x

עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 31

נושא: אג"חים של דלק נדל"ן, למה כדאי? חומר לבחינה ומחשבה.

אג"חים של דלק נדל"ן, למה כדאי? חומר לבחינה ומחשבה.

לחברה 4 סדרות אג"ח בתשואות 10% עד 20% קונצרני/להמרה במח"מים שונים. עד לפני חודשים בודדים התשואות היו ברמה של עשרות אחוזים כאילו שלא ישולמו, הם תיקנו חזק (יש אנשים שמתחילת שנה עשו מאות אחוזים, ראו ציטוט הנייר, אך זה לא ממש משנה). החברה שהיתה חב' בת בקבוצת דלק הוצאה ע"י חלוקת דיבידנד בעיין, כלומר היא היום אחות לקב' דלק כי הקבוצה רצתה להוריד מעליה את חובות החברה. התוצאה היא שבעל השליטה של החברה שעליו מוטל החוב הוא כמובן מר תשובה. ראוי לציין ש 2 מהסדרות (ג+ד)החלו לפרוע הקרן במאי 09. החברה סבלה מהפסדים ענקיים במשבר אך ההפסדים נבעו מהפחתות בערך הנכסים,מאידך לחברה נכסים יציבים, איכותיים המושכרים בתפוסה כמעט מלאה והכנסותיה לא נפגעו, החברה יצאה בתכנית מימוש נכסים כדי לעמוד בחובותיה ואכן התחילה לממש בהצלחה, כל המכירות נעשו במחירים שבספרים + מה שמוכיח את איכותם. תשובה לאחרונה זכה להצלחות כבירות שעיקרן תגליות הגז תמר ודלית, כמו כן העיסקה שהתפרסמה היום עם חב' חשמל לגז מים תטיס (מיליארד $ ב 5 שנים). אז מה זה שייך לדלק נדל"ן? ובכן, לתשובה יש גב חזק שגם אם ידרש יוכל להביא "כסף מהבית". תשובה לא ירצה ולא יוכל להצטייר כמי שלא משלם כי כדי לפתח את תמר ודלית הוא יצטרך לגייס כמה מיליארדי ש"ח כדי להרוויח יותר מיליארדי דולרים. ביציאה מהמשבר ערך הנכסים של דלק נדלן יחזור לעלות אך זה יותר עניין למניה אף שמשפיע במשהו גם על האג"ח. מכל אלה להערכתי תשובה ישלם הכל, אף שהאג"ח תיקן חזק הוא עדיין ברמות של כמעט "אג"ח זבל" ולהערכתי לא בצדק ולכן עם הזמן יתקן לכיוון הפארי (אף שבדרך יהיו תנודות אך מי שמאמין באג"ח מקסימום יחכה לפרעון). אני אישית מעדיף את הסדרות היותר קצרות בשלב זה (ג' ד' ובמיוחד כ"ה) מסידרה ה' הארוכה. בידקו והחליטו.

Re: אג"חים של דלק נדל"ן, למה כדאי? חומר לבחינה ומחשבה.

רם,
    דבר ראשון אני רוצה להודות לך על האינפורמציה שאתה מעלה לפורום אגח (למעשה אתה מפיח בפורום רוח חיים).
    בנושא של דלק נדלן. אני לקחתי דווקא את ה מתוך מחשבה שמאחר ונסחר ב 14% תשואה כדי שידביק את התשואה של ד היינו 7% יש פה פוטנציאל של 7% כפול 5 שנים מחמ היינו יותר מ 30% בטווח הבנינוני (תחת הנחת עבודה כמובן שהרע מאחורינו ושהביזנס של דלק נדלן יתאושש)
    אשמח לקבל את דעתך בנושא.

רם תודה לך על האינפורמציה ועל העזרה לחברים כאן
    יישר כח!

זה קצת מאוחר להמליץ כעת. ההמלצה היתה נכונה לו נכתבה לפני כמה חודשים.
    באפריל ומאי למשל, נסחר אגח ד' בתשואה של 50% לשנה ואג"ח כה' טיפס לתשואות של 65% ואפילו 80%.
    גם אחרי גילוי שדה הגז, עדיין הפאניקה חגגה וקונים חששו להשקיע במניות של תשובה מחשש לפשיטת רגל.

המח"מ אגח ד' קצר אבל למה לקנות אג"ח בתשואה נטו של 6% לשנה, כשאפשר לקנות את אג'ח כה' במח"מ ארוך יותר אך בתשואה נטו של 14% לשנה?

גילוי נאות: אני מחזיק באגח ד' בשער 65.68 ובאג"ח כה' משער 37.70.

תגובה לרון.
    הגיוני אך יש את השיקול של להיפגש מהר עם הכסף (מח"מ קצר) מול האפשרות שאתה העלית.
    יש יתרון מול חיסרון, סיכון- מח"מ ארוך , מול סיכוי- רווח הון/תשואה גבוהה יותר.

וכדאי לפעמים להיזכר במשפט הידוע : "חזיר קטן- אוכל הרבה, חזיר גדול- אוכלים אותו."

תגובה למתי רז.
    לא מסכים איתך לחלוטין. ואסביר:
    מה שהיה בעבר והתשואות של לפני שנה לא רלוונטי לחלוטין. מה שרלוונטי זה האם היום כדאי להיכנס לאג"ח או לא.
    מבלי לשים לב אתה בעצמך אמרת שכדאי (בניגוד למשפט הפתיחה שלך) כי אתה כותב שאתה עדיין מחזיק באג"ח. כל יום שאתה מחזיק באג"ח (או במניה) מבלי למכור זה כאילו היום רכשת אותו (לא נתייחס לעמלת קנייה /מכירה). שהרי אם היית חושב שהאג"ח כבר לא כדאי הרי היית מממש אותו כעת ולא ממשיך להחזיק בו.
    לסיכום: יש סתירה גדולה בדבריך והבחינה לכדאיות היא הנתונים ברגע ההחלטה ולא משנה כלל מה היה קורה אילו ומה היית עושה בעבר. כי השעון הולך רק קדימה.

למי שלא קרא, אתמול התפרסם דו"ח רבעוני ודלק נדל"ן עברו לרווח, שוב המנכ"ל (שאגב מתחלף בקרוב אך ישאר יועץ) התבטא שהחברה תעמוד בכל התחייבויותיה (מה שאני מאמין שאכן יקרה). דעתי האישית משתנה מעט ואני נותן כרגע עדיפות לאג"ח היותר ארוך אג"ח ה' בעדיפות על פני הקצרים ג'/ד'/כ"ה. אגב,שימו לב שאג"ח כ"ה אינו צמוד בעוד שאג"ח ה' צמוד למדד. וכרגיל לשקול, להחליט ולבצע בהתאם. בהצלחה!!!

אג'ח ד' נחתך ברגעים אלה חזק _ -14% .
    לא ראיתי שום הודעה בנושא אבל האג'ח פתח המסחר במימוש של למעלה מ 100000 ש'ח ( מוסדי ? )

מה הסיבה ?

לירון ולכל הקוראים,
    כל הסדרות יורדות חזק, הסיבה לכך היא ההודעה של מעלות שמכניסה את דרוג החברה למעקב עם השלכות שליליות, קראו את תוכן ההודעה שהתפרסמה אתמול באתר הבורסה.
    הנקודה המרכזית היא שמוסד פיננסי יכול לדרוש פרעון מיידי להלוואה, דבר שיגרור נאמני האג"חים לדרוש גם הם פרעון מיידי, במצב זה החברה יכולה לעמוד במצב דומה לזה של אפריקה ישראל.
    מאידך, כתבה שמתפרסמת בכלכליסט מרגיעה ממצב זה, להלן כותרתה וכתרת המישנה (תוכלו כמובן שלקרוא הכתבה המלאה בכלכליסט,הכניסו הכותרת הבאה לגוגל):
    האם הפניקס תציל שוב את דלק נדל"ן?
    בחברת הדירוג רומזים על הורדת דירוג צפויה לדלק נדל"ן, ומזהירים שבמצב שכזה יוכל מוסד פיננסי שהלווה כספים לדרוש פירעון מיידי. תרחיש ריאלי? לא אם למוסד קוראים "הפניקס"

לדעתי, ההודעה בצירוף טראומת אפריקה יצרו ירידות מוגזמות.
    אני אישית עדיין מניח שהחברה תשלם.
    יש ודאי שיברחו עכשיו ויש שינצלו את המצב לכניסה במחיר נמוך.
    אני מצדד בקבוצה השנייה.
    ימים יגידו.
    להערכתכם ואיש איש ינהג לפי הבנתו ובהצלחה.

תודה רם על תשובתך המהירה , פספסתי את דיווחי אמש וכעת החכמתי .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות