x

עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 35

נושא: סיכון גבוה באסטרטגיה השבועית, שחקן אשמח לקבל את תגובתך.

Re: סיכון גבוה באסטרטגיה השבועית, שחקן אשמח לקבל את תגובתך.

תגובתך נגעה לליבי דמקה! פשוט הוצאת לי את המילים מהפה. יכולתי לשבת איתך שבועיים ולספר לך רק על המקרים שאני מכיר אישית במעוף, על זה שהפסיד סכום של 6 ספרות ביום, על ההוא שהתגרש ואיבד גם את רוב חסכונותיו ועל מישהו שחשב להתאבד בגלל הפסד של מאות אלפי שקלים שנגרם לו בשל ייעוץ בתשלום (!) שקיבל ממישהו (שאגב, עדיין כותב בחופשיות באחד הפורומים הפופולאריים ברשת). הדברים הללו לא מתפרסמים בשום מקום!

יש הבדל גדול בין אחריות משפטית לבין אחריות אתית-מוסרית. הראשונה כמובן לא קיימת כאן, כי עם כל הכבוד לשחקן, (ויש!) איננו יודעים מי הוא, וגם אם היינו יודעים הרי שמשפטית הוא מכוסה. איני מפקפק במניעיו של שחקן, אם כי איני יודע מה הם. אני מדבר על הגישה שלו לגבי חיתוך הפסד במעוף, גישה שמנסיוני עלולה לפגוע באנשים המשוטטים באתר והמקווים למצוא לעצמם מקור הכנסה נוסף או אולי אפילו פרנסה. אדם שלא חותך הפסד באופציות מעוף נידון להפסדים כספיים כבדים ואף מחיר נפשי לא פשוט כפי שאתה מתאר. מי שחושב שיוכל לרוץ עם אסטרטגיה מופסדת "לשפץ" ו-"לגלגל" עושה לעצמו עוול ובפשטות - משלה את עצמו. איני יודע מה רמת הרווח של שחקן בשנה האחרונה כי אין כאן מעקב מסודר, אבל אם מישהו חושב שיוכל לשמור על תוחלת חיובית לאורך זמן בזכותו ובזכותו בלבד, פשוט חי בפנטזיה שתגמר, ככל הנראה, במפח נפש.

אוי כמה שהתחום הזה מפתה! בעיקר בזכות הכמות העצומה של הכסף שמחליפה ידיים כל חודש. מדובר על מיליארדי שקלים שעוברים מחשבון לחשבון ובהסכמה עם חוקי משחק ברורים. לכאורה נראה כמו איסוף כסף מהרצפה, אבל זו כנראה האשליה המתוחכמת ביותר שנמכרת לנו כאן, לא ברור ע"י מי וכנראה שלא משנה. אני חושב שכדאי להבין שאין אפשרות לשרוד כאן ללא יכולת על אנושית כמעט להודות בטעות, ולחתוך אותה בעודה באיבה, רק כדי לגלות שבעצם צדקנו! כמה פעמים מכרנו אופציה לאחר שירדה 100 שח, קיללנו, חזרנו למסך רק כדי לגלות שהיא עלתה 200 מאותה נקודה בה מכרנו אותה בהפסד.

לדעתי בגרות ובשלות של סוחר מעוף מצליח מתבטאות באיזון שבין הבטחון העצמי להכנס לפוזיציה ולהאמין בה לבין הנכונות להודות בטעותו, ללמוד ממנה ולחזור עליה כמה שפחות בעתיד. נדרש כאן גם חוסן נפשי כי יש צורך לוותר כמעט לחלוטין על האגו (מה שקצת קשה לנו כגברים ישראליים...) ולהתמקד בדבר היחידי שחשוב - תוחלת חיובית לאורך זמן. כמובן שגם רצוי להנות מהעיסוק הזה, אבל זה מגיע רק לאחר כמה שנים טובות של התחשלות ומן הסתם...רווחים.

שנדע רק טוב... וכמה שפחות סטופים :roll:

:|

דמקה/אפריים וכמובן שחקן מעוף שלום,
    כאחד שעוקב אחרי הפורומים השונים במהלך השנה האחרונה אני רוצה להגיד לכם שהשירשור האחרון הוא לדעתי אחד השירשורים החשובים ביותר שהיו באתר וראוי לשים אותו דווקא בראשי.
    אני מאד מזדהה עם דבריו של דמקה,למרות שלא חוויתי למזלי את הנסיון שלו בהפסדים כבדים למרות הפסדים שהיו לי בדרך {הרי אי אפשר רק להרוויח,נכון?}.
    אני קורא כל פעם את ההזהרה של "שחקן" להמנע מפעולות למי שלא מבין מה הוא מבצע {אסטרטגיות,קניות חשופות ,כמובן פעילות בשוק הנגזרים בשבוע פקיעה ועוד} אבל מצד שני אני גם רואה את ההתכתבות ב"צאט" הפעיל 24 שעות ביממה כמעט ואכן הפיתוי לבצע פעולות הוא גדול עם כמות הגולשים ההולכת וגדלה וסיפורי ההצלחות של מרביתם/ן .
    אני חושב שצריך משמעת עצמית מאד גדולה לפעול בשוק הזה ולצערי מרבית המשתתפים {כולל אני לפעמים} חוטאים לעצמינו בכך שמבצעים דברים שאנחנו יודעים שאסור אבל הפיתוי גדול.
    מה אני בעצם רוצה להגיד? שאם כל הכוונה הטובה שיש ל"שחקן" לאתר ולמרבית המשתתפים יוצא שהרבה אנשים נגררים לבצע פעולות שיוכולות להביא להם נזק כלכלי בלי שמישהו מהמנהלים או משתתפים התכוונו לכך.
    היות וכרגע אמצע הלילה כולי תקווה שדברי יובנו כהלכה ואין בכוונתי לבצע הכללות כלל
    לילה טוב

- דמקה, התרגשתי לקרוא את כתבתך, וגם אני מאמין שאין הברכה שורה אלא על הסמוי מהעין, ואני גם מאמין שכל עוד היה זה מועדון קטן וסגור - לא התיחסו אלינו "הגדולים" והניחו לנו להרויח

- אבל כאשר גדלנו והפכנו לאתר מפורסם - התחילו "הגדולים" להתעניין בנו, ולמשוך את השוק לעליות אסטרונומיות ...ואז חברים רבים נשברים ומבצעים "stop loss" ואת זה בדיוק רוצים "הגדולים" שנעשה, כי הם עוקבים אחרינו בגלל "ששחקן" בגד בהם וגילה את הקלפים למשקיעים העממים, ואת זה "הם" לא אוהבים

- דמקה, הדרך היחידה להילחם "בגדולים" היא אם תהיה לנו קרן גידור של 100M, אשר תשקיע אך ורק במניות ת"א25, וככה ניתן "לשחקן" תחמושת כדי לנהל את מלחמת הפקיעה בהצלחה, אז בהצלחה לכולם, תודה

- דמקה, עד יום ראשון היתה "הראל" בין המריצים למניות ת"א25, והיא הצליחה בגדול, ומהות האירוע: הודעה בדבר המרה כפויה מלאה
    1. הודעה בדבר המרה כפויה מלאה בתעודות בחסר (סדרה ו')
    הודעה_בדבר_המרה_בתעודת_תא25_ חסר_isa.pdf

2. התאריך והשעה בהם נודע לתאגיד לראשונה על האירוע או העניין:
    06/12/2009 בשעה 16:30 .

- אז בהצלחה לכולם, תודה

דמקה (וכולם). אם הגענו לסיפורים אישים, אז זו נקודת המבט שלי:

חזרתי לבורסה אחרי שלא נגעתי במניות מאז 1993, כשהפסדתי (כמו חצי עם ישראל בתקופה ההיא) בערך חצי ממתנות החתונה שלנו. חזרתי לאחר שהתפנה לי סכום כסף, שלא נועד לשום מטרה ספציפית. לא שבגלל זה בא לי להפסיד אותו. אבל אני יכול להרשות לעצמי לשחק איתו.

חזרתי כמו כל עמך עיוור, שמסתנוור מגלובס, טוקבקים, וכו'. הרווחתי בתעודות סל על נדל"ן. כל יום הנדל"ן עלה והלב נהיה גס ברווחים של 1000-2000 ש"ח ביום.

אשתי (החכמה) שתחייה, אמרה לי - תוציא את הרווחים. והיו רווחים מדהימים. אבל אני, הגאון, כמובן שלא הקשבתי לה (אויינק אווינק). ואז בא אפריקה ישראל, והנדל"ן צנח, ורוב הרווחים הלכו. מזל שהיה לי שכל לצאת לפני שנמסו לגמרי.

מסקנה ראשונה: לא צריך אופציות כדי לעשות שטויות. שטויות אפשר לעשות חופשי בכל דבר. אופציות או מניות, זה רק כלי. מה שחשוב זה לעבוד עם שכל.

הבנתי שצריך להבין במה שעושים. קניתי ספרים. התוודעתי לאתר הזה שפתח לי עולמות חדשים. ההפסד של הרווח נתן לי גם נקודת מבט נוספת:

מסקנה שניה: הצנע לכת. גם כמה אלפי שקלים בחודש, זה המון המון המון. לא צריך להרוויח הכל בחודש אחד. החודשים לא נגמרים.

הצ'ט יכול לבלבל אנשים, והוא גם עושה את זה. כל אחד מרוויח 300% פה ו 400% שם. עבדתי המון על משמעת עצמית. ואני חושב שזה המפתח להצלחה. וגם נראה לי שלך דמקה יש את זה. בגלל שאתה נותן כבוד לכסף. למרות שהצ'ט אצלי פתוח (מחכים לשחקן), אני מתעלם לגמרי מכל ההתלהבות על מדיגוס, רציו, טאוואר וחבריהם. בחיים אני לא אשים שם שקל, גם אם יעלו 500% ביומיים.

מסקנה שלישית: משמעת עצמית, ועוד פעם משמעת עצמית, ופעם שלישית, משמעת עצמית. שכולם ירוויחו מסביב, ושיהיה להם לבריאות. הצמד לכללים שלך והתעלם מ"לחץ חברתי".

בעצת שחקן, קניתי שורט על נדל"ן כשנדל"ן היה באזור 280. אני בהחלט לא בא לשחקן בשום טענה. ממש לא. הוא עושה את המקסימום למען כולם ובהתנדבות. ולאחר הצהרה זו, נדל"ן היום נמצא על 297. ובטח שחקן צודק. זה גם ירד מתישהו. אבל מכיוון שלמדתי משהו בנתיים, חתכתי הרבה קודם. לא מצטער על זה.

מסקנה רביעית: להיות חכם זה גם לדעת לחתוך הפסדים.

אני בהחלט בעד לעשות את האסטרטגיות של שחקן. אבל לא צריך לעשות אותה 4 פעמים. פעם אחת זה גם בסדר. שחקן אולי מבין פי 10 מאיתנו. אבל הוא לא קוסם ולא אלוהים. ואפילו שהבורסה מנופחת וצריכה לרדת, שום שחקן לא יכול לעצור עדר ג'אמוסים שמסתער על הבנקים וקונה תעודות סל 25.

מסקנה חמישית: לא לסמוך באופן עיוור על אף אחד. גם לא על שחקן.

אני כן מסכים עם אפריים שגם באופציות צריך לחתוך, ושיפוץ של אסטרטגיה יכולה להחשב לפעמים סגירה ובניה מחדש (תחת לחץ). לכן, מי שעקב אחרי הדיון הענק בעניין השוקת הרחבה, ראה שלא חששתי לחתוך את C1180 כשהגיע הרגע, ולמכור במקומו C1200, למרות שזה הוריד את הרווח באופן משמעותי. וגם אם היה מוביל להפסד, עדיין היה צריך לעשות זאת.

למדתי את נושא האופציות. בהתחלה לבד, וגם בקורס. המסקנה שלי שאופציות זה דבר מעולה. לא בגלל פוטנציאל רווח מטורף. לא מחפש את זה. מחפש צנוע ובטוח. ואת זה האופציות נותנות. וכמוני כמוך, אכלתי אותה בנובמבר. ב 6000 ש"ח (ביום לפני הפקיעה הזזתי את כל ה 1080 שלי ל 1090, וזה היה צעד מציל כסף לא קטן). אבל אני לוקח את הדברים בפרופורציה. להפסיד כאלו סכומים אפשר בלי בעיה גם בתעודות סל מדד 25 "בטוחות".

צריך ללמוד ממי שיודע. למשל אני מעריך מאד את הידע של mosheb (למרות שמסתייג מסגנונו הבוטה לפעמים). צריך להבין שאנחנו עדיין מתחילים. צריך להמשיך להתחבט ביחד, ואין לי ספק שהכח האינטלקטואלי של קבוצת אנשים, עם עזרה הדדית תביא לכך שביחד נצליח להיות בצד שמרוויח ולא בצד שמפסיד.

מסקנה שישית: לא להפסיק ללמוד.

לסיכום, אף אחד לא אוסף כאן כסף מהריצפה. כל רווח מקורו בעמל מנטאלי רב. וככה צריך להיות. רווחים קלים, סופם הפסד.

דמי כיס לא יכולנו לבטא
    יותר טוב ממך, יש לך הבנה
    נהדרת, אצילות נפש ומסקנות
    מדהימות, יישר כח! המון בהצלחה

ציטוט פורסם במקור על ידי Sassi6
    - דמקה, עד יום ראשון היתה "הראל" בין המריצים למניות ת"א25, והיא הצליחה בגדול, ומהות האירוע: הודעה בדבר המרה כפויה מלאה
    1. הודעה בדבר המרה כפויה מלאה בתעודות בחסר (סדרה ו')
    הודעה_בדבר_המרה_בתעודת_תא25_ חסר_isa.pdf

2. התאריך והשעה בהם נודע לתאגיד לראשונה על האירוע או העניין:
    06/12/2009 בשעה 16:30 .

- אז בהצלחה לכולם, תודה
    תודה ססי
    איזה עלובים , כתבו שם שהמדד הגיע הגיע ביום 06/12/2009 ל 1226.69

אפילו מסמך רשמי לבורסה לא עושים עליו הגהה.
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

דרך אגב
    ההמרה עצמה תתבצע על פי שער פתיחה של 09/12/2009
    האם משתלם להם להחזיק את המדד גבוה עד אז? ולכן אנחנו לא רואים עדיין ירידות?
    מה הרווח שלהם מכל עניין ההמרה הכפויה?
    מי שיודע אשמח לתשובה.
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

דמקה-- אני בדיוק במצבך ! מעניין.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות