x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: החזר מס

החזר מס

שאלה למי שיודע
    לפני שלושה חודשים מכרתי צמיות של אפריקה בהפסד של 30 % עכשיו אני מוכר מניה של דלתא ברווח של 30% איך אני יכול לבקש מהבנק שיעשו לי קיזוז מס על זה ?????
    אשמח אם מישהו יענה תודה רבה

Re: החזר מס

באם ההפסד באותו חשבון הבנק יבצע אוטומטית את הקיזוז
    הקיזוז הוא בסכומי הרווח וההפסד ולא ב-%

אבי שלום,אם הבנתי נכון מכרת "אפריקה" בהפסד של 30%,השאלה היא מה סכום ההפסד שנגרם בש"ח לך בעת המכירה? מעבר לכך "יתרת" הפסדים ממכירה בלבד נשמרת בבנק עד סוף שנה קלנדרית ומקוזזת אוטומטית בגין רווחים ממכירה בלבד. בהנחה שלא מכרת שום נייר מאז אפריקה, הבנק יקזז לך באופן אוטומטי את ההפסד מהרווח עד לגובה הפסד בלבד ומעבר לכך תשלם מס על הרווח. אם המקרה היה הפוך אזי הבנק מקזז הפסד מרווח רק באותו חודש קלנדרי ואחרי זה צריך דרך הגשת דוח למס הכנסה {בהנחה שעדיין בתחשיב שנתי יותר הפסדת במכירה מרווח במכירה}
    בכדי להמחיש את המספרים, נניח שמכרת אפריקה ונוצר לך "הפסד" בסך 10000 ש"ח.
    אתה יכול מכור ניירות עד רווח של 10000 ש"ח ולא תשלם מס עד הסכום הזה.
    כמובן שאין פה משמעות לאחוז כי הקיזוז הוא בש"ח ולא ב%.
    בברכה

שלום אני מופסד משנתיים קודמות בסכומים קטנים טווח של 2000-3000
    שח בזמן שהחשבון היה בבנק וכעת אני בבית השקעות ומורווח בכמה אלפים
    השאלה שלי היא האם יש דרך לקזז הפסדים ולמי צריך לפנות לבנק או לבית השקעות ואם צריך רואה חשבון ואם זה שווה בשביל כזה סכום קטן
    אשמח לעזרה תודה מראש :? :?

לא הבנק ולא בית ההשקעות מגישים דוחות בשמך למס הכנסה בגין קיזוזו מס. בגין שנים קודמות יש צורך להגיש דוח אישי למס הכנסה כולל כל דפי הבנק/בית ההשקעות המאשרים את הארועים.
    יש לגשת למשרדי מס הכנסה למלא את כל הטופסיידה בגין הכנסות הוצאות וכו לגבי השנים עם ההפסד ורק אז יהיה אפשר להתקזז עם רווחים של השנה {כמובן שרק עד גובה ההפסד}.
    לגבי הסכום והטירחה זו כבר שאלה אישית ואני בטח לא יכול לתת עליה תשובה. מצ"ב לינק בנושא
    http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 54,00.html
    בברכה ובהצלחה

תודה רבה לעונים תשובות מפורטות
    אחלה לינק תמים תודה רבה

רציתי רק להוסיף שניתן לקזז הפסדים ממכירת ני"ע גם מדיבדנדים, ריבית על ני"ע, רווחי הון אחרים ואפילו רווחים ממכירת מקרקעין (מס שבח). קיזוזים אילו ניתן לבצע ע"י הגשת דוח למס הכנסה עם כל הפרטים והאישורים.

דני - קיזוז הפסדים מניי"ע כנגד כל רווח הון - רק משנת 2007, הלא כן?
    Enter at your own Risk

תחפש דרך סרגל הכלים למעלה את הנושא.

http://<font size="7">קיזוז הפסד משנ...נסה</font>

שהיה על זה דיון חזק כבר לפני קרוב לשנה.

תסלח לי שאני לא יודע להוריד את הלינק .

לשלום,
    בהמשך למה שכתבו לך לגבי החזרים בגין הפסדים שנוצרו בשנים קודמות - יש צורך בהגשה של דוח מס אישי מלא (אם אתה שכיר אז מקוצר) ולצרף נספח ג' רווחים מנייירות ערך.
    המשמעות של הגשה של דוח מלא היא שהם בודקים גם את המס שניכו לך מהכנסת עבודה.
    ולכן גם אם אתה חושב שמגיע לך החזר בגין הפסדים מנירות ערך יתכן וזה יתקזז עם מס ששילמת בחסר מהכנסת עבודה.
    לכן מומלץ לבדוק גם את חישוב המס שניכו לך במיוחד אם עברת מקום עבודה או אם אתה נשוי ואשתך ילדה וקיבלה דמי לידה שאז קיים סיכוי גדול שלא ניכו לך מס בצורה נכונה.
    יש באתר של רשות המיסים מחשבון לענין ראה לינק https://www.shaam.gov.il/SIMULATORMAS/

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות