שבת שלום .
במסגרת ההערכות של המשקיעים לשנת 2010 קמתי עם רעיון שרציתי לשתף אותכם בו ואולי גם נהיה לעזר אחד לשני .
הרבה מאוד שאלות לשחקן ובכלל נעות מטבע הדברים לכיוון האם כדאי להשקיע במניה כזו או אחרת ,כמה , למה , לאיזה טווח וכו'.
מכיוון שהשקעה רצינית במניות מחייבת פיזור השקעות במספר סקטורים עפ"י פרמטרים שונים של טווחי זמן לכל נייר וכמות חשיפה כספית שונה שכמובן אין להשוות את רמת הסיכון שלוקח משקיע במניית ביומד מסויימת לעומת השקעה במנית בזק למשל..

מכיוון שיש באתר פה המון טוב .
מכיוון שיש פה כמה שמבינים עניין טוב מאוד.
מכיוון שכדאי שכולנו נדבר בשפה אחת ונמנע מחשדנות שתמיד קיימת בשוק ההון כאשר משקיע
מייעץ לך על נייר שהרי כולם כמעט מייעצים מפוזציה מסויימת (בכל תחום בחיים לאו דווקא בבורסה)

מכיוון שאם רוצים להצליח צריך לתכנן ולהיות מקצועיים ולשמור על תיק שרובו מבוסס טווח ארוך
עם פחות שינויים של מכירות וקניות וחלקו הקטן יותר מיועד לחיפושי הזדמנויות של טווח קצר.

בקיצור חשוב לאחד מידע ידע השקפות וכוחות כי בשוק ההון אין חברים אבל יש שותפים לאסטרטגיה לדרך ולצורת מחשבה נכונה והגיון בריא .
(חוץ מזה שאני חייב לעשות כסף כדי להתחתן ..אז זו גם מצווה )

אני מציע שכל אחד מאיתנו עד סוף החודש הנוכחי יבחר 5 סקטורים שונים שלדעתו יובילו את השוק ב-2010 לדוגמה תקשורת - בנקאות - ביומד - נדלן - טכנולוגיה .
(בכוונה רק חמש סקטורים כי זה לא ממש מספיק ויאלץ אותכם באמת לחשוב ).
בכל סקטור נבחר מניה אחת עפ"י כל הידע שיש לכל אחד מאיתנו .
יש להתייחס לתיק מניות וירטואלי של 300000 ש"ח בקרוב שמהווה 40% מהתיק הכולל של המשקיע כך שקחו בתחשיב ש-60% מהתיק הכללי כבר מגובים באגחים בדרוג גבוה.
(כן כן חישבתם מהר זה וירטואלי..הלוואי והיה לי כך כך הרבה..)

את הבחירות נעביר לעליזה במרוכז והיא תעביר אותם לשחקן לקבל את חוות דעתו ונוציא קובץ אקסל מסודר שגם יתעדכן אונליין לפי שינויי מזג האוויר בשוק ובנייר...

מה דעתכם ?