היות ורבים שאלו אני מעלה פה הסבר מאתר דה מרקר:
חשש מפני Short Squeeze (שורט סקוויז) מאלץ אותנו להבין המונח, ולנסות להבינו ובפרט כאשר תנודתיות במדדים המובילים מתרחשת.
ננסה להבין המהלך המושפע מתנודתיות ובסופה גורם לתנודתיות קצרה (SHOT) נוספת
ראשית, תחילתו של התהליך בכך שיש שינויחד בנכס הבסיס.
לסוחרי האופציות על מדד המעו"ף (מדד ת"א 25) נכס הבסיס הוא כמובן - מדד המעו"ף, וכאמור, חל שינויחד בשער המדד, למשל - עליה חדה וחשש מפני המשכה.
מכאן, במידה והגופים הגדולים, המוסדיים, לא נערכו כראוי להגנה על הפוזיציות ושעור חשיפתם היא גבוהה במיוחד, קורה הנורא מכל בדמות שיחה מהברוקראז' הדורש לצמצם הבטחונות.
במידה והמדד עומד על 860 הנק', משמעות החשיפה של הבטחונות הינה שהכותבים, כתבו אופציות רכש מסוג CALL במחירי מימוש הנמוכים ממחיר המימוש 860 (קרי: 850 ומטה)ואז, במידה והפקיעה תהיה גבוהה, הרי שישאו בהפסדים ניכרים.
לבורסה יש 12 תרחישים לפיהם, ועפ"י הרכב התיק, אחד מהם הוא הקובע לתיק הספציפי וכאשר אנו ימים לפני פקיעה ויש חשש מפני עליות נוספות, צמצום הבטחונות משמע - לקנות חזרה את האופציות הכתובות ובכך לסגור הפוזיציות ולצמצם בטחונות.
הביקושים לאופציות הרכש CALL בטווח זמן קצר, ובכמויות גבוהות, מעלה כמובן את מחירן, הרבה מעבר למחיר המומלץ ע"י בלק אנד שולץ.
פער המחיר הנפער, גורם לסטיות תקן גבוהות מחד, וביחס לאופציות המכר PUT מאידך.
תוצאה נוספת היא לביטוי של עליות מהירות במדד הגלום, ביחס למדד בפועל ומיד לאחר מכן, ללא שרצינו או התכוונו, עולה מדד נכס הבסיס בהתאמה והינה - נרשמות עליות חדות, תוך זמן קצר וללא הסבר (שהסוחר העצמאי יכול להבין). מלווה בנפח מסחר נקודתי גבוה.
לאחר סגירת הפוזיציות, מסתיימת אט אט הבהלה. הביקושים לאופציות ה CALL חוזרים לרמות נורמליות, מחירם יורד חזרה, סטיות התקן מתכווצות חזרה לנורמה, ולעיתים תוך "תיקון" הפוך ואז, מדד נכס הבסיס יורד למיקומו הקודם, לעיתים אפילו תוך "לופ" קטן נוסף למטה.
כעת, משהבנו המונח, ננסה לא להסחף עם הזרם מיידית, ותמיד נבדוק לפני קניה את המחיר וסטיית התקן.