x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: שאלה לרם

שאלה לרם

רם שלום
    יש לי שאלה כללית וקצת טכנית כיצדאתה סורק את רשימות האג"חים ומחליט איזה אג"חים מעניינים?
    אני שואל ברמה הפרקטית שכן ישנם מאות אג"חים, האם יש אתר בו מרוכזים בטבלא נתוני האג"ח?

Re: שאלה לרם

ציטוט פורסם במקור על ידי yin
    רם שלום
    יש לי שאלה כללית וקצת טכנית כיצדאתה סורק את רשימות האג"חים ומחליט איזה אג"חים מעניינים?
    אני שואל ברמה הפרקטית שכן ישנם מאות אג"חים, האם יש אתר בו מרוכזים בטבלא נתוני האג"ח?
    את רשימת האג"חים ניתן למצוא למשל בגלובס - פורטל פיננסי- אג"ח.
    הם מופיעים במספר רשימות, צמוד, שקלי להמרה וכו'.
    ההחלטה איזה מעניינים זה לא משהו טכני בטבלא, זה הרבה בדיקה, מעקב, עיון ובסוף דעה ו/או מסקנה סובייקטיבית...
    בהצלחה.

תודה על התשובה המהירה ואני כמובן מסכים עם כל מילה
    אולם אני צריך איזושהי רשימה התחלתית על מנת לבחור כמה אג"חים אותםאוכל לחקור יותר לעומק

לא רם, אבל...
    לדעתי קודם כל אתה צריך לשאול את עצמך לאיזה סוג של אג"חים אתה מכוון - על-פי פרמטרים כמו תשואה, סיכון, טווח פדיון, צמוד/שקלי/משתנה וכו'. לאחר מכן תוכל לעשות מיון/סינון של הטבלאות המופיעות באתרים על-פי פרמטרים שונים, כגון תשואה, מח"מ או דירוג. בשלב הזה סביר להניח שכבר תישאר לך כמות סבירה של ניירות שתוכל להסתכל עליהם יותר לעומק ולהשוות ביניהם.
    מעבר לזה הדבר דורש כמובן לימוד וניסיון. אם תתמיד, תלמד את השוק ותעקוב אחרי ההתפתחויות לאט לאט כבר תכיר את השוק ואת רוב הניירות שמעניינים אותך. בהצלחה.

האמת שזה שוק קטן,
    אני מחזיק בקצת מעל ל20 אגח"ים שונים,
    ואני מתחיל להרגיש שאין יותר מידי אגח"ים שמעניינים אותי, שלא קניתי.
    במילים אחרות, קצת קשה לי גם לשמור על הרעיון של התיק השקעות שלי וגם להמשיך לפזר אותו.
    (אולי אני גם לא מכיר מספיק אפשרויות.)

יש אולי מאות אגח"ים
    אבל ברגע שאתה מגדיר לעצמך את התשואה/סיכון בהם אתה מוכן להשקיע.
    אתה מגלה שאין יותר מידי מבחר.

גיל ידידי,
    כידוע לך יש מאות אג"חים (מעל 500), לומר שיש מבחר קטן זה לדעתי "לא מדויק".
    כמובן שאם הגדרת לעצמך קריטריון כלשהו וודאי יותר מאחד (מח"מ, תשואה, דירוג, בטחון וכו') אז צימצמת מאוד את מרחב האפשרויות.
    זה בערך כמו לומר שאם הגדרת לעצמך שאתה קונה מניות רק ממדד המעוף אז כל שוק המניות מונה 25 מניות בלבד.
    אני מאמין שתסכים איתי...
    המשך יום טוב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות