x




מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: שאלה לרם

  1. #1

    שאלה לרם

    היי רם,

    אשמח לקבל תשובות על השאלות הבאות:
    1) בטחונות - בניתוח של ב.יאיר פירטת את הבטחונות של כל אגח ואגח; היכן אפשר לראות את הנתונים האילו? נכנסתי לאתר מאיה אבל לא מצאתי את פירוט הבטחונות.
    2) האם אתה יכול לחדד את ההבדל בין אג"ח לא צמוד בריבית משתנה לבין אג"ח צמוד מדד? נדמה לי שהראשון קשור איכשהו לגילונים; האם אני צודק ואם כן מה הקשר המדויק?
    3) באחת הכתבות של מיכה צ'רניאק שצירפת לגבי אגח להמרה, הוא מציין שהחישוב בארץ הוא כך שתשלומי הריבית ברוטו מנוכים ממחיר האג"ח.
    האם הדבר נכון גם לגבי אגח סטרייט - אם אני אמור לקבל ריבית של 5% עוד חודש, אז האם ביום האקס, האגח אמור לרדת ב 5%? אם כן, האם הוא אמור לתקן לאחר מכן והאם זה משנה האם השער שלו כרגע מתחת/מעל ל 100, מתחת/מעל לפארי או האם יש איזושהי צורת חישוב לנושא, אם בכלל?

    בתודה מראש ויום טוב ,אסף.

  2. #2

    Re: שאלה לרם

    אסף שלום,
    1. פירוט בטחונות אתה יכול לראות רק בתשקיף, חפש במאיה תחת שם החברה את התשקיפים ומצא את זה המעניין אותך, די בתחילת התשקיף יש פירוט הבטחונות.
    2. גילון זה אג"ח ממשלתי בריבית משתנה, גליל זה אג"ח ממשלתי צמוד מדד, שחר זה אג"ח ממשלתי לא צמוד.
    ההבדל כמובן שבאג"ח (צמוד או לא) הריבית הנקובה לא משתנה לאורך כל חיי האג"ח ובאג"ח בריבית משתנה , מן הסתם... הריבית משתנה...והיא משתנה כשנגיד בנק ישראל משנה אותה.
    3. ביום האקס לקבלת ריבית מחיר האג"ח יורד כגודל הריבית, הוא מתקן ועולה עם הזמן , זו
    התנהגותו הנורמלית של אג"ח. דרך החישוב לריבית היא אחוז הריבית כפול הפארי, מחירו
    הנוכחי לא משנה לעניין זה.

    יום טוב.

  3. #3

    Re: שאלה לרם

    רם, תודה רבה - יישר כוח !!!

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות