x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 18

נושא: רעיון לאסטרטגיה לפקיעה

רעיון לאסטרטגיה לפקיעה

הנה רעיון לאסטרטגיה לשבוע הבא, ויתכן אף לפקיעה. מה דעתכם?

הנחות יסוד:

1) פקיעה תהיה באזור 1040-1050. ואולי אף למטה מזה. אז בואו נהנה מזה שאנחנו יודעים את העתיד ונכוון לירידות. כמובן, עם הגנה נגד עליות.
    2) בתחילת השבוע, טוב לשחקנים להמשיך להחזיק את המדד באזור 1065. כי ככה יכולים לחזור על התסריט של שבוע שעבר - למכור קולים יקרים בתחילת השבוע, ואז להוריד את המדד.
    3) אם היום יהיו עליות או דישדוש בוול, אז רוב הסיכויים שהמסחר יפתח רגוע ביום ראשון, והאסטרטגיה תוכל לצאת לפועל.

את האסטרטגיה בניתי לפי המחירים היום. אם המדד לא יזוז יותר מדי ביום ראשון בבוקר, המחירים אולי יהיו שונים, אבל היחסים בניהם יהיו דומים, ועדיין ניתן יהיה לבצע את האסטרטגיה הזו.

קודם כל, נמכור חוזה מדורג:

נמכור C1080 - נקבל 580 ש"ח
    נקנה P1050 - עלות 539 ש"ח

נבצע הגנה גבוהה:
    נקנה C1100 - עלות 155 ש"ח

נממן את עלות ההגנה על ידי:
    נמכור P1010 - נקבל 108 ש"ח
    נמכור P1000 - נקבל 75 ש"ח

ונגדר את הביטחונות בצד התחתון, כך שיהיו זהים לצד העליון:
    נקנה P940 - עלות 18 ש"ח
    (למעשה לא חייבים להידבק דווקא ל P940. האופציות באזור עולות גרושים ואפשר גם לקנות מעל זה)

סך הכל, קיבלנו 51 ש"ח, שזה זניח לחלוטין, וגם לא העניין.
    נזק מקסימלי (וביטחונות) - 1949 ש"ח.

כל עוד המדד בין 1050 ל 1080, לא עשינו כלום.
    אם המדד עולה מעל 1080, מפסידים. אבל כרגע לא נראה שזה יקרה.
    אם המדד יורד מתחת ל 1050, מתחילים להרוויח, ובגדול:

1048 - רווח של 251 ש"ח - 13% רווח
    1040 - רווח של 1051 ש"ח - 50% רווח
    1030 - רווח של 2051 ש"ח - 100% רווח
    1020 - רווח של 3051 ש"ח - 150% רווח
    1000-1010 - רווח של 4051 ש"ח - 200% רווח (זה הרווח המקסימלי)

כאמור, מעל 1080 מתחילים להפסיד וצריך לקחת את זה בחשבון. אבל כפי שלמדנו בקורס, אפשר אז לעשות תיקונים, ולהציל את הכסף (קשה יהיה להגיע לרווחים בתנאים האלו).

אופציה אחרת לפחדנים

אסטרטגיה דומה מאד, רק שלוקחת טווח ביטחון עד 1090. הביטחונות נשארים כ 2000 ש"ח. הבדל קטן ולא משמעותי, בטווח 1050-1090 מפסידים 61 ש"ח במקום "להרוויח" 51 ש"ח. לא משמעותי בכלל:

נמכור שתי יחידות C1090 - נקבל 580 ש"ח
    נקנה P1050 - עלות 539 ש"ח

נבצע הגנה גבוהה:
    נקנה שתי יחידות C1100 - עלות 310 ש"ח

נממן את עלות ההגנה על ידי:
    נמכור P1010 - נקבל 108 ש"ח
    נמכור שתי יחידות P1000 - נקבל 150 ש"ח

ונגדר את הביטחונות בצד התחתון, כך שיהיו זהים לצד העליון:
    נקנה שתי יחידות P970 - עלות 50 ש"ח

אגב, הסיבה לפיצול המכירה של P1010 ו P1000, זה כדי להרחיק את ההשפעה של הורדת השיפוע מאזור העליות. זה בתסריט האופטימי שממש מתקרבים לאזור.

אני שוב מזכיר. אני לא מתיימר להיות מומחה. בטח לא מגיע לקרסוליים של שחקן. ואשמח לשמוע כל ביקורת על האסטרטגיה הזו.

Re: רעיון לאסטרטגיה לפקיעה

עשיתי סימולציה של הראשונה.

מסקנתי: אסטרטגיה טובה לו היתה מבוצעת אתמול, לפני הנפילות בארהב.

יום ראשון בהנחת ירידות של אחוז פלוס תצטרך לשלם עבור האסטרטגיה.
    כמה תשלם?
    עפי סימולציה שלי
    ב-1050 בערך 700 ש"ח
    במקרה זה במדד 1040 בפקיעה תרויח רק קצת וב-1050 תפסיד. אם המדד יילחץ בפקיעה ל-1030 תרויח יפה, אבל כרגע לא נראה ממפת הפוזיציות שכך יהיה, ואני מאמין שהשחקנים ישתדלו לא לרדת מ-1040. מאחר ואני חושב שהפקיעה תיסגר ב-1040-1050 אז פסלתי. למי שמאמין שהירידות יעמיקו יותר מזה שפשוט יקנה פוטים או ימכור קולים.

מצד שני אם לא יהיו ירידות ביום ראשון אז כנראה ייסגר בפקיעה בין 1040-1060
    אז תרויח ב-1040 ותהיה אדיש ל1050-1060. לי אישית נראה שאם לא יהיו ירידות ביום ראשון, מה שקשה לי להאמין, המדד בפקיעה ייסגר לפחות ב-1050, ואז אין רווח.

לגבי תיקונים: בשבוע האחרון לפקיעה זה הופך להיות קשה. אי אפשר לבנות על זה.

לצערנו, אי אפשר לבנות אסטרטגיה עם בטחונות של 2000 ש"ח וגם תשואה גבוהה בתזוזה חזקה למטה , ללא מצבי הפסד במדדים היותר רלבנטיים. היה אפשר ביום חמישי כש-1080 נראה איכשהו אפשרי ולקחת סיכון מסוים בבניית איסטטרגיה מפסידה מעל 1080 , אבל לא היום.

בהערה כללית: היה רצוי שכל מי שמציע אסטרטגיה גם יצרף את גרף איסטרטגיה. כנאמר "תמונה שווה אלף מילים"

נאה דורש נאה מקיים - רצ"ב

ההנחה שיהיו ירידות לדעתי שגויה,
    הפקיעה לדעתי תהיה מעל 1050,
    ויותר קרוב ל 1080,
    תסריט של חודש שעבר שיהיו ירידות יום לפני הפקיעה לא יתרחשו החודש,
    איך אומרים : ברק לא מכה פעמיים באותו מקום.

אני הייתי הולך על תנודתיות גדולה,
    קנייה של אוכף בטרייק.

לדעתי וול סטריט היום חיובי , בערך 1%,
    אבל בכל מקרה יש לחכות לוול סטריט כדי להחליט על כיוון לשבוע הבא.

בנוסף אווירה חיובית תהיה בעקבות צפייה לשחרור גלעד שליט,
    מה שיתן כוח למוסדיים להכניס לשחקנים החודש וביום של הפקיעה להגיע לקצה של ה 1080.

עוד נקודה חשובה שניתן לראות שמספר הפוטים שכתובים ב 1050 גדולה משמעותית ב 20% ממספר הקולים, וכן מספר הפוטים למעטה יותר גדולה ממספר הקולים למעלה.
    ועוד משהו , בימים האחרונים כתבו עוד פוטים כלפי מעטה,
    אך קנו קולים כלפי מעלה.
    לדעתי השחקנים מתחילים להערך לפקיעה בסביבות ה 1080.

* לקרוא מפת פוזיציות זה לא מספיק, חייבים לנתח את השינויים שחלו בימים האחרונים,
    ואם נקח בחשבון רק את השינויים נגלה שיש נטייה ברורה לעליות .

בקיצור : החודש פקיעה משוערת בערך 1080.

כמובן שאם המסחר יפתח בירידה של 1%, אז אין טעם באסטרטגיה.
    אבל זה לא מתאים להנחות היסוד שרשמתי ונימקתי.

אפשר להתווכח על הנחות היסוד. כל דעה ראויה. לדעתי, הסיכוי שהמדד יפקע מעל 1050 קטן מאד. פקיעה ב 1080 היא מאד לא סבירה. שחקנים אינם אנשים פרטיים, ואין להם את הגמישות של אנשים פרטיים. להעביר אלפי כתיבות ממקום למקום זה סיפור מאד לא פשוט. הרבה יותר קל לשחקנים להנחית את המדד לקראת הפקיעה. וכמו שעשו את זה בחודש שעבר, הם יכולים בקלות לעשות את זה שוב, וגם יעשו. הציבור העיוור, שקנה בהמוניו בימים שני שלישי, כאשר המדד היה במקסימום, יראה ששוב נדפק, ויעזור למדד לרדת.

בכל אופן, יש כאן אסטרטגיה שעם מעט מאד השקעה, יכולה לתת תשואה יפה מאד. כאשר הסיכון הוא בעיקר שלא יצא ממנה כלום. אז מקסימום השכבנו כמה אלפי שקלים לשבוע מבלי לקבל עבורם כלום. אפשר לחיות עם זה טוב מאד. מצד שני, על כל נקודה מתחת ל 1050, מרוויחים המון. היעד הסטנדרטי של 10% (שזה גם מעולה לכמה ימים) מושג כבר ב 1048. בשום תעודת סל או מניה אי אפשר לקבל את הלוקסוס הזה.

כמובן שלא חייבים לעשות את האסטרטגיה בפתיחה אם יש תנודות. אפשר לעשות אותה מתי שהמדד חוצה את 1065. גם אם זה באמצע היום או אפילו ביום שני. האסטרטגיה מבוססת דלתא ולא תטא.

ההגנה כלפי מטה היא עד 960, שזה מכסה קטסטרופות.

ולפחדנים שביננו, אפשר לעשות את וורסיה 2 של האסטרטגיה, אשר נותנת הגנה למעלה עד 1090. מה רע?

דמי כיס,
    אסטרטגיה יפה, ומסכים שהשחקנים מעונינים לפקיעה מתחת ל-1050 ואפילו עד 1030.

האסטרטגיה מניחה פתיחת מסחר ברמות 1065, אך הנחה זו לגמרי לא מבוססת ותלויה מאד בסגירה של ארה"ב היום.
    אתמול היו ירידות חדות בארה"ב, באירופה ובת"א ו.. רק המעוף לא ירד!!! (אני לא יודע למה?-אם למישהו יש דעה?).

היום בינתיים המזרח, אירופה והחוזים אדומים. אם תהיינה ירידות בארה"ב, המעוף יכול להיפתח כמו כלום גם ב-2% למטה, ואז האסטרטגיה לא טובה וגם לא נכון להזיז אותה 20 נקודות למטה, כי הפוזיציות של השחקנים אינן גמישות לתזוזה בכמויות שלהן.
    אני גם לא חושב שהשחקנים יצטרכו להנחית את המדד למטה ביום האחרון, כי זה יכול להגיע למטה גם ללא התערבותם, בגלל הסנטימט השלילי בעולם.

מצטרף להערה הבונה לצירוף גרף לאסטרטגיות המוצעות (תמונה שווה מאלף מילים).

שבת שלום לכולם
    מאיר טל

כולנו מסכימים: ההצעה שלי תקפה רק אם יש פתיחה מדשדשת או כאשר חוצים את 1065.
    (אגב, כשכתבתי אותה, אירופה/חוזים היו ירוקים מאד).

לגבי הערכה לגבי מה שיהיה ביום ראשון:
    זהו שבוע פקיעה. המדד די מתנתק מהעולם, ונתון לחסדי השחקנים. אפשר היה לראות את זה מצויין בחודש שעבר.

לגבי הסיום שהיה ביום חמישי, להלן הערכתי:
    השחקנים התרוקנו מסחורה במאבקם בעליית המדד, במשך רוב השבוע. הם ניצלו את יום חמישי לקנות בזול את מה שמכרו לציבור ביוקר במשך השבוע, על מנת שיהיה להם מספיק "תחמושת" לשבוע הפקיעה. השחקנים מעוניינים בפקיעה נמוכה ביום חמישי בבוקר. אבל לא ביום ראשון. על פי התסריט של חודש שעבר, טוב לשחקנים להחזיק מדד גבוה, למכור קולים יקרים, ולקראת המשך השבוע להוריד אותו.

כתבתי הערכה לגבי המדד כאן: viewtopic.php?f=93&t=3974

ציטוט פורסם במקור על ידי מאיר טל
    ..... ומסכים שהשחקנים מעונינים לפקיעה מתחת ל-1050 ואפילו עד 1030.
    מישהו יכול להסביר לי למה ההנחה היא שהשחקנים מעוניינים בפקיעה מתחת 1050?

אני מתסכל באתר OPTIONLINE על מפת הפוזיציות הפתוחות. היא מראה על גוש גדול של כותבי PUT 1050 -כ 26 אלך יח'. מצד שני יש גוש פחות גדול ב CALL 1050. אם מסתכלים על 3 סטרייקים למעלה ולמטה נראה שמסתפר הכותבים של PUT 1020-1040 גדול ממספר הכותבים של CALL 1060-1090.

ציטוט פורסם במקור על ידי gsk
    ציטוט פורסם במקור על ידי מאיר טל
    ..... ומסכים שהשחקנים מעונינים לפקיעה מתחת ל-1050 ואפילו עד 1030.
    מישהו יכול להסביר לי למה ההנחה היא שהשחקנים מעוניינים בפקיעה מתחת 1050?

אני מתסכל באתר OPTIONLINE על מפת הפוזיציות הפתוחות. היא מראה על גוש גדול של כותבי PUT 1050 -כ 26 אלך יח'. מצד שני יש גוש פחות גדול ב CALL 1050. אם מסתכלים על 3 סטרייקים למעלה ולמטה נראה שמסתפר הכותבים של PUT 1020-1040 גדול ממספר הכותבים של CALL 1060-1090.
    יש גם פוטים רבים מ950 עד 1010 ועל הפוטים האלו הרוויחו הרבה כסף,לכן התקדמו למעלה עם הזזת הרגליים ל1020-1040.
    אתה יכול לראות שפוטים 1020-30 הם באותה הכמות פחות או יותר של פוטים 990-1000 וזה נובע מהזזת רגליים ומקסום רווח של השחקנים.
    בנוסף יש קולים רבים מ1100 ומעלה.

הלוואי והייתי מבין את מה שאתם רושמים פה ..
    הכל סינית..
    האם יש תוכנה שמחשבת לכם את הבטחונות ואת הרווח העתידי הצפוי מכל מדד או שאתם אוסף של גאונים ורק אני מרגיש טמבל ...
    בכל מקרה אני זקוק למורה פרטי בתחום כי ביחס אליכם המצב שלי ממש חלש .
    יש למישהו ממליצים לגבי גאון תורן שיכול לתת שיעורים פרטים בתחום?
    NEO
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

לך לסידרת שיעורים בנושא אופ' ואחר שתשתפשף (וגם תפסיד לעיתם) תתחיל להבין.
    אין קיצורי דרך
    יום נעים ושבוע מוצלח
    דוד

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות