תגובתך נגעה לליבי דמקה! פשוט הוצאת לי את המילים מהפה. יכולתי לשבת איתך שבועיים ולספר לך רק על המקרים שאני מכיר אישית במעוף, על זה שהפסיד סכום של 6 ספרות ביום, על ההוא שהתגרש ואיבד גם את רוב חסכונותיו ועל מישהו שחשב להתאבד בגלל הפסד של מאות אלפי שקלים שנגרם לו בשל ייעוץ בתשלום (!) שקיבל ממישהו (שאגב, עדיין כותב בחופשיות באחד הפורומים הפופולאריים ברשת). הדברים הללו לא מתפרסמים בשום מקום!

יש הבדל גדול בין אחריות משפטית לבין אחריות אתית-מוסרית. הראשונה כמובן לא קיימת כאן, כי עם כל הכבוד לשחקן, (ויש!) איננו יודעים מי הוא, וגם אם היינו יודעים הרי שמשפטית הוא מכוסה. איני מפקפק במניעיו של שחקן, אם כי איני יודע מה הם. אני מדבר על הגישה שלו לגבי חיתוך הפסד במעוף, גישה שמנסיוני עלולה לפגוע באנשים המשוטטים באתר והמקווים למצוא לעצמם מקור הכנסה נוסף או אולי אפילו פרנסה. אדם שלא חותך הפסד באופציות מעוף נידון להפסדים כספיים כבדים ואף מחיר נפשי לא פשוט כפי שאתה מתאר. מי שחושב שיוכל לרוץ עם אסטרטגיה מופסדת "לשפץ" ו-"לגלגל" עושה לעצמו עוול ובפשטות - משלה את עצמו. איני יודע מה רמת הרווח של שחקן בשנה האחרונה כי אין כאן מעקב מסודר, אבל אם מישהו חושב שיוכל לשמור על תוחלת חיובית לאורך זמן בזכותו ובזכותו בלבד, פשוט חי בפנטזיה שתגמר, ככל הנראה, במפח נפש.

אוי כמה שהתחום הזה מפתה! בעיקר בזכות הכמות העצומה של הכסף שמחליפה ידיים כל חודש. מדובר על מיליארדי שקלים שעוברים מחשבון לחשבון ובהסכמה עם חוקי משחק ברורים. לכאורה נראה כמו איסוף כסף מהרצפה, אבל זו כנראה האשליה המתוחכמת ביותר שנמכרת לנו כאן, לא ברור ע"י מי וכנראה שלא משנה. אני חושב שכדאי להבין שאין אפשרות לשרוד כאן ללא יכולת על אנושית כמעט להודות בטעות, ולחתוך אותה בעודה באיבה, רק כדי לגלות שבעצם צדקנו! כמה פעמים מכרנו אופציה לאחר שירדה 100 שח, קיללנו, חזרנו למסך רק כדי לגלות שהיא עלתה 200 מאותה נקודה בה מכרנו אותה בהפסד.

לדעתי בגרות ובשלות של סוחר מעוף מצליח מתבטאות באיזון שבין הבטחון העצמי להכנס לפוזיציה ולהאמין בה לבין הנכונות להודות בטעותו, ללמוד ממנה ולחזור עליה כמה שפחות בעתיד. נדרש כאן גם חוסן נפשי כי יש צורך לוותר כמעט לחלוטין על האגו (מה שקצת קשה לנו כגברים ישראליים...) ולהתמקד בדבר היחידי שחשוב - תוחלת חיובית לאורך זמן. כמובן שגם רצוי להנות מהעיסוק הזה, אבל זה מגיע רק לאחר כמה שנים טובות של התחשלות ומן הסתם...רווחים.

שנדע רק טוב... וכמה שפחות סטופים :roll: