזקות היום
יש לי סדרה ב' ואני חושב כעת לקנות כמות נוספת
כי אני מאמין שהם ישולמו
היום התפרסם כי הדרוג של האגח הורד ע"י המידרוג
לכן כנראה הירידות החזקות היום
יש לי סדרה ב' ואני חושב כעת לקנות כמות נוספת
כי אני מאמין שהם ישולמו
גם אני "ביצעתי איסוף" המחיר הנוכחי לדעתי אטרקטיבי (בסביבות 72-73)
האגח מתרסק עכשיו 13%. מה קרה?
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
לדעתי מתחילים לעכל את דבר נושא שיעבוד המזומנים או יותר נכון חוסר שיעבוד המזומנים וכן את ביטול ההסכם עם מע"צ, ולכן הקריסה במחיר.
אני הייתי באגח הזאת משער 80 ועד לשער 100 ב-27/8/09 אז מכרתי למזלי. אני גם עוקב אחריה, אבל לא חושב להיכנס עדיין, אלא רק לאחר שהכיוון שלה ישתנה.
נ.ב. לכל המחזקים כאן, הסחירות באגח הזאת לא גדולה בלשון המעטה, אני החזקתי 40K ש"ח ואני זוכר שהביקושים לא היו מי יודע מה, למרות שמימשתי ביום אחד הכל, אך המצב היה שונה אז, וכל אג"ח קיקיונית נחטפה, זה היה לפני שהגיע לבייב עם ההודעה שלו ששינתה את כל המומנט בשוק הקונצרני...לפחות את אלה שנחשבות מסוכנות יחסית. כלכלית, דלק נדלן עד היום לא התאוששו אלא רק באופן חלקי בלבד.
שימו לב להודעת החברה נראה לי שהענינים ישתפרו היום ומי שביצע "איסוף" יצא נשכר..
לגולן,
יש 2 הודעות , כדאי שלים לב לשתיהן...
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=496943
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=496942
אכן הודעות כבדות משקל אולם אני עדיין איתן בדעתי שהאחי"ם ישולמו. נחכה ל-20 בינואר (פרעון קרן של סדרה ב')
שלום גולן,
א. לא אמרתי שלא ישלמו.
ב. רק ביקשתי להדגיש שיש 2 הודעות, אחת טובה והשנייה לא טובה, וחשוב שהקוראים ילמדו את 2 ההודעות.
ג. בהנחה שישולם, ומכיוון שהירידות המשיכו, מצבו של מי שיקנה כעת טוב ממצבו של מי שכבר אסף.
האם מסכים ידידי?
רם שלום,
אני אישית אוהב אגח מסוכנות, אבל כאן במקרה הנדון, נראה לי מסוכן מדי יחסית למחיר האגח. ההודעה מספרת על כך שיש רק 4 מליון ש"ח מזומן בקופה שלא משועבדים...הם צריכים לשלם 15 מיליון בסוף ינואר. לפני ההודעה מחמישי בלילה, הייתי אומר שהתשלום ישולם - 12 מיליון מזומן בקופה לא היו משועבדים והיו מצליחים כנראה לגייס עוד 3. אבל עכשיו? זה נראה כבר מסובך יותר. זו לא חברת נדלן שיכולה להחליט לממש נכס ואז לגייס את הכסף. עובדת על פרוייקטים, ועכשיו בכלל ביטלו לה אחד משמעותי.
גם היום האגח ירדה די חזק, ונראה לי שהכיוון עדיין לא השתנה והוא למטה.
אני אישית חושב שעדיין מוקדם להיכנס לאגח וכדאי להמתין ולראות אם יהיו התפתחויות חיוביות. במידה וכן, מקסימום אקנה במחיר גבוה יותר אבל עם סבירות גבוהה יותר לקבל את התשלום.
האמת שאני מסכים עם רם - למי שקצת מבין החברה לא פרסמה כלל דוח תזרים חזוי בדוח הדירקטוריון - זה אומר שהחברה במצב איתן שהיא בכלל לא צריכה לפרסם דוח כזה (מפרסמות את זה חברות עם תזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת גרעון בהון העצמי ועוד) ואני מסכים עם רם שזה זמן טוב לאיסוף. אני גם מזכיר שההון החוזר של החברה חיובי באופן חד גם אם ננטרל את הפרויקט של מעצ ואת המזומנים המשועבדים.