מי שראה את הסרט "גברים בחלל" (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7% ... 7%9C%D7%9C) זוכר בוודאי את הסצנה של המלחמה נגד המוני החרקים שמתנפלים על הבסיס של בני האנוש.

אני חושב שהשחקנים מרגישים היום אותו הדבר. מגינים בחרוף נפש על המדד מפני עדרי הקונים המתנפלים על הסחורה. בכללי, המדד היום לא זז. אבל אם נכנסים לפרטים, רואים שהוא זז באופן נמרץ בתחום 1074 ועד 1077 וזאת תוך מחזורים ערים מאד. יש איזו מלחמה שם ברקע, ורק נותר לקוות שהטובים ינצחו (כל אחד וה"טובים" שלו).

החוזים מארה"ב עוזרים מעט, וכן העלאת הריבית. אבל מה שחסר עכשיו זה איזו הודעת מאקרו "גרועה", שתסדר לשחקנים את השוק. אחרת, יתכן מאד שהפקיעה תהיה בגבולות הגיזרה שלהם. אפילו 1080.

מבט במפת הפוזיציות מראה שיש מי שמגלגל פוזיציות הלאה. אוכפי 1060 גדולים הצטברו בדצמבר.

בפוזיציות נובמבר, מישהו אתמול קנה ביוקר 5000 יחידות C1090. מצד שני מישהו כתב 5000 יחידות P1060. יכול להיות שזה אפילו אותו המישהו. זה אומר שמישהו חושש מפקיעה מעל 1090, ומישהו די בטוח שהפקיעה תהיה מעל 1060.

בכל אופן, מפת הפוזיציות באזור הקולים די מבורדקת, שזה טבעי לשבוע פקיעה. הדבר העיקרי שניתן לאמר זה שעדיין 1050 נחשבת הנקודה האידאלית. האם זה יקרה? קשה לדעת. מאד תלוי ברוח הגבית שתגיע או לא מארה"ב.

לגבי האסטרטגיה של שחקן, אני מניח שכל עוד הדברים ימשכו כפי שהם עכשיו, שחקן יניח לקולים להישחק עוד יום. מחר, יש סיכוי טוב שהשחיקה + ירידה של המדד אם השחקנים יצליחו, תביא להוצאת הנחיית סגירה מצידו.

אני חושב שכרגע, הסיכוי של P1050 לתת משהו קטן מאד. יכול להיות שהיה שווה למכור אותו. אבל אני לא שחקן. ואולי יש תיכנון לתת למדד כזו בעיטה, שתהיה ירידה מתחת ל 1050.