x




מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: שאלה לרם - תשואה 10

  1. #1

    שאלה לרם - תשואה 10

    היי רם,

    מה שלומך?

    לחברה הנ"ל יש 2 סדרות אג"ח ואני מעוניין לקבל את חוות דעתך לגבי סדרה א' שהינו סטרייט בסיכון גבוה:

    מתוך פרטי החברה במאיה עולה כי היקף הסדרה הוא 90,619,100 ושווי השוק שלה הוא
    42.4 מיליון ש"ח.

    בנוסף, הוציאה היום החברה הודעה לגבי זיכרון דברים עם חברת גילאון לגבי איזה נכס, אולם מה שמשך אותי בידיעה הוא סעיף ב' בהודעה כדלקמן:
    "בנוסף, מתכוונת החברה לרכוש כ- 42,019,100 ₪ ע.נ. אגרות חוב (סדרה א') של החברה המוחזקות על ידי חברה בת בבעלות מלאה של החברה, באופן שגם אגרות חוב אלו תימחקנה ותבוטלנה."

    השאלה שלי היא האם כשהחברה אומרת '42,019,100 ש"ח ערך נקוב', אז היא מתכוונת בעצם לחלק זה מתוך כלל היקף הסדרה, נכון? שווי השוק הנוכחי דומה - מספרית - למספר הנ"ל רק כי שער האג"ח באזור ה - 50. במילים אחרות, החברה מתכוונת לבצע רכישה עצמית של כחצי מסך הסדרה, נכון?

    אגב, אם אני צודק, מה דעתך על החברה ועל ההודעה הנ"ל?

    תודה מראש, אסף.

  2. #2

    Re: שאלה לרם - תשואה 10

    שלום אסף,
    א. אתה צודק, אם החברה תיקנה מחברת הבת זה ימחק והחוב יקטן, ה"חוק" לגבי רכישה עצמית ככלל זה שאם החברה קונה זה נמחק מיידית, אם חב' בת קונה היא יכולה למכור זאת בעתיד.
    ב. החברה מאוד מסוכנת!
    זה שהם קונים מחברת בת , זה נשמע לי קצת "להעביר כסף מכיס לכיס", אם הם היו קונים ברכישה עצמית מהציבור, זה כבר היה משמעותי בעיני.
    ג. בהודעת החברה מהיום לגבי מכירת הנכס, נראה לי מכירה בהפסד רציני, שים לב שהם מקבלים פחות ממחיר הקנייה, ויתרה מכך, מעבר לחוב לבנק שישלם הקונה, הם מוכרים תמורת אג"ח, אומנם לפי 74 א"ג (ומחירו כעת 45 א"ג), אבל תראה בהודעה כמה הם שילמו (והם שילמו בשקלים...).

    כל טוב.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות