"וול סטריט (Wall Street – רחוב החומה) הוא רחוב בדרום מנהטן, מקום מושב הבורסה לניירות ערך בניו יורק, נחשב לב הרובע הפיננסי של ניו יורק.
וול סטריט הוא למעשה סימטה צרה, לא ארוכה וחסרת ייחוד למראה, יחד עם זאת זהו אחד הרחובות המוכרים והמאוזכרים ביותר בעולם.
במאה ה-17 היה זה הגבול הצפוני של המושבה ההולנדית ניו אמסטרדם, שם הוקמה חומה גסה (ומכאן שם הרחוב) מעץ ועפר בשנת 1652. החומה הוקמה כאמצעי הגנה מפני תקיפה מצד אינדיאנים, בריטים או מתיישבים אחרים, אך מעולם לא עמדה במבחן של קרב. לאחר שנכבשה העיר על ידי הבריטים ללא קרב, פורקה החומה בשנת 1699 ונשאר רק רחוב הנושא את שמה.
בסוף המאה ה-18 החלה להיפגש קבוצת סוחרים וספקולנטים תחת עץ שקמה בקצה הרחוב למסחר לא פורמלי. בשנת 1792 חתמו 24 סוחרים תחת עץ השיקמה על "הסכם בטונווד" (Buttonwood Agreement) שנועד להסדיר את המסחר ביניהם, הסכם שיצר את התשתית לייסוד הבורסה לניירות ערך בניו יורק (NYSE) ב-8 במרץ 1817. בניין הבורסה הוקם בוול סטריט 11, ובהדרגה החלו להתמקם ברחוב ובסביבתו כל משרדי הברוקרים והחברות הפיננסיות. היום זוהי הבורסה לניירות ערך הגדולה והמשפיעה בעולם.
מרבית משרדי הברוקרים הגדולים כבר לא ממוקמים בוול סטריט, אך השם "וול סטריט" הפך להיות שם נרדף לשווקים הפיננסיים ככלל." ציטוט מתוך אתר אינצקלופדית ויקיפדיה.
לעומת זאת המיין סטריט הוא....
המיין סטריט הוא למעשה הרחוב הראשי בערים פחות מרכזיות בארה"ב. השימוש בביטוי מיין סטריט דומה לביטוי "הגברת לוי/כהן מירוחם...". לדוגמא:במסגרת המשבר הפיננסי האחרון הועלו טענות בקשר לסיוע של הממשל האמריקאי באופן הבא: 'למה להושיט חבל הצלה רק לוול סטריט ולא לעמך במיין סטריט', (כלומר שצריך לסייע גם לשכבות החלשות בפריפריה וכו'). כנגד הטענה שאם וול סטריט ייזרק לכלבים, ייטרפו גם תושבי מיין סטריט; שבלי תשתית פיננסית אין כלכלה, אין פרנסה, אין אשראי, אין כלום.
מקווה שההסבר הארוך והמיגע מבהיר את העניין.....