x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: שאלה בנושא סטיית תקן

שאלה בנושא סטיית תקן

יש לי שאלה חשובה בנושא סטיית התקן:
    תחילה אציג את ההנחה ואחר כך אשאל את השאלה:
    סטיית תקן מחושבת לפי פיזור הנתונים מהממוצע. נניח שיש לי 4 נתונים שהם: 4,4,6,6
    הרי הממוצע הוא 5 ולכן סטיית התקן הממוצעת היא 1, מאחר ששורש ריבועי הערכים המוחלטים של כל אחד מהערכים ביחס ללמוצע יתן בסיכום 1.

והשאלה:

כיצד נקבעת סטיית התקן על בסיסי כמה נתונים אחורה? לשון אחרת: האם המדד מתאפס כל חודש (מבחינת הערכים של סטיית התקן) ואז מתחילים כל חודש לחשב את סטיית התקן מהממוצע היומי הנכון לאותו יום או שקיים חישוב אחר?

שאלה נוספת: מה בין סטיית תקן כללית ובין מדד הפחד שהרי תיאורטית אם כל יום יהיו נפילות של 2% במדד עדיין סטיית התקן תהא קבועה?

תודה מראש לכל המגיבים...

Re: שאלה בנושא סטיית תקן

קראתי שהסטיה של המדד מחושבת על-פי ממוצע סטיות התקן הגלומות במחירי האופציות "סביב הכסף", עבור שני מועדי המימוש הקרובים. כלומר לוקחים את הסטיות הגלומות ומהן "גוזרים" את גובה הסטיה.

מהי סטיית התקן הנכונה ואיך מחשבים אותה - היא אם כל השאלות.

יש המון שיטות (שאני לא בקי בהן), ויש המון גישות כמה לחשב אחורה.

השאלה שלך לא פשוטה
    אם אתה לא יודע לקרוא את זה. אל תקנה את זה

סטיית תקן 20 ומטה מסמן שוק רגוע
    סטייה סביב ה25 שוק עצבני
    סטיית תקן 30 שוק עצבני מאוד.
    30 ומעלה ימים מתוחים מאוד כמו במשבר האחרון שם הסטייה עלתה אפילו עד ל50 ,ככה אמרו לי,לא הייתי אז בשוק האופציות.
    ככל שהסטייה עולה יותר התגמול לכותבי האופציות גדל יותר..

יותר סיכון יותר כסף לכותבים ולמחירי האופציה.

אהלן ,
    חברים בואו נעשה קצת סדר - יש להבחין בין סטיית התקן של המדד ( זו שנלקחת כפרמטר לנוסחת B&S ) לבין סטיית התקן באופציות .

סטיית התקן של המדד - מחושבת על תנודות המדד עצמו וכמדומני ל 90 יום אחורה , כך שכל יום "חדש" נכנס לחישוב והיום ה"ישן" ביותר יוצא מהחישוב .

סטיית התקן הגלומה באופצייה - כפי שניתן לשים לב האופציות אינם מתומחרות במציאות בדיוק כפי שנוסחת B&S מתמחרת ע"ס סטיית התקן של המדד , סטיית התקן הגלומה באופציה זוהי סטיית התקן שאם נכניס אותה לנוסחת B&S ( במקום את סטיית התקן של המדד ) נקבל את המחיר שבו נסחרת האופציה כעת .

מדד הפחד (VIX) מחשב סטיות תקן הגלומות באופציות סביב הכסף ע"מ לזהות עצבנות בשווקים הפיננסיים , גם אצלנו ישנו מדד כזה והוא קרוי VIXTA , באשר לפרשנות הערכים המתקבלים - מקובלת הפרשנות שציין אלטון לעיל .

אגב , ההשפעה על מחירה של אופציה ( ע"פ B&S ) מעליית / ירידת סטיית התקן באחוז כגון שינוי מ 19.5% ל 20.5% ( להבדיל מאחוז בסטיית התקן עצמה ) באה לידי ביטוי בווגא .

אם מדברים על סטיית התקן לבטחונות הרי
    ש"רמות התנודתיות מחושבות סביב סטיית התקן של נכס הבסיס הנצפית בשוק בעת חישוב מערך התרחישים"
    דהיינו על פי סטיית התקן הגלומה
    או בלשון חוקי העזר של מסלקת מעו"ף:
    "ממוצע סטיות התקן הגלומות במחירי האופציות "סביב הכסף", עבור שני מועדי המימוש הקרובים"

שאלת המשך ברשותכם:

האם כל היווניות (תטא ,דלתא, ווגא וכו') אשר מוצגים בכל האתרים הכלכליים ובמערכות המסחר, ע"ב איזו סטיית תקן הם מחושבים?

מבדיקה לא מעמיקה שלי זה נראה שהם מחושבים על בסיס סטיית התקן של הבטחונות שהבורסה מפרסמת כל בוקר.

האם ההנחה שלי נכונה? או שבעצם הם מחשבים סטיית גלומה ומתוכה מחשבים את היווניות?

אני אשמח לתשובה מוסמכת כי אני מקבל הרבה מאוד דעות שונות ומגוונות.

תודה על העזרה,
    נעם.

היי ,

כפי שציינתי לעיל הנוסחה ( B&S ) מתחשבת בסטיית התקן של המדד , ומכך נגזר שגם היווניות משתמשות בו .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות