שלום לכולם,
קודם כל תודה לשחקן על כל המאמצים והכוונות הטובות-זה הכי חשוב. לפעמים טיימינג זה שם המשחק, וחבל על חוסר המזל- עוד יום אחד ונראה שכל הבורסות מתרסקות...
השבוע סיימנו את הקורס שהיה מעניין ופורה ועקבתי גם אחרי מה שנכתב פה ע"י שחקן מעוף וחברים אחרים.
עדיין לא הצלחתי להבין ולהשתכנע על מה שקרה בפקיעה (וחלילה שום טענות לאף אחד) - רק רוצה להבין ממה שקרה וללכת הלאה (את ההפסדים אני אשכח עוד יום יומיים):
1. איך זה שבכל העולם היה דיי חלש ואצלנו המעוף עלה כל יום? נאמר פה שהשחקנים אוספים סחורה כדי שיוכלו לזרוק בפקיעה.
2 כל הזמן בקורס נאמר לנו להסתכל על המפה ולראות לאן השחקנים מכוונים 1040-1050.
איזה משמעות יש לכך ואיזה כח יש לשחקנים, אם כנראה איזה מוסד או שחקן זר גרמני אחד יכול להתל בכולם ולמשוך את המדדים הפוך וכנגד כולם?
3. הייתה טענה שמחזורים נמוכים משרתים את השחקנים והם יכולים לווסת את השוק במצב כזה, ומנגד נשמעה טענה כי חוסר הנזילות לא איפשרה להוריד את השוק ע"י מכירת סחורה-זו סתירה?
4. יום לפני הפקיעה וביום הפקיעה- נראה כי מושכים את המדדים למעלה (למעט ב-20 הדקות האחרונות של יום ד'), ולראיה ביום רביעי כל המדדים ירדו חזק ת"א 75 , הנדל"ן למעט המעוף ומדד הבנקים שמרכיב חלרק ניכר מהמעוף.
מייד לאחר הפקיעה ולאחר שמי שעשה את הקופה שלו בפקיעה, המעוף ירד במשך כל היום וסיים ב- 1% למטה .
איך זה מתיישב עם כך שכולם רצו את הפקיעה ב1040-1060 ?
5. נאמר לנו בקורס שהציבור מסתער על המניות וקשה לבלום אותו.
לא נראה לי שביום הפקיעה ובשלב ה"טרום" הציבור הסתער והיה כה דומיננטי שהצליח להעלות את המדד, בניגוד לכוחם וליכולתם של השחקנים?
אודה לשחקן מעוף , או למי שמבין שישפוך קצת אור על שאלותי? ושוב אין ךי שום ביקורת. אני רק רוצה להחכים לעתיד.
תודה לכולם
מאיר טל