x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: ישרס אג ד

ישרס אג ד

היי רם,

אני חדש בפורום והתרשמתי מאוד בבקיאותך בנושא האג"חים.
    ברצוני להבין מהי התשואה הצפויה לי באם ארכוש את ישרס אג ד (מספר נייר 613005.
    על פי ביזפורטל מדובר באג"ח להמרה.
    תשואה ברוטו: 5.46%
    תשואה נטו: 2.75%-
    ריבית נקובה: 3%
    האג"ח נסחר מתחת למחיר הפארי כך שכאורה נראה שהאג"ח אטרקטיבי לרכישה.
    השאלה היא: במידה וארכוש את האג"ח היום ואחזיק את האג"ח לפידיון, האם אני צפוי לקבל תשואה שלילית בעקבות הרכישה או שתשואה השלילית צפויה אך ורק למי שרכש את האגרת בהנפקה כאשר ההנפקה בוצעה בנכיון?

תודה רבה,
    דרור.

Re: ישרס אג ד

התשואה נטו חיובית לפי דה מרקר. תשואה ששוקללת כתשואה שנתית לפדיון לפי מחיר השוק היום

דרור שלום,
    ראשית, לפי שאלתך לדעתי אתה מבין לא קטן...
    התשואה השלילית אכן נובעת מניכיון, אבל ברשותך אענה לך כך:
    לדעתי האג"ח אינו אטרקטיבי, נתון התשואה (גם אם תיקח את התשואה ברוטו) הוא שנתי, אג"ח זה נפרע בעוד 8 חודשים כך שהרבה הוא לא נותן, אותו אג"ח אף אינו אטרקטיבי בערוץ המנייתי משום שהפרמיה שלו להמרה גבוהה למח"מ הנותר (214%).
    ולכן, אם אתה מתעניין בחברה זו בכיוון המנייתי קנה את המניה ישירות ואם בכיוון האג"חי בדוק את אג"ח ה' צמוד ובתשואה לפדיון של 8.15%.
    בהצלחה.

היי רם,

דווקא בשל המח"מ הקצר אני מתעניין בסדרה ד' (השפעה פחותה בעת עליית ריבית במשק וקיצור המח"מ הממוצע של התיק).
    בנוסף האג"ח הומלץ ע"י בית ההשקעות רוטשילד:
    http://www.bizportal.co.il/shukhahon...tml?mid=210320

לגבי תשואת הנטו, האם אשלם תוספת מס (מעל 20%) על האג"ח במידה וארכוש אותו כעת בשל העובדה שאג"ח הונפק בניכיון?

תודה,
    דרור.

ידידי היקרים: איך אג"ח בתשואה ברוטו של 5.5% ו20% מס על הקופון של 3% יכול לתת תשואה נטו שלילית. בידקו את הנתונים! לפי דה מרקר התשואה נטו לפידיון היא 4.4% . קצת יותר הגיוני נכון?
    מותר להגיב......

ל theprttt,
    נכון שבתשואה ברוטו של 5.5% יוצא נטו 4.4% בשל הורדת 20% מס, אך במקרים בהם האג"ח הונפק בנכיון (מתחת ל 100), יש התחשבנות מס שונה וזה מגיע לפערים גדולים, כנס לאותו נייר דרך ביזפורטל למשל ותמצא שהתשואה ברוטו 5.49 ונטו מינוס 2.76.
    יותר מזה לא אוכל לפרט בתשובתי זו.

לדרור,
    ההמלצה שצירפת, ואני מכבד אותה, היא מאוגוסט, שם התקופה לפירעון היתה כמעט שנה, ואינני יודע בדיוק מה היה שם השער.
    בוא נתייחס לנתונים מהיום ואפילו בתשואה ללא נכיון שהיא 4.4% נטו שנתית,
    יש לנו 8 חודשים לפירעון, כך שבמקרה הטוב מדובר על רווח של 2.9% (ומזה תוריד עמלת קנייה ומכירה).
    כל טוב.

הי רם, מדובר במס נוסף על רווח ההון אני מניח, ,תודה

נכון, שמעון.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות