x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: פינוי בינוי

פינוי בינוי

לירן שלום,
    אני מתגוררת בבנין שנבנה לפני 40 שנה בתל אביב. שאלתי היא כיצד הדיירים של הבנין יכולים לנסות לקדם מהלך של פינוי בינוי, אם בכלל. ידוע לי שצריך לקבל אישורים מעירייה וועדת תכנונים. האם אני כדיירת בבנין ישן, יש באפשרותי לקדם זאת, אם כן, כיצד?
    בתודה מראש. שרית.

Re: פינוי בינוי

שרית שלום,
    ראשית לשאלתך האם דייר רשאי / יכול לקדם תוכנית פינוי בינוי למקום מגוריו ? התשובה היא כן !
    כמובן שישנם תנאים שיש על המקרקעין לעמוד בהם כגון : גיל הנכס , מינימום של מס' דיירים וכד'
    שע"פ נתוני שאלתך אני מניח כי אתם עומדים בהם.
    השלב השני הוא לבחון אם בעירייה מופקדת תוכנית או אושרה תוכנית בהכרזת המקרקעין כחלק מ"התחדשות עירונית" - פינוי בינוי בשמו הסטרילי יותר.
    ישנה דרך נוספת שהדייר /יזם יכול לפנות לעירייה / מחלקת ההנדסה ולבקש כי יכריזו על המקרקעין כמאושר לפינוי בינוי ע"פ התנאים שידרשו.

לאחר המעבר של אישוריי העירייה שקרוב לוודאי ידרשו תוכנית אדריכלית , התחשבות בצרכי הסביבה והשבחה כנדרש, יהיה על מקדם תוכנית מעין זו להשיג 80% קולות הסכמה מהדיירים בפרוייקט. (לאחר שהתקבל חוק "הדייר הסורר" שלפניו הייתה נדרשת הסכמת כלל הדיירים).
    זאת בדר"כ הבעיתיות הגדולה ביותר בתחום והראייה לכך היא שקיימות עשרות אם לא יותר תוכניות מהסוג הזה המאושרות אך לא יוצאות לפועל ברחבי הארץ.

בכל אופן , תכנון פרוייקט מסוג זה גם אם אמור להשיא את נכסי הדיירים ומצטייר כרווחי בדר"כ טומן בחובו בירוקרטייה רבה ודורש מלבד ניסיון ומקצועיות במס' רבדים בתחום המקרקעין גם גב כלכלי גם עבור הבנייה עצמה וגם עבור שיכון הדיירים עד לקבלת הנכס החדש, והמלצתי הינה לפנות לאנשי המקצוע בתחום ולשתף איתם פעולה.

בכבוד רב,
    לירן מורנו, עו"ד
    050-7816842
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

Re: פינוי בינוי

חוק הדייר הסורר???
    מכריחים דייר שגר בבית 40 שנה להסכים לפינוי בינוי על מנת שיבנו מדגלור(ספק סלאמס) תמורת חדר נוסף שיקבל ומי מרוויח הגדול הקבלן והעירייה.
    אבל, אם אתה יוצא למשא ומתן עם הקבלן על מנת לקבל יותר שגם אתה תרוויח מהסיפור מלבד "חדר נוסף" אתה נקרא הסחטן, חוצפן ולכן הגדירו זאת "הדייר הסורר".
    אתם מבינים מה עושים פה דה לגיטימציה מקטלגים אותך בשמות ואתה מוצא את עצמך כאשם .
    מישהו ביקש מהקבלן שיבנה? הם פונים לדירים ואז לבסוף אתה אשם כי אתה "סורר".
    בשכונה שלי יש מקרה כזה.רוב האוכלוסיה הזדקנה ונפטרה. הילדים קיבלו ירושה את הדירות ואתה מוצא את עצמך עם רוב של 80% חבר'ה שבכלל לא מתגוררים שם והם רואים את הנכס כהשקעה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות