x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: תיק השקעה

תיק השקעה

שלום לכולם
    בתקופה האחרונה התחלתי להתעניין באגחים בשביל התיק שלי
    יש לי כ60000 ש"ח ואני רוצה להשקיע את הכסף לטווח של שנה בערך.
    רמת סיכון בינונית מכיוון שזה כסף חופשי.
    חשבתי על אגחים בריבית של בערך 5 אחוז לשנה
    תוכלו לתת לי המלצות לכמה אגחים כאלו בבקשה?

נ.ב
    תודה לכולם אני נהנה מאוד מהפורום ולמדתי דרכו המון

Re: תיק השקעה

תום שלום,
    אג"ח בתשואה של 5% ולטווח של שנה, אין דבר כזה.
    יש אג"חים די בטוחים עם תשואה זו אך הם לטווחים ארוכים.
    אם תקנה אותם ותצא בעוד שנה, קרוב לוודאי שתצא בהפסד.
    זהירות!!!
    לפי שאלתך, ידידי, חסר לך ידע בסיסי. תחום האג"חים הוא לא סולידי (כפי שחלק אומרים), אפשר להרוויח בו אך גם להפסיד בו לא מעט.
    יום טוב.

שלום לך!
    היום אג"חים מתומחרים די גבוה, צופים גם העלאת ריבית בשלב כזה או אחר, אז לתקופה של שנה כמעט ולא תמצא אג"ח בתשואה של 5% בסיכון נמוך, אלא אפילו תוכל להפסיד. אני חושב שיותר שסיכון יותר נמוך היום דווקא במניות או מדדים בתווך של שנה ולתשואה של 5%.

לא המלצה ולא ייעוץ.

בהצלחה

תודה רבה
    אני חושב שהסברתי את עצמי לא טוב
    התכוונתי שאני מחפש להשקיע את הכסף שלי ולקבל תשואה של 5 אחוז בערך. מאחר ומניות המעוף יושבות על קוצים בתקופה האחרונה אני חושב שמקום טוב יותר יהיה באגחים.
    שאלתי היא על איזה אגחים אתם ממליצים?

תום שלום,
    חוששני שלא הבנת, תשואה של 5% ריאלית, כלומר צמודים, (או שהתכוונת נומינלית?)לטווח קצר אלה אג"חים בסיכון גבוה.
    מכיוון שכבר הגדרת את התשואה אליה אתה מכוון, עליך להגדיר האם אתה הולך על סיכון (שיש בו גם סיכוי כמובן) או לחילופין אתה הולך על "בטוחים" לטווח רחוק מאוד תוך ידיעה שאתה מחכה עד פדיון , משום שכפי שכבר ציינתי יציאה לפני פדיון יכולה לגרום להפסד.
    יש מגוון גדול של אג"חים (מדובר במאות) והכיוון /מיון צריך להיעשות על בסיס החלטותיך למשך השקעה ורמת סיכון שאתה מוכן לקחת.
    ערב טוב.

הטווח השקעה שלי הוא בערך שנה אולי שנה וחצי
    אני מוכן לקחת סיכון בינוני לא של ממשלת ישראל אבל גם לא של אפריקה

המלצתי:
    קרא שוב את תגובתי הראשונה ותשנן אותה היטב, אחר כך קרא את סקירתי לאג"חים של ב.יאיר (מופיע תחת הכותרת: ניתוח סדרות האג"ח של ב.יאיר).
    אם הבנת הכל, תחשוב על בדיקת סידרה 5.
    ולא בכל הסכום כמובן...

יש את הסדרות הקצרות של מבני תעשייה ו' וד' בתשואה של 4.5%-5% צמוד נכון להיום (סדרה ד' לא כ"כ סחירה). מדובר בחברה טובה והסיכון לדעתי סביר, במיוחד כשמדובר בסדרות קצרות (אבל בהתאם גם הפוטנציאל לעליות מוגבל כמובן). עם זאת יש לקחת בחשבון שמדובר בחברת נדל"ן שהיא חלק מהחברות של פישמן, כך במקרה של אווירה שלילית וירידות בסקטור גם סדרות אלו עלולות לספוג ירידות.

יש גם את שחרית אגח ח או עצמון אגח ב
    שניהם אגח מובנה שצמוד לתלבור ומשיאים תשואה נאה, ובשנה וחצי הקרובות סביר שבמשך רוב התקופה ריבית התלבור תהיה נמוכה מספיק כדי שהן ישלמו ריבית. (משלמות ריבית עבור טווח ריביות בלבד.)

8-10% תשואה ברוטו אם תשולם ריבית כל התקופה,

מבני תעשייה גם מומלצת בחום אני מחזיק בעצמי ב 2-3 % מהתיק.
    גזית גלוב חברה מעניינת
    דן רכב
    אלביט הדמיה אולי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות