רם ערב טוב ,
פישר הפתיע עם עליית ריבית של 0.25 .
האם עדיין רצוי לשמור על תיק אג"ח 50% שקלי 50% מדדי כהמלצת שחקן בעבר או להערכתך עדיף לבצע חלוקה מחדש של היחסים בין השניים.
בתודה מראש.
רם ערב טוב ,
פישר הפתיע עם עליית ריבית של 0.25 .
האם עדיין רצוי לשמור על תיק אג"ח 50% שקלי 50% מדדי כהמלצת שחקן בעבר או להערכתך עדיף לבצע חלוקה מחדש של היחסים בין השניים.
בתודה מראש.
NEO
אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.
NEO שלום וערב טוב,
בהחלט הפתעה.
אלא שכעת, משהפתיע, כנראה צפויה "רגיעה" מעלייה נוספת קרובה, אך נראה שתהיינה עליות נוספות בעתיד.
יש שמדברים על ריבית בנק ישראל ב 2010 שתגיע ל 2.5...
אני עונה לך בעקיפין, אינני יודע על איזה אג"חים מדובר. בהנחה שאתה מתכוון לסולידיים,העלאת הריבית גורמת לירידת מחירם (עקב הצורך להרמת התשואה), מי שמרוויח בתקופות העלאת ריבית אלה הם האג"חים בריבית משתנה.
על-פי הניתוח של "הראל" מהקישור למטה (שאגב בניגוד לרוב האנליסטים הם דווקא כן צפו את העלאת הריבית), האג"ח השקליות הבינוניות עדיפות על מקבילותיהן הצמודות עקב מרווח גבוה מדי של כ-3% שקיים היום. לטווח הקצר הם דווקא מדברים על עדיפות לצמודים עקב אינפלציה גבוהה יחסית שהם צופים. מדובר על אג"ח ממשלתיות בעיקר.
מומלץ לצפות בראיון:
http://www.globes.co.il/news/UserContro ... 180&show=1
רם בוקר טוב,
אני מתכוון לדיסקונט הת ז ומבין שהיום כבא אראה ירידות של עד אחוז .
שאלתי לגבי העתיד לבוא והאם עדיין פריסה הכסף בצורת 50% מדדי ו-50% שקלי
נראית לך הגיונית?
אני לא מבין לאיזה סוג של לחץ פישר נכנע ואני לא מוצא שום הגיון במדד 0.2 לעלות ריבית
ולגרום לדולר לרדת שוב ואז לקנות דולרים ..כל זאת כאשר לפחות לדעתי אנו צפויים למדדים נמוכים שאולי יפתיעו את המומחים .
NEO
אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.
Neo בוקר טוב,
לדעתי השאלה כללית וצריך לבדוק לגופו של עניין, כלומר: ההבדל בין תשואת האג"ח השקלי לאג"ח הצמוד היא המדד, אם המרווח בין השניים שאתה משווה במח"מ דומה מעל המדד החזוי, הרי השקלי בעדיפות ולהיפך.
לגבי האג"חים הסולידיים, שקלי או צמוד, בהחלט צפויה היום ירידה, אבל פה הנקודה שחשוב לי להדגיש לקוראים שחלילה ייבהלו וימכרו, עצרו רגע, מדוע?
משום שאג"ח סולידי קונים עד פירעון ומוכרים בדרך רק כשיש רווח הון ושווה לממש.
במקרה שלפנינו, לכאורה לא צריך לעניין אתכם כמה ירד , משום שבמועד הפירעון תקבלו את הערך המתואם בדיוק , והרי לזה תכננתם.
מקווה שסייעתי.
יום טוב.