x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: "אפקט דובאי"???

"אפקט דובאי"???

שלום חברים,
    הבוקר נפתח בירידות בשוק האג"ח, בחלק מהם אף בירידות חדות.
    האם זהו "אפקט דובאי"?
    הדבר הזכיר לי את שכתבתי לכם בספטמבר, בעקבות "אפקט אפריקה", בכתבתי שכותרתה: "צלילת" האג"חים הקונצרניים. מה לעשות? דעה.

ומכיוון שכך, כל שאעשה הוא שאעתיק מספר משפטים ממה שכתבתי בעבר, שלדעתי תקף גם להיום, לשיקולכם ושבוע טוב.

אז מה לעשות כעת עם האג"ח שאני/את/אתה מחזיקים , להמשיך להחזיק? למכור? אולי דווקא לקנות?
    באופן כללי דעתי היא שצריך:
    א. להירגע!
    ב. לבחון כל חברה וכל אג"ח באופן ספציפי ולא לזרוק את כל הסל, כי גם אם יש בסל 2 "תפוחים רקובים", האחרים עוד ראויים למאכל.
    ג. לחשוב שוב מה הניע אותך לרכוש אג"ח זה וכעת יש לבחון האם השתנה דבר בסיסי או משמעותי שמערער את החלטתך הקודמת.

הכלל היסודי הוא שאג"ח נרכש עד לפירעון, מה ש"יפה" באג"ח (בשונה ממניות כמובן) הוא שיודעים לפחות בנקודה מסוימת מה יהיה ערכו (כמובן בהנחה שהחברה תשלם את החוב), הרי בנקודת הפירעון הוא יגיע בדיוק לערכו המתואם, נכון?
    אז אם עדיין מניחים שהחברה המסוימת תשלם, מה זה בעצם משנה אם האג"ח ירד אתמול ב 10%, 20% או כל מספר אחר?

כמובן שיהיו שימכרו, יהיו שימשיכו להחזיק ויהיו אלה שיקפצו על ה"מציאה" (הכל בעיני המתבונן) וירכשו במחירים הנמוכים שנוצרו.

מקווה שתרמתי במשהו למישהו.

Re: "אפקט דובאי"???

מחזק את רם, ואפילו אקצין קצת.
    לדעתי בכלל הצורה הנכונה באג"ח.
    אולי אני במיעוט כאן, אבל היא פשוט להשקיע ולא לסחור.
    Buy and Hold כזה.
    והכוונה פשוט להחזיק את האג"ח עד הפדיון.
    והנתון היחידי שמעניין זה האם האג"ח יפדה במלואו כן או לא. (וכמובן רמת בטחון בהערכה הזאת.)

והמסחר זה במידה ומפורסמים דברים 'רעים' על האג"ח באופן שהופך אותו ל 'לא אטרקטיבי'
    או במידה והמחיר של האג"ח עולה לדעתך באופן מוגזם, כזה שאתה אומר במחיר הזה לא הייתי קונה.

ואז זה הכל כסף על הנייר, גם בימים כאלה. ואם מגיע עוד קצת כסף מעבודה או חיסכון, אולי נוצרות הזדמנויות לקניה,
    למרות שלפחות מהסתכלות על הניירות שאני עוקב אחריהם, המחיר עכשיו גם אחרי הירידות של היום, גבוה משמעותית מהמחיר לפני חודש חודשיים.
    ככה שהכול בפרופורציה.

גיל שלום,
    תודה, רק הערה קטנה.
    "קנה והמתן לפדיון" בודאי נכון לסולידי, לא כל כך נכון ל"אג"ח זבל".
    כל טוב.

רם תודה. כל מילה בסלע.
    אגב, לגבי ההערה האחרונה שלך לגבי אגח זבל. האם את כלכלית י-ם אתה כולל ברשימת הזבל?
    השאלה מיועדת להבין האם לדוגמא אגחים בינונים שעושים עליהם סיבוב יפה יש למכור או שלהתמיד באסטרטגיה של החזקה עד פדיון
    תודה, רון

רון שלום,
    לגבי שאלה 1 התשובה פשוטה, כלכלית בודאי נחשב בעיני "אג"ח זבל", אג"חים בסביבות 20% תשואה בהחלט עומדים בהגדרה זו (אך אזכיר את המשפט שכבר רשמתי פעם : "ניתן למצוא יהלומים בהר הזבל" ואינני מקשר זאת דווקא לכלכלית ומאידך אינני טוען כנגדה).
    לגבי שאלה 2 אין לי "תשובת בית ספר", זה נתון להערכתך האישית, יכול להיות מצב שתממש ותחזור לנייר כשערכו נמוך יותר, אך יכול להיות מצב שתממש ותרצה לחזור אליו במחיר גבוה יותר.
    לשיקולך הבלעדי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות