בוקר טוב.
לאחר תנועה עקבית של כ 60 נקודות בשלושה ימי מסחיר, נדמה כי אנו רואים רגיעה מסויימת ואולי אף צפי תיקון קל ביחס למדד הנוכחי.
לא שינוי מגמה, בטח לא כשוול סטריט התעוררה ותיקנה, אבל מיצוי המהלך הירוק ומער לדשדוש של עד 1% לכיוון, מה שמאפשר לנו בשל המרחק מפקיעה לנצל המצב לאסטרטגיה רגועה ומתמשכת.
הפרמטרים החשובים:
- סבירות להדרדרות בטחונית – ספק אם זו תתרחש עד הפקיעה ולכן אין זה רלונטי אלא רק בשבוע החותם את החודש. בו זמנית איננו רואים מצב בו הפסקת אש עם חמאס משפיעה על השוק.
- ציבור – דוחף ודוחף וכל עוד וול סטריט לא נסוגה והדבר בא לידי ביטוי בארביטראז לא נראה מהלך ממשי מטה.
- אגח ארה"ב - חוזר למרכז הבמה עם 4.6% . לא סיפור גדול בינתיים אבל לחלוטין מנוגד למגמה הכללית בשוק ונזכיר כי פעמים אחרונות זה היה הבלם המרכזי לעליות מעבר לים.
- סגירות בגבוה יומי - וול סטריט נחלשת וראינו זאת גם אתמול (6.1) עם סגירה נאה אמנם אך רחוקה מגבוה יומי. המומנטום לא התסיים אבל הוא דועך.
- סטית תקן –כעת עומדת על 12% שכמובן משקפים יציבות והמשך עליה קלה.
- ריבית – אינה מהווה פרמטר רלוונטי לחודש זה.
- דולר / שקל – צפוי להתאושש במהלך החודש ואנו מצפים לסביבות 3.7 לכל הפחות. מספקר תמיכה דואלית של כ 1%.
- שחקני מעוף – חודש שעבר עבדנו בהיקפים נמוכים. גם החודש אין ממש הזדמנות כתיבה מסיבית ועל אף שתהא הטיה ברורה מטה הכמויות הנמוכות מוציאות את הכותבים מעניין במחצית הראשונה של החודש.
האסטרטגיה:
קנית CALL 2510 (שבועי 9.1) - עלות נוכחית 15 ש"ח.
כתיבת CALL 2480 - תקבול נוכחי 1000 ש"ח.
כתיבת PUT 2400 - תקבול נוכחי 510 ש"ח.
קנית PUT 2370 (שבועי 9.1) - עלות נוכחית 7 ש"ח.
שימו לב, האסטרטגיה לפי מדד 2454.31. נא לערוך התאמות כנדרש.
הנחת העבודה היא יציבות ותנועות מדודות למה שלו התרגלנו בימים האחרונים. ההטיה הקלה מטה נובעת אך ורק מכך שהסטיה כה נמוכה עד כי גם מהלך של אחוז מטה יכול להוביל למצב בו התיקרות הפרמיה (בשוקת מאוזנת)
תוביל להיעדר שחיקה.
בהצלחה !