1קג קמח
חצי כוס סוכר
כפית מלח
3 ביצים
1 שימרית + משפר זה ביחד עם השימרית
1 חמאה 100 גרם (או חצי חבילה מחמאה לפרווה)
בערך כוס וחצי מים
אופן ההכנה:לשים את כל המצרכים בסיר המערבל עם וו לישה לא גיטרה ולהתחיל לערבל להוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק שנפרד מהדפנות לתת לו להמשיך להתערבל כ13 דקות לפחות שהבצק לא יהיה דביק אלא רך ונעים למגע במידה והוא דביק להוסיף קמח לאחר שהבצק מוכן להניח על משטח משומן מעט ולקרוץ עיגולים ולגלגל לעיגול חלק כמו קציצות בגודל של מנדרינה קטנה להניח בתבנית במרחק אחת מהשניה כשהתבנית מרוחה בשמן והיטב
לאחר שכמעט הכפילו את נפחן להניח את הצד העליון בתוך סיר עם שמן חם בכדי לדעת עם השמן חם לשים סופגניה אחת היא צריכה לקבל צבע יפה תוך דקה וחצי במידה ולוקח יותר זמן השמן לא חם מספיק וההפך עם היא מקבלת צבע מהר יותר אז להנמיך את החום לאחר שצד אחד טוגן הופכים לצד השני ואז כשקיבל גם צבע להוציא ולהניח על נייר סופג לאחר מכן לזרות אבקת סוכר ואז להזריק ריבה או שקולד או ריבת חלב