x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: שפיר פרויקטים -סיכון מחושב לרן

שפיר פרויקטים -סיכון מחושב לרן

רן שלום רציתי בבקשה לדעת את דעתך בקשר לאג"ח של שפיר פרויקטים ,עיינתי במצגות החברה וכן דיברתי עם אנשי סמכות של החברה ,אני חושב שנכון לשער הנוכחי האגרת חוב כדאית,עם זאת אני רוצה את דעתך ,רציתי לשתף אותך בכך שהחברה מחזיקה נכון לעכשיו ב 53 אחוז מהאג"ח הכולל ,בנוסף החברה שבראשה עומד הראל שפירא ,שכן הוא מחזיק בשפיר הנדסה שהינה חברה בת גדולה מאוד ובעלת נכסים רבים.כמו כן החברה שילמה את תשלום הקרן האחרון שהיה לפני כחודש.
    הסבר:
    1)לא נראה לי הגיוני שהחברה תעשה תספורת דרסטית בבעלי האג"ח שכן היא בעצמה מחזיקה ב 53 אחוז המאג"ח ולכן היא תהיה הראשונה שתפגע
    2)החברה שילמה את הקרן האחרון בלא שום בעיות
    3)גם אם ניקח בחשבון שיהיה הסדר ,,האם נראה לך הגיוני שמשהו ייקח ממך 115 אגורות ויחזיר לך פחות מ 50 אגורות לדוגמא ,בעודו מחזיק באג"ח של עצמו
    אשמח לקבל את דעתך המקצועית (זוהי אינה המלצה )

Re: שפיר פרויקטים -סיכון מחושב לרן

שלום ליאל,
    למיטב זכרוני שאלת אותי שאלה דומה לאותו אג"ח ועניתי שהוא מאוד מסוכן ואינני יודע אם יהיה הסדר או פירוק.
    מאחר והפגנת ידע רב בשאלתך ניגשתי לבדוק עבורך את הנתונים ולמיטב הערכתי העלית נתונים שגויים למדי, ואפרט:
    א. שמי רם ולא רן –
    ב. החברה פרסמה ביוני 2008 שבכוונתה לרכוש ברכישה עצמית אג"ח ללא הגבלת סכום, אלא שבפועל לא רכשה כלום.
    ג. גם אם היתה החברה קונה ברכישה עצמית, הרי שאג"ח זה צריך להימחק ממסחר, ובכל מקרה אין משמעות למה שכינית "תספורת עצמית" שהרי החברה לא משלמת לעצמה. רכישה עצמית לא נועדה ליצור רווח בתשלום החברה לעצמה אלא ליצור רווח הון בקניית החוב "בזול".
    ד. לא היה שום תשלום קרן, רק ריבית, פירעון האג"ח מתחיל במאי 2010 וגם זה רק שמינית מהסידרה.
    ה. אין מצב שלקחו ממך 115, במקסימום לקחו לך 100 (הפארי נובע מההצמדה והריבית).
    ו.אין פה עניין של הגיון אלא של עובדות, החברה בהון עצמי שלילי והיקף האג"ח כ 150 מיליון כמדומני. וכשאין לחברה כסף-אז אין כסף.

בדוק שוב את הנתונים ואודה לתגובתך

אוקיי אני אנסה לענות לכול הסעיפים:
    1)החוב של החברה לבעלי האג"ח עומד על 120 מיליון ש"ח לציבור ו 192 מיליון ש"ח לגורמים אחרים .
    2)החברה ביקשה לכנס אסיפה של בעלי האג"ח כדי להגיע עימם למצב של הסדר חוב ,
    ע"פ אתר מאיה ומידע שקיבלתי בעלי האג"ח סירבו בתוקף ובחרו כרוב לא למנות נציגות של אג"ח ולהמשיך בסדר היום
    3)במידה והחברה אכן אינה חושבת שהיא עומדת לשרת את החוב של עצמה אזי אין כול צורך בקניית 53 אחוז מהאג"ח (שכן היא קנתה 53 אחוז )שכן זה לא הגיוני שמצד אחד החברה לא תשרת חוב אך מצד אחר תקנה חוב .
    4)מדובר במשפחה מאוד עשירה .
    5)ערכי הנכסים בספרי החברה עומד על 221 מיליון ש"ח
    6)להערכתי הסדר חובות עומד על הפתח ויהווה פרמיה גבוה מהשער הנוכחי ..
    **זו אינה המלצה
    אשמח לקבל דעתך רם ??

ליאל ידידי,

כתבת שתנסה לענות על כל הסעיפים, אך לדעתי לא ענית על אף אחד מהם.
    א. משפחה עשירה אינה ערובה לכלום, גם לבייב עשיר ומחזיקי אג"ח ט' לא מקבלים את הכסף...
    ב. כפי שציינתי, יש הודעת החברה על רכישה עצמית ללא הגבלת סכום, ראה הודעת החברה מיום 30/6/08. אך בפועל אין שום דיווח על ביצוע הרכישה העצמית והיקף החוב לא ירד (ראה היקף ההנפקה מול היקף הסדרה הנוכחית). ולכן, תפנה אותנו , אותי ואת שאר הקוראים, לסימוכין של הרכישה העצמית. (רכישה עצמית מחויבת בהודעת החברה במאיה).
    ג. תסתכל שוב על המספרים שרשמת, חובות החברה גבוהים מנכסיה. לחברה הון עצמי שלילי, אז אני ממש לא מבין את דבריך לאור הנתונים.

בבקשה תנסה להסביר שוב (גם לעצמך וגם לי).
    יום טוב.

אני אתן לזמן לעשות את שלו ...

ליאל,
    זהו משפט סתום הנתון לפרשנויות רבות ושונות,
    כדאי שתכבד את מי שמכבד אותך ואת קהל הקוראים ותהיה ברור.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות