מלחמה נרחבת בין ישראל לאיראן עלולה להכות בכלכלת סין בעיקר באמצעות זינוק במחירי האנרגיה, שיבוש שרשראות האספקה ופגיעה בהסכמי הסחר וההשקעות של סין עם איראן ומדינות נוספות במזרח התיכון. כל אלה עלולים להאט את הצמיחה הכלכלית בסין ולהגביר את הלחצים האינפלציוניים:
- שיבוש אספקת אנרגיה ועליית מחירים: מלחמה תזניק את מחירי הנפט ותשבש את נתיבי האנרגיה החיוניים דרך המזרח התיכון, מה שייקר משמעותית את עלויות הייצור בסין.
- פגיעה בסחר והשקעות אזוריות: היחסים האסטרטגיים של סין עם איראן ופרויקטים במסגרת "החגורה והדרך" במזרח התיכון ייפגעו קשות עקב חוסר יציבות.
- מעמדה הגיאופוליטי של סין: המלחמה עלולה לחשוף את מגבלות השפעתה של סין במזרח התיכון ולערער את תדמיתה כשוחרת שלום.
- השפעות פיננסיות שליליות: חוסר ודאות גלובלי יחזק את הדולר האמריקאי, ייקר את היבוא לסין ועלול להקשות על התמודדות עם חוב חיצוני.
מה חושבים?