הי רם
כאשר מוצגת לי התשואה השנתית של אגח מסויים האם זה סך כל הרווח חלקי המחמ או שזה מתחשב בריבית דה-ריבית?
דוגמה:
אגח נסחר בערך 100, תשואה שנתית 10% ומחמ 2. האם בפדיון האגח יהיה שווה 120 (100*1.2) או 121 (1.1*100 +1.1*110)?
הי רם
כאשר מוצגת לי התשואה השנתית של אגח מסויים האם זה סך כל הרווח חלקי המחמ או שזה מתחשב בריבית דה-ריבית?
דוגמה:
אגח נסחר בערך 100, תשואה שנתית 10% ומחמ 2. האם בפדיון האגח יהיה שווה 120 (100*1.2) או 121 (1.1*100 +1.1*110)?
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
יניב,
אם קנית ב 100 והתשואה 10%, ולשנתיים, הרי תקבל קופון של 10% עוד שנה.
ואם קיבלת את הקופון, למה אתה חושב שמגיעה לך ריבית נוספת על מה שכבר נמצא בכיסך?
נוסף לתשובה של רם, גם ה-100 ישתנה בהתאם למדד אם האגח צמודה למדד, שכן גם הקרן וגם הריבית צמודים.
ram
התשובה שענית לא נכונה.
צריך לקחת בחשבון שגם המח"מ נגזר מהתשואה לפידיון.
התשואה השנתית לפידיון מתחשבת גם "בריבית דה ריבית".
לדוגמא, אם קנית אג"ח לשנתיים, בעלת תשואה של 10% לשנה, ונניח שהיא לא משלמת קופונים במהלך השנתיים, אזי תקבל בעוד שנתיים 121 שקלים.
במידה ויש ריבית במהלך השנתיים הללו, אז האג"ח בהכרח תיפרע לאחר שנתיים כדי שהמח"מ (שהוא סוג של ממוצע) יהיה שווה ל-2.
נגדיר:
P - מחיר האג"ח
Ytm - תשואה לפידיון
X - מח"מ
הנוסחה תהיה:
P∆ = ∆(1+ytm) * ∆X
∆ מסמל שינוי. כך שככל שהמח"מ גדול יותר, עלייה בתשואה לפידיון תוריד את מחיר האג"ח ביותר, ולהיפך.
עמי שלום,
ראשית מחובתי לציין שכל מה שרשמת נכון.
הואיל ולדעתי שאלתו של השואל ברורה לי, התשובה שנמסרה לו עונה בדיוק לשאלתו.
אפשר להמשיך ולפרט מעבר למה שפירטת, למשל: ואם הפדיון לשעורין , מה יהיה ההבדל בין כל חלק שיפדה, זה בעוד שנה והאחר בעד שנתיים וכו'.
ותוספת של חלק זה שעליו לא כתבת לא מורידה מנכונות תשובתך.
ואגב, ברור שאם לא תקבל ריבית זה יהיה ריבית דריבית ולענייננו זה "אג"ח זירו קופון", אתה יודע כמה יש כאלה בתוך מאות האג"חים הקיימים? משהו זניח ביותר.
אז אני לא מוריד חלילה מאיכות תשובתך, אבל הפרקטיות גם היא חשובה.
בכל מקרה תודה ושבת שלום.
הרעיון שלי היה שהתשואה לפדיון מחשבת בתוכה ריבית דה ריבית.
זה לא חייב להיות רק באג"ח זירו קופון (אג"ח קונסול).
מספיק שמחיר האג"ח נמוך מערך הפארי, דהיינו, התשואה לפדיון גבוהה מהריבית הנקובה, כבר החישוב של התשואה לפידיון כוללת ריבית דה ריבית בגין רווח הון שייפרע בעוד כמה שנים.
יום טוב ושבת שלום.
תודה לשניכם על התשובות אבל אני חייב להגיד שאני עדיין מבולבל אז בכדי לעשות סדר נקח את הדוגמה הקודמת של אגח בערך 100, מחמ 2, תשואה שנתית 10% ומחלק באמצע התקופה קופון של 5% ריבית ו 50% מהקרן. כמה יהיה שווה האגח בפרעון? (בלי התחשבות בנושא ההצמדה למדד)
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
יניב,
אסביר לך כך:
אם האג"ח במחיר 100, יושב על הפארי , נותן 10% תשואה ומחלק קופון, 50% מהקרן בעוד שנה ועוד 50% מהקרן בעוד שנתיים, מה שיקרה :
בעוד שנה תקבל 10% ריבית על כל כמות האג"ח ואת הקרן על חצי מהכמות.
כעת תשאר בידך רק חצי מכמות האג"ח (שהרי חצי נפרע), שנה לאחר מכן תקבל 10% על חצי הכמות שנותרה ואת הקרן על הכמות שנותרה.
(התעלמנו מנושא ההצמדה).
אם תאורטית אותו מצב לפירעון חד פעמי בעוד שנתיים עם חלוקת קופון, הרי בעוד שנה תקבל 10% ריבית על כל הכמות ובעוד שנתיים שוב 10% ריבית ואת הקרן על הכל.
מקרה שלישי תיאורטי, לאג"ח לעוד שנתיים באותם נתונים שלא מחלק קופון, בעוד שנתיים תקבל 21 % ריבית ואת כל הקרן.
מקווה שהפעם הובן.
אם ברצונך שאתייחס לאג"ח ספציפי, כתוב מהו ואענה לך.
השאלה היא ברמה התיאורטית בלבד. אני מניח שכל אותן אפשרויות שהסברת עליהם מגולמות בתשואה לפדיון.
אני מנסה להבין פשוט כיצד לחשב כמה יהיה שווה האגח בפרעון (נניח שהאגח נסחר מתחת לערך הפארי שלו למרות שאני לא מבין מה זה משנה משום שזה אמור להתבטא בתשואה השנתית) ולכן אחזור על 2 האפשרויות:
יש לי 10K של אגח מסויים, מחמ 2 (שים לב רם שאני מדבר על מחמ 2 ולא שנתיים לפירעון), תשואה שנתית 10% ומחלק קופונים (שוב פעם לא הבנתי למה זה משנה מחלק קופון או לא כל עוד המחמ אותו מחמ). ללא התחשבות בהצמדה האם בסוף תקופת הפירעון יהיו לי 12K או 12,100 ש"ח.
אם הבנתי נכון את דבריך ממקודם (הכוונה אליך רם) אתה אומר שאפשרות א היא הנכונה משמע יהיו לי 12K בסוף התקופה.
אני יודע שזה נשמע קצת קטנוני אך באגחים בתשואה גבוהה ומחמ ארוך ההבדל בין אפשרות א ל ב היא גדולה מאוד.
יניב ,
אתה מבלבל מושגים.
תשואה לפדיון היא לא הריבית הנקובה.
אם האג"ח בדיוק בפארי אז התשואה לפדיון שווה לריבית הנקובה.
עכשיו שים לב, בהנחה שהאג"ח על הפארי והאג"ח בתחילת דרכו או מיד אחרי הריבית והוא בערך נוכחי של 100 והריבית הנקובה=לתשואה לפדיון, לעניננו היא 10%, ובכלל לא משנה לי מה המח"מ ו/או הזמן לפדיון (וללא התחשבות בהצמדה).
האג"ח שערכו 100 יצבור ריבית ויגיע בעוד שנה ל 110, שם תקבל 10 והוא יחזור לערך 100, וכך בעוד שנה, וכך בכל שנה כמה שנים שתרצה או כמה שנים שיש לו, וכשתגיע בסוף השנה האחרונה שלו למועד הפירעון, שם תקבל שוב 10 וגם 100 של הקרן.
לסיכום: כל שנה תקבל 10 ובמועד הפירעון תקבל 110.