השווקים הפיננסיים והמשקיעים צמאים לחברות נוספות ומתחילת 2025 נרשמה קפיצה של מעל 17% בהיקפי ההנפקות הראשונות לציבור בכל העולם; ארה"ב מובילה את המגמה וסקטור הטכנולוגיה הוא אחד המגזרים המובילים לצד תחום הפיננסים
​​​​


שוק ההנפקות של חברות חדשות (IPO) סוער. זה לא רק ארה"ב ולא סקטור בודד – זו מגמה חובקת עולם. אחרי פתיחת שנה תנודתית בשווקי העולם על רקע מלחמת הסחר והטלת המכסים על ידי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שינוי הכיוון של השווקים מאז אפריל פתח מחדש את שוק ההנפקות.


במחצית הראשונה של 2025 הונפקו בעולם חברות בהיקף של 58.2 מיליארד דולר, זינוק של מעל 17% לעומת המחצית הראשונה של 2024, שבה הונפקו חברות בשווי 49.6 מיליארד דולר, לפי דו"ח של פירמת ראיית החשבון PWC לסיכום המחצית. השוק המוביל בהנפקות הוא ארה"ב, שבה נרשם זינוק של 56% בהנפקות. עלייה מרשימה נרשמה גם באזור אסיה-פסיפיק, שם זינק קצב ההנפקות ב-44% בדגש על סין, הודו ויפן.


בארה"ב הנפיקו במחצית הראשונה 168 חברות, כפול מהמחצית הראשונה של 2024. לפי PWC היקף ההנפקות בארה"ב במחצית היה כמעט 30 מיליארד דולר, לעומת 18 מיליארד דולר במחצית 2024.


בואו להשקיע לפני כולם בענקיות הטכנולוגיה של הדור הבא בקרן האלטרנטיב​.
לכל הפרטים >​
מנתונים של חברת רנסנס קפיטל, העוקבת אחר שוק ה-IPO, בשוק האמריקאי התקיימו במחצית הראשונה 15 הנפקות של מעל 100 מיליון דולר, עם תשואה ממוצעת של 65%. בין ההנפקות הגדולות היו היוניקורנים Circle Internet Group שמנייתה זינקה מעל 500% מההנפקה ו- Chime המספקת פתרונות בנקאיים בסלולר שהספיקה להנפיק לפני סוף המחצית.


המובילות בהנפקות של השוק האמריקאי נתמכת בביצועים חזקים של שוק המניות ברבעון השני, מאז הושעו המכסים באפריל. עליות חדות נרשמו במיוחד בסקטור הטכנולוגיה, כשגולת הכותרת היתה הפיכת אנבידיה לחברה הגדולה בעולם במונחי שווי שוק, לאחר שעקפה את אפל ומיקרוסופט והגיעה לשווי שוק של 4 טריליון דולר.


השווי גדל גם בחברות הפרטיות לפני ההנפקה


לא כל החברות ממהרות להנפיק ובשנים האחרונות אנו עדים ליותר ויותר חברות שמעדיפות להישאר פרטיות במשך תקופות זמן ארוכות יותר, ולגייס כספים ממשקיעים במסגרת השוק המשני (Secondary Market). רק בסוף השבוע האחרון דיווחה SpaceX של אלון מאסק כי תשקיע בחברה האחות xAI 2 מיליארד דולר כחלק מסבב גיוס של 5 מיליארד דולר. סבב הגיוס של xAI צפוי להיות לפי שווי של 170-200 מיליארד דולר.


בדומה לחברות הטכנולוגיה הגדולות האחרות המעדיפות להישאר פרטיות זמן ארוך יותר לפני שיגיעו לשוק הסחיר, גם xAI היא חברה חזקה. סוכנות הידיעות בלומברג פרסמה באחרונה דוח של מורגן סטנלי לפיו xAI צפויה לייצר רווח שנתי של יותר מ-13 מיליארד דולר עד 2029. החברה מצפה להכנסות גולמיות של מיליארד דולר עד סוף 2025.


עדות נוספת לשוק הלוהט היא הרכישה של 49% מחברת SCALE AI ע"י חברת META . תמורת רכישת המניות שילמה META לא פחות מ 14.3 מיליארד דולר במזומן והשווי של SCALE AI זינק לכ 29 מיליארד דולר, כפול מאשר בגיוס הקודם של החברה.


מה תומך בהמשך המגמה?


לפי PWC המחצית השנייה של 2025 נראית מבטיחה – חברות רבות שתיכננו להנפיק והקפיאו תוכניות חידשו אותן באחרונה וגם התייצבות השווקים והמגמה החיובית תומכים בכך. בין יתר החברות הגדולות המוזכרות כמי שנערכות להנפיק כבר השנה נמנות חברות כמו Klarna, חברת "קנה עכשיו, שלם אחר כך" משוודיה וכן StubHub, פלטפורמת מכירת כרטיסים אונליין. שתי החברות צפויות לגייס כמיליארד דולר. גם פלטפורמת הצ'אטים והתקשורת דיסקורד (Discord) מוזכרת בין החברות שעשויות להנפיק עוד השנה.


קבלת פנים אוהדת להנפקות ראשונות לציבור עשויה לעודד יותר ויותר חברות להנפיק. מנתונים של S&P Global, חברות שהנפיקו השנה לראשונה רשמו ביום המסחר הראשון שלה עלייה ממוצעת של 15.3% ביום הראשון, לעומת עלייה ממוצעת של 10.5% שנרשמה במחצית הראשונה של 2024. בין החברות הבולטות בתחום זה הן חברות הטכנולוגיה, שבממוצע העלייה ביום המסחר הראשון שלהן היתה 140%. Circle Internet Group הובילה את המגמה, עם זינוק של 168% ביום הראשון (כיום כבר מעל 500% ממחיר ההנפקה) ואחריה CoreWeave הנסחרת כיום בכ-300% מעל מחיר ההנפקה.


מנתונים של רנסנס קפיטל מתחילת השנה כבר הוגשו 132 תשקיפים לקראת הנפקה, זינוק של 20%. לפי חברת המחקר, חברות רבות ממשיכות לכוון להנפקה עוד השנה. נכון לרגע זה, יש 20 תשקיפים שכבר הוגשו של חברות הנערכות להנפקה בתקופה הקרובה.


הראל