באחד הדיונים שהיו לנו בעבר (viewtopic.php?f=52&t=3830) חשבנו להעלות כאן דיון על שוקת רחבה לדצמבר.

נראה לי שבחודשים הקרובים, השוקת הרחבה תהיה מבחינתי הלחם והחמאה. האסטרטגיות של שחקן יהיו הקצפת. אני מקדיש את רוב תקציב המשחקים שלי לשוקת. את האסטרטגיות של שחקן אני אבצע פעם אחת ברוב המקרים.

היום פתחתי את השוקת הרחבה שלי לדצמבר. הרבה מסקנות יש לי מדיונים עם הרבה אנשים חכמים ונבונים באתר, שהשיאו עצות מעולות, וגם מהניסיון שהיה בנובמבר.

השוקת שפתחתי היא כרגע היא בתחום 1180-920. השוקת נותנת כ 10% כלפי מעלה וכ 14% כלפי מטה. הנימוקים לבחירה הזו הם:
-יש את כל הסיבות בעולם כרגע, שהמדד יתקן. גם לדעת שחקן. הדבר העיקרי שיכול להריץ אותו קדימה זה ציבור עיוור שמקשיב לתחזיות בסגנון "ראלי סוף שנה" ו "1200, הנה אנו מגיעים"
-יש סיבות טובות מאד לירידות (אם כי לא מפולת)
-הפוטים הרבה יותר יקרים מהקולים, מה שמאפשר לפתוח פער יותר נוח כלפי מטה, וגם אולי מרמז משהו.
-רחב זה רחב. לא רוצה להפסיד What so ever. אני מרסן את יצר החזירות, ומסתפק בתשואה צנועה ובטוחה.

C1180 נותן כ 85 ש"ח
P920 נותן כ 135 ש"ח

סה"כ הכנסה לפני הגנה ליחידה הוא 220 ש"ח.

נושא ההגנה מאד אינדיבידואלי. יש מי שמעדיף להגן אחרי סטרייק אחד, ויש מי שמגן יותר רחוק. חשוב לציין בהקשר זה שסביר ששוקת כזו מבצעים כמות רבה של פעמים. כמה עשרות. ולכן, ההגנה אינה הגנה אמיתית. זו הגנה לצורך ביטחונות בלבד. זאת משום שאם נגיע לשיפוע של השוקת, הרי שהחורבן הכלכלי הוא כזה גדול, שזה כבר לא משנה איפה ההגנה.

אני מעדיף הגנה רחוקה יותר מאשר הגנה צמודה, כאשר אני מתייחס להוצאה על ההגנה כעל הוצאה אבודה. לא בונה על כך שיהיה אפשר למכור את ההגנה עם הזזת הסטרייק. אם יצליח, אז טוב. ואם לא, אז לא נורא.

בצד העליון עשיתי טריק קטן, שמאד מועיל לביטחונות:
על כל ביצוע של השוקת פעמיים, קניתי:
- C1200
- שני C1240

יש כאן למעשה C1240 אחד מיותר. העלות שלו קרוב לזניחה. אני קניתי אותו ב 12 ש"ח.
אבל מה שזה נותן, זה שהשוקת אינה מתיישרת, אלא הגרף עולה בחזרה.
דבר זה גורם לכך שהתסריטים השונים המשמשים לחישוב הביטחונות, לא נופלים על נקודת המינימום של הגרף.
אצלי ה 12 ש"ח הנוספים הללו, הורידו את הביטחונות בכמעט חצי. עסק לא רע.

בצד השני עשיתי הגנה סטנדרטית.