x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: מהו בכלל מרווח זיקוק והשפעתו על בז"ן

מהו בכלל מרווח זיקוק והשפעתו על בז"ן

מרווח זיקוק

שלום לכל החברים היקרים, רבות אני נשאל על מרווח הזיקוק, שער דולר והשפעתו על מרווח הזיקוק,מחיר הנפט והשפעתו על מרווח הזיקוק, מה טוב ומה פחות טוב ? עולה או יורד ?
    הסקירה שלהלן תעסוק בשאלות הרבות העוסקות במרווחי הזיקוק, תוך ניסיון לפשט את הנושא המאוד מורכב, כמו תמיד אסיים במספר מילים על כיוונו של השוק תוך שילוב של תוכן חדש (מהספרות) למרות שאני כלל איש מדעי.
    ראשית תודה לכל החברים שהסבו את צומת ליבי כי בכל הסקירות אותן אני כותב אין התייחסות לנושא וזה הזמן לתקן את החוסרים, אז מוכנים? קדימה מתחילם...............
    כדי לענות על כל השאלות יש להבין מהו בכלל מרווח זיקוק ולכן יש להגדיר את הפרמטר הנקרא "מרווח הזיקוק" :
    מרווח זיקוק הוא ההפרש שבין מחיר חבית נפט גולמי למחיר חבית של מוצר מזוקק מוצר סופי, שימושי מרווח זה מכיל בתוכו את ההוצאות, עלויות ורווחים של חברות הזיקוק ומכיוון
    שחלק נכבד מההוצאות הן קבועות, ככול שהמרווח גדול יותר כך רווחי החברה גדולים יותר.
    המרווח הבסיסי אשר התעשייה משתמשת בו כנקודת בסיס הוא ה Crack 1-2-3.
    בזיקוק מסוג זה מייצרים 2 חביות דלק נטול גופרית וחבית אחת של סולר או דלק לחימום
    משלוש חביות של נפט גולמי.
    דוגמא לחישוב של מרווח הזיקוק :

מחיר חבית $ מספר חביות מחיר $
    דלק נטול עופרת 61 כפול 2 122
    דלק חימום/סולר 71 כפול 1 71
    נפט גולמי (מחסרים) 60 כפול 3 180

עכשיו נחשב את מרווח הזיקוק:
    122+71=193
    193-180=13
    מצאנו את מרווח הזיקוק והוא נאמד על 13 דולר לחבית.
    עד כאן הסיפור הוא פשוט (כי הוא רק מתמטי) בואו ננסה להשיב על השאלה מה קורה כאשר הדולר עולה?
    מאחר וכל המחירים הם בדולרים אזי מרווח הזיקוק שלנו גדל כי עכשיו אותם 13 דולר שווים יותר שקלים, כל זה היה נכון כל עוד מחיר חביות הנפט לא היה משתנה אך אנו יודעים כי ישנה קורלציה הפוכה בין מחיר הדולר לנפט (ברוב המקרים) כלומר הדולר עולה אך מחיר חבית נפט יורד ואז בעצם החישוב כבר לא יהיה 13 דולר אלא משהו כמו 12 דולר רק שמחיר הדולר יהיה גבוה, כלומר יש לנו כאן קיזוז מצד אחד דולר עולה אך מצד שני מחיר הנפט ירד.
    לצערי הסיפור אינו נגמר כאן כי גם התשומת משתנות מהסיבה הפשוטה כי אם מחיר הדולר עלה אזי כל מוצר נמכר עכשיו במחיר גבוה יותר ובכך אתה מגדיל את ההכנסות שלך.
    כפי שאתם רואים הסיפור מורכב מאוד ולא ניתן להגיע למשפט מסכם, בספרי התאוריה מוגדר כי כאשר שער הדולר עולה אזי גדל מרווח הזיקוק אולם כפי שהסברנו אנו רואים כי ישנה בעייה אם המשפט הנ"ל.
    בהתייחסותי לבז"ן אסכם ואומר כי מחיר חבית של 60-70 דולר ומחיר שער דולר של 4.3 יניב מרווח זיקוק אופטמלי, וכפי שאנו רואים מחיר חבית הנפט עושה דרכו לטריטוריה הנ"ל וכן דיבורים על העלאת ריבית רק יגרמו לעלייה בדולר כך שעושה רושם שזהו גם כיוונו של השווק.
    אסיים במספר מילים על כיוונו של שווק, מה כבר אפשר לומר על שוק שרק עולה ועולה ללא עצירה וללא שום תיקון אין לי ספק כי מדד החזירות מרקיע שחקים ומגיע לשיאים חדשים ואפשר לומר כי תאבת הבצע שהייתה בסוף שנת 2007 חזרה לה ובגדול,ועל כן אני אחזור ואומר כי יש לנקוט סופר זהירות אין אני אומר כי מחר יש לתת פקודת מכירה על כל התיק אלא אכן מתבקש לצמצם את התיק להחזיק מניות כבדות וגם בהם לצמצם אחזקה וכל פעם שיש רווחים יפים יש לממש אותם.
    אסיים במשפט שאותו כתב נתן אלתרמן והלחין סשה ארגוב לשיר: "שיר ערש" :
    אחד השרים המדהימים שנכתבו בארץ הקודש ואשר מבוצע ע"י גדולת המבצעים הלו היא חווה אלברשטיין הענקית, להורים שבנינו מומלץ לשמוע את השיר להקשיב למילים וללחן המושלם של ארץ ישראל היפה ולהשכיב איתו את ילדכם.
    מצורף קישור: http://www.youtube.com/watch?v=qKLNaPyR ... re=related

"שיכבו את הפנס כן כן הס" : זה בדיוק מה שיקרה כאשר יכבו את הפנס באחד העם

תודה לכל הקוראים ובייחוד למגיבים, כל מה שאני כותב הוא על דעתי בלבד, כמו תמיד למי שיש שאלות בכל נושא אז בכייף, מהאדם הזקוף – ARL.
    האדם הזקוף

Re: מהו בכלל מרווח זיקוק והשפעתו על בז"ן

יישר כח

תודה ארל

כמו תמיד , סקירה מדוייקת ויפה.

תודה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך