x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: אסטרטגיית נוב 23

אסטרטגיית נוב 23

שלום שחקן
    לפני כשנה, לערך, שאלתי מה הטעם בהמשך האסטרטגיה שבנדון.אז ההפסד היה בסביבות 10k.תשובתך היתה שהיו חברים(אורחים) שביקשו שתנסה לעזור להם למזער את ההפסד.אני עוקב ומשקיף כל הדרך.כיום ההפסד כבר 28k.גם אסט^ מאי מתחילה לצבור הפסד כבד. אני לא חסיד של הניתוח הטכני אבל בעבר לימדו אותי בקורסים רבים שלמדתי שלא להכנס עם הראש בקיר ובאם לא הולך ומתחיל הפסד שהולך וגדל,יש מקום לשקול לסגור את הבסטה.
    שאלתי:למה לא להפעיל מנגנון של מעין סטופ לוס,ובהנתן הפסד שקשה יהיה לחסלו ואו למזערו, סוגרים והולכים לאסט^ חדשה ורעננה?.

אבנר וחברים יקרים,
    כמו שציינת, אין הרבה טעם בהמשך הצגת האסטרטגיה כציבורית בזמן שחלק ניכר מהחברים כבר לא מבצע אותה או מתעניין בה. נותרו להערכתי כ 10 חברים אותם אנו מלווים באופן אישי, וממילא הפער בין מה שמוצג לבין המצב בפועל שונה מהותית בשל פעילות תוך יומית אותה ביצענו יחד עימם (לשם הדוגמה – חברי ה PRO יודעים שמרבית ימי השבוע החולף, כולל היום סחרנו עליה).

אי לכך, בשלב זה האסטרטגיה תרד מהניהול השוטף ואנו כמובן נלווה כל מי שרוצה באופן פרטני כפי שעשינו בחודשים האחרונים בפרטי.
    עוד נתפנה לעסוק היכן שגינו ולהסיק מסקנות אבל כבר עכשיו ניתן לומר כי השגיאה המרכזית באסטרטגיה היתה חוסר היכולת להתאים בין מומנטום/אופוריה ובין תמחור. במלים אחרות, ולדעתי רואים זאת היטב בשנתיים האחרונות בניתוחנו את וול סטריט – זה שהשוק בועה מופרכת לא אומר שנקבל ירידה ואנו מעריכים המשך יציבות לכל הפחות מעבר לים. האם המחיר הגיוני? לא. בועתי? לחלוטין כן. לצאת? לא.
    זה נוגד הגיון כלכלי אבל מאז ברננקי והמצאת ריבית ה 0 כבר אין מזה יותר מדי בשווקים.
    בהקבלה לת"א זה שהשוק תיקן חלק ניכר מהירידה של 7.10 בעת פתיחת האסטרטגיה לא אומר שהוא יעסוק בתמחור. אנו רואים זאת בשווקים שונים, ובאפיקים מגוונים – מצב בו הבורסה אינה משקפת את מצב החברה, כשדוגמה בולטת מהימים האחרונים היא כמובן שוק הנדלן. יש יותר חשיבות היום למומנטום, התכסות שורטים, וציוצים של טראמפ מאשר מצב החברות (ע"ע אפל).

זו גם הסיבה בגינה לראשונה מזה שנים ארוכות לא פתחנו ביוני אסטרטגיה חודשית – היה ברור לנו כי הגאפ הוא אדיר, לשני הכיוונים במצב של תקיפה, ולכן אנו מביטים מהצד (כמו 65% מהיקף הפעילות החסר של שחקני המעוף החודש) ונמנעים מכניסה לשוק עד לנקודה ברורה יותר.
    כאמור, עוד נעסוק בנושא בהרחבה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות