x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 12

נושא: "ניתוח" טאואר להיום 23/11/09

"ניתוח" טאואר להיום 23/11/09

שלום חברים,
    לאחר העליות הנאות היום במניה ובאג"חים להמרה מצאתי לנכון "להאיר" מעט ולתת את העדפתי לניירות החברה.

ראשית לנתונים:
    מניה- פלוס 7.26%.
    אג"ח ג להמרה- פלוס 10.52%, תשואה נוכחית 17.77%, פרמיה 10.5%.
    אג"ח ה להמרה- פלוס 6.78%, תשואה נוכחית 8.8%, פרמיה 15.6%.
    אג"ח ד' קונצרני- פלוס 1.46%, תשואה 12.09%.
    (אג"ב להמרה דל סחירות צמוד דולר ירד היום ב3.72%).

החוזה המרשים עליו שמענו גורם לעליות גם בארה"ב ונכון לרגע זה עלייה של 11% בארה"ב יוצרת ארביטרג' חיובי למניה.
    כמובן שרואים שהעלייה המשמעותית פסחה על אג"ח ד' הקונצרני שהרי אינו מושפע ישירות מהמניה, תשואתו נמוכה מזו של אג"ח ג' אך הוא במח"מ ארוך יותר. בראייתי הכוללת הוא לא מועדף והעדיפות עדיין לאג"חי ההמרה.
    עדיפות האג"חים מול המניה עדיין נשמרת משום שהפרמיה עדיין נמוכה ובמקביל התשואה לפדיון עדיין גבוהה, מה שמשאיר את שני הערוצים כרלוונטיים, הן הקונצרני והן המנייתי.
    לכאורה בהסתכלות על אג"חים ג' ו-ה' ניתן לראות את העדיפות של ג' שתשואתו גבוהה יותר והוא בפרמיה נמוכה יותר, אך כאן יש להבהיר שאג"ח ה' גוזר קופון של 8% בדצמבר הקרוב, בעוד שאג"ח ג' הוא אג"ח זירו קופון.
    מכאן שאין לפסול את אג"ח ה'.
    ולהזכיר למי שמוכן להישאר עד פירעון, תחילת מימוש רווחים שיביאו לירידת מחיר המניה והאג"חים לא צריכה להשפיע שהרי בפירעון נקבל את הערך המתואם (כמובן בהנחה שהאג"חים ישולמו, ועם חוזים כאלה מה אתם חושבים?...)
    מקווה שסייעתי למישהו ובהצלחה.

Re: "ניתוח" טאואר להיום 23/11/09

רם
    תודה על העידכונים השוטפים.
    מה היינו עושים בלעדיך?
    שאלה ברשותך, ציינת :
    "עדיפות האג"חים מול המניה עדיין נשמרת משום שהפרמיה עדיין נמוכה"
    מה הפרמיה שצריכה להיות וכיצד היא מחושבת?
    האם כשהאג"ח יהיה בפרמיה הראויה לא תהיה עדיפות לאג"ח על פני המניה, ואז נצטרך לשקול אם להמשיך להחזיק באג"ח? להמירו? או פשוט להיפטר ממנו?
    דוי
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

לדוי שלום,
    הפרמיה מחושבת כמחיר האג"ח כפול יחס ההמרה חלקי מחיר המניה מינוס אחד, אבל אינך צריך לחשב כלום כי נתון הפרמיה ניתן לך , אבל אני מבין שלא לזה התכוונת אלא מה הפרמיה הראויה.
    לכך אין לי תשובה מוחלטת, אתה צריך להעריך לפי כלל הנתונים כגון: מה המח"מ , מה סיכויי המניה לעלות ובכמה זמן, מה נתון הפרמיה הנוכחי וכו' ובמקביל לבדוק גם את הערוץ הקונצרני וכדאיותו.
    אם האג"ח "בפרמיה הראויה" כהגדרתך ועדיין יש לו תשואה ראויה לפדיון כדאי להישאר איתו.
    לא ממירים אלא אם הפרמיה שלילית וזה לא אמור לקרות וכשקורה השוק "דואג לתקן".
    חשיבות רבה ביותר יש להמרה לקראת הפירעון כי שם אם האג"ח מעל הפארי ולא תמיר תקבל את הפארי ותפסיד.

שאלה לרם
    אגח ג נסחר כיום בשער 107.2, פארי 109.51. ההבדל הוא כ 2% והאגח הוא צמוד מדד ללא ריבית. איך יוצא 17.37% תשואה שנתית?
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

יניב שלום.
    שאלה טובה.
    התשובה: זה אומנם אג"ח זירו קופון אבל הוא אינו ללא ריבית, באג"ח זה על כל 1 ע.נ. (ערך 100 בהנפקה) מקבלים ביום הפירעון 1.37 (137).
    בדף נתוני האג"ח באמת אי אפשר לראות את זה , אבל אם אתה רוצה "לראות במו עיניך" תמצא את זה בתשקיף.
    יום טוב.

רם שלום,

האם לנוכח העלייה בחדה במחיר אג"ח ג ו ה עדיין רצוי להמתין עם אג"ח אלו.
    אני מחזיק ב ד'.

תודה

ag123 שלום
    א. לא הבנתי אותך , אמרת שאתה מחזיק ב ד' אז למה כוונתך אם שווה להמשיך להחזיק ב ג/ה , הרי אינך מחזיק בהם.
    ב. אני מניח שאתה מתכוון לשאול האם עדיין שווה לקנות אותם, מציע שתקרא שוב את מה שרשמתי למעלה, ובשבילך בתמצית, כן. לדעתי (כפי שפירטתי כאמור), הם עדיפים על ד'.
    כל טוב.

הי רם,
    ראשית תודה, אתה מייצר לי הרבה סדר בראש ועוזר לי לקבל החלטות בצורה נקייה.
    שנית, אני חושש מהמימושים שיש באג"ח מייד לאחר יום ה-X.
    כבר קרה לי בעבר שמייד לאחר יום ה-X היו ירידות משמעותיות באג"ח שחתכו לי את כל הרווח של הריבית לאחר הפירעון.

האם אתה לא חושב שיש מקום לחשש בעניין זה?
    (אני מתייחס לאג"ח ה להמרה)

גיא ידידי,
    ירידת שער האג"ח ביום האקס כגודל הריבית זו פעולה אוטומטית וטבעית, זה דרך התנהגותו הנורמלית של אג"ח.
    (חסר לך ידע בסיסי וטוב ששאלת).
    יום טוב.

אז בקיצור, אני אמור לצפות לירידת ערך של 8.5% אוטומטית יום למחרת יום ה-X?

נ.ב:
    אני מרגיש כבר לא בנוח להודות לך על הרצינות והנחמדות שלך:-)
    אז מבחינתך, בכל פעם שאני מגיב, תדמיין כוכבית קטנה שאומרת לך תודה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות