הייתי בקורס דרך האתר וקיבלתי שם שני כלים יחסית סולדיים שמאוד אהבתי:
1) שוקת רחבה עם הגנות - שרבות סופר עליה ונדון בה.
2) הגנה על נכס הבסיס.
שני הכלים יכולים להעשות במקביל הריי אם יש לנו נכס בסיס מוגן נוכל להשתמש בכ-60% ממנו לבטחונות שבהם נוכל ליישם את השוקת.
אכתוב כאן את הידוע לי כרגע על הכלי השני בתקווה שלקראת החודש הבא יהיה לנו ידע רב יותר שמותאם למצב השוק.
ידוע שהאופציות מקורן הוא עבור הגנה על נכס הבסיס - לדוגמה אם המדד היום 1120 ויש לי 112200 ש"ח, קניה של P1120 תגרום לכך שכל 1% של ירידה בנכס הבסיס יגרום לתקבול שווה ערך מצד הP.
מכיוון שהP יקר ניתן להחליט מראש שמוכנים לספוג במקרה הכי גרוע הפסד מסויים ולכן נוכל לקנות P1070 אם אנו מוכנים לספוג הפסד של עד כ-5% ובכך להקטין את עלות הP.
כדיי לצמצם את העלות ל-0 נמכור C בצד השני שיכסה על עלות הP, החודש הדבר היה אפשרי במרחק של 4 סטרייקים למעלה, ז"א - גידרנו את ההפסד המקסימלי שלנו ל5% ואת הרווח המקסימלי ל4%.
הגנה דיי טובה שנותנת לישון בשקט.
זה טוב - אבל לא מצויין...
אם היינו כותבים אוכף על המדד בתחילת החודש היינו מקבלים כ-5700 ש"ח ובכדיי להגן על נכס הבסיס שלנו ועל הP החשוף היינו כותבים 2 P במרחק 6% היינו משלמים עלהם 1700 ש"ח ז"א תקבול של 4000 ש"ח. באסטרגיה הזאת במידה והמדד לא זז או עלה - הרווחנו בסוף החודש 4%, אם הוא ירד עד 2% עדיין יש לנו רווח כלשהו שקטן ל-0 עד שנגיע ל2%-, ירידות של 2%-6% ההפסד שלנו ינוע בין 0% ל 8%, ירידות מעבר ל-6% ההפסד מגודר ל-8%.
וכאן הדילמות...
בחודש הזה הP היו יקרים משמעותית מהC במידה ומחיר הP הרחוקים היה זול יותר האסטרטגיה הייתה מגודרת להפסד נמוך יותר של עד כ- 7%.
אם סטיות התקן סביב המדד היו גבוהות יותר אזיי הגידור היה אפקטיבי (תקבול גדול יותר) יותר וגם ואחוז הרווח במקרה של ירידות קטנות\עליות היה גבוהה יותר.
דילמה נוספת:
1)מה עושים בסוף החודש?
2)האם מחכים לפקיעה?
הריי השפעות ברגע הפקיעה לא יכולו על נכס הבסיס לאורח זמן ויש לנו אפשרות להרוויח מכך (ירידת ערך הC הכתוב שלנו) אבל יש לנו אשרות גם להפסיד (עליית הערך שלו...).
3)האם יש יווניות מסויימות שבמצב מסויים יגרמו לנו לבחור באסטרטגיית גידור א' ובמצב אחר באסטרטגיית גידור ב'?
אשמח אם אוכל לשמוע דעות בנושא, אוליי גם על דרכי שיפוץ כדיי למקסם את הרווח או לצמצם את ההפסד.
יום טוב.